2015-03-10 15:58
Щось мене весняна погода наштовхує на філософські роздуми про високі почуття. У дитинстві, начитавшись казок про #любов , в яких все так художньо та яскраво описано, багато людей вірять у такий розклад і в дорослому житті. Частіше до цього схильні #жінки , можливо це викликано їх образом мислення та психологією. Я сам не був свідком таких ситуацій, коли люди покохали одне одного одружились та прожили разом до самої старості. Зазвичай будь-яка пара рано чи пізно розпадається, союз втрачає свій сенс та люди розходяться. Проте по телевізійним новинам час від часу проскакують сюжети про стареньких людей, пенсіонерів, котрі ще з часів війни чи після неї одружились та живуть разом до сих пір. Чи то кохання таке сильне, чи #культура сім'ї та шлюбу в ті часи була інша, але виглядають вони доволі щасливими людьми.
Вірите ви у кохання до старості? Я розумію, що тут багато дорослих людей, у всіх свій життєвий досвід, але психологія деяких з нас складена таким чином, що вірити будемо незважаючи на всі життєві негаразди. Я себе до таких людей не відношу, скажу зразу... взагалі вже не знаю, у що можна повірити на цій безнадійній землі...
2

Коментарі 3

  • 2015-03-10 16:43
    Скажемо так, я хочу в це вірити)) 
     
    А взагалі згадується сцена з фільму "Кухня в Парижі", коли головні герої на набережній Сени бачать стареньку парочку, яка ніжно воркує французькою. А потім за кадром переводять їх розмову - виявляється один з них погрожує скинути іншого в воду. Коротше, не все то золото, що блищить. Але ж надія помирає останньою)
  • 2015-03-10 16:52
    Чому стільки безнадії у словах?? Так, можливо, кохання і не живе усе життя, але воно переходить у інші форми - довіру, взаємоповагу і т.ін. Коли чую..ось раніше, все було не таким...моральні цінності інші були..не можу з цим погодитись..Так, якщо брати радянські часи, тоді усі жили за одними стандартами та цінностями. І, можливо, культура сім'ї і шлюбу була і справді, дещо інша. Але, вважаєте, що тоді люди не сварились, не розходились-сходились? І, нарешті, чому тоді стільки людей віку 20-30 років виросли у сім'ї, в якій наблюдали щодня сварки-скандали, зради, або взагалі, щодня постійні шалені сварки-скандали, або взагалі, в якій батьки живуть окремо один від одного? Щодо стареньких пар, яких показують по ТВ, це лише приклад того, що люди зуміли призвичаєтись один до одного, не зважаючи на недолкі кожного. 
    Важливо зрозуміти одну річ - не буває ідеальних людей і відносин. Завжди, будуть сварки, непорозуміння. Треба навчитися прислухуватись один до одного і поступатись. І буде Вам щастя.))
  • 2015-03-11 15:48
    Науково доведено, що кохання - до нестями, божевільне - існує три роки. Вона обумовлена хімічними процесами у головному мозку людини. Потім кохання трансформується в інші почуття. Серед них також є любов, але трішечки інакша) Шлюб - то велика робота, вміння вибачати, йти на компроміси, якщо хочеш зберегти родину. Якщо ви спитаєте людей похильного віку, то більше половини вам дадуть відповідь, що родина - найголовніше в житті :)

Наступний запис

2015-01-29 17:44

...все те відійде в #забуття...

11
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.