2015-03-25 12:22
Так як час від часу ми стикаємося із алергічними проявами у дитини, а саме такими як #висипання на шкірі, #сльозотеча і легкий #нежить - то чи не постійно знаходимося в процесі пошуку ефективних препаратів, котрі можуть протидіяти алергічним реаціям. #Алергія у нас проявляється, наприклад, на яблучний сік, деякі медичні препарати... А також іноді алергічна висипка з'являється у випадках, коли важко визначити алерген - то ж у нас ще немає повного списку "заборонених" продуктів та препаратів. Опишу в кількох словах засоби, котрі завжди в нас під рукою.
1. #ДІАЗОЛІН . Цей препарат досить слабкий і по словах багатьох лікарів зараз в більшості випадків він є малоефективним. Водночас він є найдешевшим (3-7 грн.). Випускається в драже по 0,05 г. (дитячий варіант) та таблетках по 0,1 г. (для дорослих). В інструкції зазначено, що діазолін застосовується дітям від 3-х років, але лікарі призначають його і набагато меншим діткам. Дозування : у віці 3-5 років - по 0,5 -1 таблетки 1-3 рази на добу; 5-12 років - по 1 таблетці 1-3 рази на добу.
2. #ЛОРАТАДИН . Донедавна найбільш помічним у таких випадках для нас був саме Лоратадин, він довгий час ефективно нам допомагав. Зазвичай ми використовували препарат у вигляді сиропу, іноді - в таблетках. Сироп Лоратадин є найефективнішим для нас у перші три дні від початку алергічних проявів, головне - не упустити цей момент! Зараз у нашій аптечці даний протиалергічний препарат є у вигляді таблеток по 0,01 г. Лоратадин у таблетках призначається дітям старшим 2-х років по 1 таблетці 1 раз на добу. В інструкції також зазначена наступне: маса тіла дитини повинна становити не менше 30 кг. Саме тому лікар призначав нам по 0,5 або по 0,3 таблетки залежно від віку дитини. Та все ж кращим варіантом буде сироп. Його орієнтовна ціна становить близько 20 грн (сироп) і 8-13 грн (таблетки). За словами нашого лікаря даний засіб за останні два роки також втратив свою корисну лікувальну дію.
3. #КЛАРИТИН . Його ми використовували лише двічі і після того як переконалися, що він має такий самий ефект як і Лоратадин (тобто фактично є його зарубіжним аналогом), а вартує в рази дорожче - більше 100 гривень! - то перестали його купувати. Кларитин випускається у вигляді сиропу, суспензії та таблеток. Звісно, що для дітей найкращим варіантом буде саме сироп.
4. #ЕДЕМ . Цей протиалергічний засіб ми використовуємо на даний момент і можу відмітити його результативність. Препарат можна приймати дітям від 6 місяців у наступних дозах: 6-11 місяців - по 2 мл. сиропу 1 раз на добу; 1-5 років - по 2,5 мл. 1 раз на добу; 6-11 років - по 5 мл. 1 раз на на добу; від 12 років - по 10 мл. 1 раз на добу. До складу Едему входить #дезлоратадин , який є первинним активним метаболітом лоратадину і перевищує ефективність останнього в декілька разів. Кілька днів назад придбала його за ціною 56,70 грн.
Після подібних алергічних висипань шкіра стає дуже сухою та лущиться, тому у пригоді стає звичайний дитячий крем, цього разу придбала протиалергічний, та не можу сказати, що він є кращим за будь-який інший дитячий крем.
105

Коментарі 14

  • 2015-03-25 13:25
    Ещё раз добавлю, что диазолин - пережиток прошлого, который малоэффективен и вызывает сильную сонливость. Эдем хорошее средство нового поколения. Лоратадин также достаточно неплохой препарат.
    • 2015-03-25 13:36
      Так-так, я повністю із вами згідна :) Можливо, Ви можете порекомендувати й інші хороші протиалергічні засоби?
      • 2015-03-25 15:17
        есть ещё мазь... дай Бог памяти....
  • 2015-03-25 17:24
    А ми звернулися відразу до лікаря-алерголога, та нам породила спочатки пропити Атоксіл, потім користувалися двома кремами: Топікрем на все тіло, бо так сушить шкіру ця аллергія, а Елаком тільки на місці ширшавості від аллергії. Пройшло все за тиждень. Але той Топікрем такий дорогий, що ми його замінили на молочко для дітей від Бюбхен.
    • 2015-03-25 23:16
      В нас висипання бувають тільки на лиці і, відповідно, шкіра стає сухою лише на обох щоках. У нас був крем від Бубхен, то деякий час і ним користувалися. А у вас висипання на все тіло чи просто шкіра стає сухою всюди?
      • 2015-03-26 00:09
        Я теж думала, що то алергія на щічках, а виявилось, що вітерець так надув, такі ми ніжні. А ще в нас щічки червоніють, коли зубки вилазять)))  
        Від алергії пили феністил, але зараз купила теж едем, так як ціна першого шокувала.
        • 2015-03-26 10:39
          Коли у нас лізли зубки - то також червоніли щічки. А ще в той час дитина дуже слюнявилася, як це зазвичай буває у діток і біля ротика з'являлися маленькі прищики - так ми раніше часто алергію плутали із цими проявами.
      • 2015-03-27 23:24
        Така біда в нас була кілька разів, але досить швидко знайшли від чого у дитини такий свербіж був та плями шершаві у всіх згібах на тілі. Я через рік після пологів тільки дозволила собі іноді і трошко їсти шоколад, і то, це був цукерок один або Бунжурчик один. Через 2 місяці відреагувало наше БЦЖ, а через 6 місяців все тіло було як гусяча шкіра, в один день все змінилось, і ще під колінками та в згібі локтів аж червоне. То був жах, накопилась аллергія і дала про себе знати. Грудна дитина була до двох років, і два роки я себе обмежувала солодощами, могла їсти лише зефір і то, обмежено.
  • 2015-03-25 17:26
    У меня пару лет назад летом почему-то по всему телу начала появляться сыпь. Была какая-то аллергия на что-то. Сначала на груди высыпало, а потом переходило и на руки и на шею. Все эти покраснения отлично убирал диазолин. Ну это по началу он убирал все нормально, а потом то ли привыкание то ли еще что-то, нужно было несколько таблеток принять чтоб прошла сыпь. Могу сказать точно, что эти таблетки работают. А потом лето прошло и сыпь тоже прошла и больше никогда не появлялась вновь. :D
    • 2015-03-25 23:18
      От знати би який це алерген викликав у вас таку реакцію щоби надалі з ним не стикатися. Мабуть людям, котрі ніколи не приймали діазолін - спочатку він ще допомагає, а потім і дійсно викликає привикання.
  • 2015-04-06 20:39
    Ми всі ці засоби використовували, зараз більше за все подобається препарати у крапельках, такі як Зодак. А іноді висипає так, що нічого не допомагає, тоді використовую гормональну мазь (не буду писати назву, бо препарат досить серйозний — нам лікар назначав)
    • 2015-04-06 21:37
      У вас, мабуть, і висипка досить серйозна буває якщо такі препарати прописує лікар.
      • 2015-04-07 08:47
        Іноді буває, що висип дуже чешеться, тоді використовуємо мазь. А одного разу обличчя вкрилось коркою - тоді без мазючки ніяк не обійтись.
        • 2015-04-07 16:41
          В нас, на щастя, на лиці шкіра лише ставала дуже сухою і лущилася - та завжди допомагав звичайний крем.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.