2015-02-25 21:30
Є на Львівщині одне чудове місто. Можливо, воно не таке відоме як #Львів чи Трускавець, але від того не менш гарне і цікаве. Це місто #Самбір . Старовинне, з чудовою архітектурою і історією. Мало хто знає, що в Самбірській церкві Різдва Богородиці зберігаються мощі святого Валентина, а в римо-католицькому костелі брав шлюб Лжедмитрій.
Центр міста, схожий на львівський, так само стоїть в центрі Ратуша, і на неї теж можна піднятись, щоб оглянути місто з висоти. Народу ходить в центрі менше, ніж у Львові, тому місто є більш спокійним і затишним, і живуть дуже добрі і гостинні люди. Збереглось багато старовинних будинків, які були побудовані, коли Самбір був під Польщею.
А ще в Самборі є аж два діючих органи (наголос на «а»))). Один з них знаходиться в костелі, а інший в органному залі, де регулярно проводяться концерти органної музики. Музика, звичайно, досить специфічна, але один раз в житті варто послухати. Хоча б для того, щоб знайомим розказувати, що бачили справжній #орган , бо в наш час це досить екзотичний інструмент.
А ще там тече #Дністер . Нехай він не дуже широкий, але покупатись влітку достатньо.
Буде можливість, обов’язково відвідайте цей затишний куточок на Західній Україні.
8

Коментарі 4

  • 2015-03-08 22:07
    Дуже цікаво, що саме в Самборі зберігаються мощі святого Валентина, вперше чую цю інформацію!!! А місто справді дуже красиве і схоже на Львів, судячи з фотографій. Красива архітектура старовинних будинків. Нажаль, і Самборі мені не доводилося бувати, та як тільки з’явиться можливість обов’язково заглянемо у це затишне містечко!
    • 2015-03-11 17:11
      Думаю, що Ви залишитесь задоволеними від побаченого.
  • 2015-03-14 16:56
    Цікаво знати походження назви міста. В звучанні "Самбір" відчуваються нотки романських мов. До речі - колись і в нас в Вінниці був орган, але його разнесли на мотлох войовничі релігійні фанатики в 91-му, коли приміщення органного залу повертали церковній структурі. Довелося його чути два рази - божественне звучання!
    • 2015-03-16 20:34
      Є легенда, що колись на місці сучасного Самбора росли самі бори. От від об'єднання цих двох слів і утворилась назва міста. Є і інший варіант, що були берези самбірки. Але, особисто мені, більш подобається перший варіант. А ще є місто Старий Самбір, і назви, як і історія цих двох міст тісно пов'язані між собою.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.