2015-03-15 11:24
Хочу розповісти сьогодні про книжечки з нашої дитячої бібліотеки. На фото зображені книги, якими ми користуємось найбільше. Зокрема, три з них - найулюбленіші книжки моєї дитини. При читанні дитячих книг, я корисиуюсь правелом "не нав'язуй", тобто дитина завжди сама бере книги, які хоче подивитись. Як правило, вибрані дитиною книги одні і ті ж;). Це "Альбом з розвитку мовлення", "Смачна абетка", "Мурчикові настрої" і "Фрукти, овочі...".
Трошки пізніше я доповню цей пост і розповім про ці книжечки більш детальніше, чому вони особливі;).
2

Коментарі 13

  • 2015-03-15 17:07
    З усієї нашої великої дитячої бібліотеки наша улюблена книжка - це "Альбом з розвитку мовлення". Придбали її, коли малюкові було рік і 4 місяці. Коштувала вона усього 26 грн. Одразу до цього альбому потрібно купувати скотч, оскільки листочки легко рвуться, а книжка варта того, щоб її зберегти. Улюблена наша сторінка 61-ша, там важливий персонаж - ПАВУК. Полюбили його після пісні "Бодя бос всіх павуків"... Та сама сторінка вже повінстю склеєна скотчем. Оскільки альбом бомбезний, придбала такий самий своїй племінниці і синочкові коліжанки. Сьогодні коштує 35 грн.
    • 2015-03-15 19:05
      ;), так приємно чути, що ця книга ще знайшла свої шанувальників. Ми купили її в АТБ і в нас також кожна сторінка заклеїна скотчем). Саме ця книжка зробила найбільший вклад в розвиток мови моєї доці))))
  • 2015-03-17 13:51
    "Альбому з розвитку мовлення" у нас поки що немає, але я обов"язково шукатиму його. А ми користуємось м"якими книжечками у вигляді пароплаву, потягу та машинок. Також мені вдалось ще по старих смішних цінах (10 грн) придбати багато книжечок з серії перших для малечі. Там Курочка Ряба, Двоє добрих гусей, Хто що їсть, Хто де живе і інші. Мамочки, рекомендую! Великі чіткі гарні малюнки, якщо це білочка-її не сплутаєш ні з якою іншою тваринкою. Ще нам дуже до вподоби книжки із серії "Правила етикету". Там є про поводження у гостях, загальному транспорті, на дитячому майданчику. Улюблена чомусь про театр) Величезний невихований бегемот, безліч тваринок -глядачів у залі.Ми із задоволенням тицяємо пальчиком у малюнки та намагаємось коментувати ситуації, зображені там.
    • 2015-03-19 21:40
      От про етикет у нас немає, а така книжка нам би не завадила;))))
  • 2015-03-20 10:48
    Чудова серія, книжок з 10-12. Так і називається "Правила етикету". Там величезні яскраві малюнки та віршики про тварин. А в кінці до 30 правил поведінки в прозі. Вони не дуже зрозумілі для малечі, але я вважаю - на все свій час) А ще ми полюбляємо розмальовки. Це просто біда: зранку, можна навіть ще до вмивання, рулимо в кімнату, мостимось за столик дитячий, та наполегливо вимагаєм альбом і фарби) Влітку у нас головна розвага - крейда, і я слідкую лише, щоб не дуже багато з"їв, і не розбив коліна у запалі)
    • 2015-03-20 19:34
      )))) ми теж любимо фарби, крейду, а от до розмальовок ще не дійшли. Скільки вашому синові і з скількох років він може розмальовувать?)
  • 2015-03-23 11:17
    Нам всього рік і 10 місяців) Але малюємо ми десь з року. Спочатку це була крейда на дворі, на нас навіть казали "да Вінчі" ) потім кольорові олівці, фломастери та воскові олівці. Це теж класна штука, Крайола з Америки: яскраві кольори, не токсичні, але паганенько змиваються з підлоги.) Стосовно розмальовок: починали із водяних, тих, що просто розмальовувати треба вологим пензликом, Потім брали звичайні. Звісно, до бездоганного малюнку нам ще дуже далеко, але сам процес виникнення лінії або мазка нас просто зачаровує. Це стосується і крейди, і олівця, і фломастера. А от пальчикові фарби нас не приваблюють взагалі.
  • 2015-03-25 17:53
    На жаль, мій синочок не тільки любить розглядати і слухати казки і віршики, але і рвати книжки, коли радом нікого з дорослих немає. Тому всю його дитячу бібліотеку я зберігаю на самій верхній полиці книжкової шафи і дістаю у міру потреби.
  • 2015-04-01 19:49
    Так, книжки гарні, приваблюють великі та сочні малюнки. Я казки, мабуть, більше дітей полюбляю (дочка завжди байдужа була до книжок, а синок ще зовсім малий), особливо яскраві :-) 
    Ось не так давно закінчила виготовляти "м'яку книжку", синок лише з нею і бавиться. Там сонечко ховається за хмарку, бджола сідає на квітку і навіть човник пливе на хвилях...
    • 2015-04-02 18:32
      )))я теж почала шить книжку-розвивалку, зробила три листки і на цьому кінець, якось далі часу не вистачає і спокою;)
  • 2015-04-11 20:56
    Я за читання в любому віці: сама з інтилігентної сім'ї, навчена читати "запоєм", тому і свого сина буду активно до читання залучати. Він ще зовсім маленький, дев'ятимісячний, але ми вже маємо солідну бібліотечку і роздивляємось малюнки.
  • 2015-04-14 21:44
    Знайомі книжечки. В нас деякі теж були. При чому дивовижно те, що обираєш декілька книжок, а малюку до вподоби зовсім не та, що подобається дорослим. Іноді вони обирають книжки, зовсім на думку батьків безглузду і неякісну — а дитині радість і забавка -)
  • 2015-05-01 14:01
    Така ж "біда" - книжок мільйон, а читаємо, відсили, три-чотири...до дірок!) Причому, одна з них навіть без картинок! І вибір ну дуже хаотичний! Але є все ж одна закономірність - будь-яка енциклопедія займає дочку на довгий час, вона з інтересом слухає всі "нудні" статті - не знаю навіть, може, хоче поскоріше ізучити світ? Я у "П'ятому елементі" пам'ятаєте?))

Наступний запис

2015-02-10 14:36

Змінила імідж;).

7
11

© 2010 - 2024. Всі права захищено.