2015-01-06 01:51

Я годую свого малюка тільки корисною їжею?

Наш синочок – наш #первісток , тому з самого народження малюка я намагалася робити все «правильно». Дотримувалася режиму дня, підвищила вимоги до гігієни нашої родини, намагалася використовувати все натуральне, без домішок, навіть підгузок одягала не завжди. З особливою увагою я поставилася і до теми прикорму. В Інтернеті читала різноманітні способи вводу, підбирала гіпоалергенні продукти, враховувала кількість грам, послідовність вводу. Зараз коли нам майже 2 роки список наших продуктів не дуже великий. Деякі знайомі та родичі не розуміють такого ставлення до #харчуваннядитини . Вони б давним-давно нагодували б його борщем, голубцями, напоїли соком з упаковки. Та ми з чоловіком впевнені, що все робимо правильно. Бо вважаємо, що в основному імунітет людини формується в кішківнику. Більшість хвороб сучасності – це хвороби пов’язані з неправильним харчуванням. Тому, поки дитина не куштувала різноманітних смаколиків, яких до речі можна наїстися на всіх етапах життя, нехай споживає тільки корисну їжу.
P.S. Деякі страви, які ми їмо:
- овочевий супчик з фрикадельками (варяться окремо)
- овочеве пюре з паровою котлетою або відварною рибою
- домашній йогурт з печивом
- кальцинований творожок
- каші (гречана, рисова, вівсяна, кукурудзяна, ячмінна)
- компот з сухофруктів
І практично нічого купленого в супермаркеті з великим строком придатності.
10

Коментарі 7

  • 2015-01-06 15:59
    Правильно вы всё делаете. Успеет он ещё в своей жизни борща наестся с селёдкой под шубой.
  • 2015-01-11 15:34
    О, ви така молодець! В мене після пологів не було ані сил, ані часу, щоб так ретельно підбирати меню малюкові та старанно готувати. Тому інколи просила чоловіка брати дитяче харчування у супермаркеті. А ви подаєте молодим мамусям гарний приклад.
    • 2015-01-12 01:18
      Дякую
  • 2015-01-11 20:26
    С приводу продуктів, з виликим терміном зберігання я вас підтримую. А вот з приводу раціону не дуже. Деякі фахівці вважають, що дитині до 1,5 років, треба дати спробувати всі основні продукти. Та особливо потрібні дитині червоне м'ясо! Ми свого (Йому півтора роки) намагаемось вже годувати стравами, які і самі їмо (Н гострі, без зажарки але звичайні)!
  • 2015-01-12 01:52
    Я вважаю, що даю своїй дитині всі основні продукти, а саме м'ясо, каші, фрукти, овочі та кисломолочку. А що стосується страв, які самі їмо, то вони калорійні та жирні для дитини. Малюку використовую тільки все відварне(без піджарки).
  • 2015-01-14 11:43
    Кожна мама робить так, як вважає потрібним для свого малюка. Я теж до трьох років дуже обережно ставилась до харчування, не давала дитині напівфабрикатів, їжа завжди домашня, в основному відварена або парова.  
    Але все одно з трьох років декілька разів ацетони були, один раз під крапельницями лежали у лікарні. А сусідка моя кормить дитину самими дешевими магазинними пельменями, ліверною ковбасою і чіпсами. І ніяких проблем.
  • 2015-01-29 21:30
    Дуже корисна інформація. Спасибі Вам велике) Нам тільки десять місяців, але скоро ми скористаємося Вашими порадами. Каші ми вже їмо, також відварене яблучко, овочеве пюре, сирочки, кефір та йогурт (але їх ми придбаємо у магазині АТБ або Варус). Я погано ставлюся до домашнього йогурту, бо можна так сильно отруїтися.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.