2015-03-18 13:39
Скільки ми вже разів чули про шахрайства, пов'язані із телефонними дзвінками і випитуваннями номерів банківських карточок! Потім люди залишалися без копійки на рахунку... Але все знову і знову хтось потрапляв на гачок до зловмисників. Якось так ставалося, що мене, мою сім'ю і самих близьких обминали ті злощасні дзвінки. І ось сьогодні подзвонив "працівник ПриватБанку Сергій", назвав мене по імені і по-батькові і дуже турботливо випитував чи моя банківська картка є в мене, чи вона активна, тому що "у звязку з ситуацією в Україні на даний момент багато карточок не є в наявності у своїх власників і для запобігання шахрайства :) банк їх блокує". Просив надати йому семизначний номер, котрий знаходиться з іншої сторони картки в графі "зразок підпису" щоби "занести її в реєстр перевірених карток". На мої заперечення дуже активно почав доводити, що цей номер не є конфіденційною інформацією, на відміну від пін-кода. Скажу відразу, що говорив він досить переконливо і правдоподібно, але під кінець нашої розмови став злегка роздратованим. Ще би й ні!....Я так культурно і зі знанням справи з ним спілкувалася :) А він тааак старався :) Ще хотіла би підмітити один нюанс - на задньому фоні було чутно звуки досить схожі до тих, що бувають у банках: клацання клавіатури, притишені голоси...А от голос "працівника ПриватБанку Сергія" був не настільки приємним як зазвичай це буває у операторів. Залишився він ні з чим, тому що я запевнила його, що краще особисто відвідаю відділення банку, оскільки по телефону можна назватися будь-ким.
Для повного заспокоєння душі зробила дзвінок у свій банк і ще раз переконалася у тому, що його працівники жодних опитувань по телефону не проводять (як заявлялося банком і раніше) і не варто надавати будь-яку приватну інформацію постороннім особам. Назвичайно приємним голосом оператор навіть вибачився і сказав, що їм не зручно і не приємно, що склалася така ситуація :)
Скажу чесно, після цього у мене був навіть легкий мандраж, от і дивуйся тепер, що бабусі та інші наївні особи "ведуться" на таке.
То ж будьмо обережні і уважні! Шахраї дійсно повсюди!
8

