2015-01-16 20:48

Одним з неповторних елементів українскього етносу є тин. І зробити такий невеличкий тинок своїми руками дуже просто!

Знадобляться для цього довгі гілки лози (кількість та довжина їх залежатиме від того, якої висоти та якої ширини Ви бажаєте бачити свій тин), дещо товщі, але коротші за довжиною гілки, що слугуватимуть опорою, та лопата.
Коротші гілки-опори потрібно вплести в довгі лозини таким чином, щоб довша гілка лягала то зверху гілки-опори, потім знизу іншої, далі знову зверху і так аж до кінця тину. Щоб гілочки трималися, обов'язково потрібно зв'язати їх міцною мотузкою. Тобто тин спочатку плетемо в горизонтальному положенні, а вже потім будемо його підіймати та вкопувати.
Тепер викопаємо невеличкі луночки, куди потрібно поставити коротші гілочки-опори, на яких тримається тин.
Якщо у Вас є старенький глиняний глечик, то він чудово доповнить композицію! І можна милуватися чудовим тином в українському стилі :)
166

Коментарі 5

  • 2015-01-17 16:42
    Можна, але це не для наших будинків, оскільки з таким тином жити небезпечно )). Не врятує він ні від злодіїв, ні від нечемних сусідів. А так - для якогось гостинного дворика чи ресторанчику - можна. Екологічно, мило, але не практично.
    • 2015-01-17 17:01
      А, так звісно, це не в якості паркану, а як декор :) 
      Просто приємно дивитись)
  • 2015-01-17 17:34
    Зараз стає дуже популярним використання елементів українського народного побуту в дизайні інтерєрів та ландшафті.  
    Згідний - це мило. А ще доволі патріотично, що не мало важливо при оздобленні, наприклад, ресторанчику - додатковий бонус для привертання уваги клієнтів.  
    В Ужгороді досить багато закладів облаштували саме в етнічному стилі " Вертеп", " Шинок" і славнозвісна русинська Деца у нотаря".
  • 2015-01-17 22:04
    У нас на дачах роблять такі тини - виглядає дуже симпатично)
  • 2015-01-20 13:11
    У мене подружка з чоловіком сплели такий тин у дворі навколо квітника. Виглядає класно і незвично. Вони ще соняшників та чорнобривців насадили по периметру — краса неймовірна, а ще й етнічно виглядає.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.