Коментарі 21

  • 2015-03-18 13:55
    Ну вы молодец! Одна из "жительниц" сайта рассказывала уже печальную историю, о том как она потеряла так деньги с карточки. Я бы вообще долго не говорила с какими-то людьми по телефону: "Нет" и хватит. Представляю как у вас ручки тряслись после того, как осознали чего избежали.
    • 2015-03-18 14:05
      Дякую :) Я відразу попередзвонювала родичам щоби були насторожі, так сестра також каже, що треба було їх відпровадити куди подалі і якнайшвидше :) А я і справді якось втягнулася в цю розмову, мабуть занадто вихована :) хоча ще на самому початку цієї розмови у мене в голові продзвенів дзвіночок" Бережися!"
    • 2015-03-18 14:06
      На жаль, не читала цієї історії. От би знайти цей запис...цікаво яка там ситуація була.
  • 2015-03-18 14:32
    Это вам две разные истории. 34 страницы пролистала, чтобы вам найти.
    • 2015-03-18 15:04
      Перечитала обидві історії, одна із сумним закінченням, але буде вона уроком для нас усіх! Дуже вдячна вам за ці посилання - це ж треба стільки інформації перерити! Дякую! :)
      • 2015-03-18 15:06
        Вы мне должны теперь пол жизни :))))
        • 2015-03-18 23:08
          Еххх, вже все пороздавала своїм діткам, чоловікові, навіть собі мало що залишилося :) Може на шоколадці, наприклад, зійдемося :)))))
          • 2015-03-19 11:18
            Что, сфотографируете? :)))
            • 2015-03-19 11:41
              Якщо вам такий варіант підійде :) А якщо ні - доведеться залишатися у боргу перед вами :(
              • 2015-03-19 11:42
                Ок. договорились, я люблю, когда мне кто-то что-то должен :)))
                • 2015-03-19 12:46
                  Не сказала би, що мені подобається бути винною :)))) Але це приємний і обгрунтований борг. Тим більше я надіюся, що відсотки рости не будуть :)
  • 2015-03-18 17:04
    Дякую за інформацію, будемо уважними! У наш час дуже багато людей, які хочуть заволодіти вашими кровними грошима. Особисто я про таких шахраїв заради цікавості читав дуже багато, тому багато схем вже знаю. Головне нікому не розголошувати CVV код (складається з трьох цифр). І ще краще підключити послугу смс-бакінг, щоб завжди бути в курсі всіх операцій з вашим рахунком. Тоді будь-які операції в інтернеті не підвердяться без вводу пароля, який приде на ваш телефон.
    • 2015-03-19 11:25
      Я і моя сім'я, на щастя, вперше натрапили на таких шахраїв. Надіюся що й востаннє. Та про всяк випадок також переглядаю інформацію щодо таких ситуацій.
  • 2015-03-18 17:04
    Дуже цікава інформація, дякую. Моя свекруха декілька тижнів тому також стала жертвою шахраїв. Десь о третій ранку їй подзвонили незнайомі. Сказали, що є працівниками міліції. Ії син, мій чоловік, збив людину і тепер його доля вирішується за допомогою певної суми грошей. Мати попрохала дати трубку сину, ій відповів дуже засмучений голос, начебто сина. Через певний час вони під'їхали до хати, вона віддала їм гроші. Дуже засмутилась, коли потім передзвонила сину і почула в слухавці сонний голос. І зрозуміла, що це були шахраї.
    • 2015-03-19 11:29
      Про такі "розводи" вже багато чула. Навіть із знайомими наших знйомих, котрих я особисто не знаю сталася аналогічна ситуація. Чомусь люди в такі моменти чи то сонні чи то перелякані, але роблять все те, що вказують їм шахраї. Найкращим виходом є передзвонити до своїх рідних і близьких та переконтися, що з ними все добре і що вони не знаходяться в міліції.
  • 2015-03-18 19:37
    Я теж писала статтю тут про шахраїв. А нещодавно мені знову телефонували. Але на цей раз не просили код картки, а якесь створіня на іншому кінці зв'язку нещасним голосом просило переказати гроші, бо воно в міліції сидить і його мордують. Чоловік був вдома, по віку я ще не підхожу, щоб мати дорослу дитину, здатну потрапити в міліцію. Тож ми посміялись. А ось такі ж тварюки подзвонили мамі моїй співробітниці — жінка з сердечним нападом потрапила в лікарню.
    • 2015-03-19 11:34
      Так, я прочитала вашу статтю (дякуючи підказці tatiana_bezsonova) ! Дякую за корисну інформацію. Дуже шкода вашу знайому, іноді можуть потрапити чи на хвору людину чи на занадто емоційну і тоді можна не лише гроші втратити, а й здоров'я! А ви молодці, що не потрапили на їхній гачок, а мислили логічно!
  • 2015-03-18 22:21
    Почитала всі ці історії - у людей зовсім совісті немає! 
     
    А одна моя подруга недавно отримала лист від А-банку, що декілька років тому взяла кредит і тепер винна більше мільйона гривень. Пішла до відділення, все перевірили - виявилось, що це помилка банку. Так перед нею навіть не вибачились - просто смс прислали! Не шахрайство, але теж не дуже приємна історія.
    • 2015-03-19 11:39
      Багато людей мають подібні проблеми із банками, часто навіть через те, що купляють нові номери телефонів, котрі колись належали боржникам цих банків. От не раз думаю, де стільки зла береться в тому світі, люди зовсім безсовісні стали (чи вони й були такими). Та ж сама ситуація із підсніжниками, котру ми обговорювали - дивуєшся і потерпаєш від безсилля, що таке твориться і до того ж найчастіше безнаказно :(
  • 2015-03-19 15:59
    А мені буквально годину назад телефонували. Хотіли купити одежну з моїх оголошень на OLX. Я зразу запідозрила, бо ніякого торгу, все бігом. Запропонувала на Новій пошті оплатити - відмомвися. Сказала, що дам номер картки пізніше, бо зараз незручно. Полізла в інет - а там жах! ц З цього номеру неоноразово розводили народ.. І тут напишу  
    +380949112243 і потім має передзовинити співробітник банку з номеру 0567859127
    • 2015-03-19 16:05
      Скільки ж їх розвелося! Таке враження, що чесних людей зовсім не зосталося :(

© 2010 - 2024. Всі права захищено.