2015-03-02 03:39
#Харків . Мої фото.
Хочу поділитися сьогодні з Вами моїми фотографіями м. Харкова.
На першій фотографії Ви можете побачити будівлю залізничного #вокзалу та прилеглу до нього територію. Саме тут в гарну погоду ми сидимо на лавці біля фонтанів, в оточенні запашних квітників та зелених газонів, якщо необхідно почекати прибуття поїзда.
На другій фотографії Ви бачите вихід з метро станції "Держпром" на площу Свободи, що розташована в центрі міста і є найбільшою площею в Європі. А на задньому плані фото - «Харків Палас Прем'єр Готель». #ХарківПалас Прем'єр Готель побудований в стилі конструктивізму - перший п'ятизірковий готель в Харкові, де під час проведення #Євро -2012 розміщувалася штаб-квартира УЄФА.
На третьому фото зображений фрагмент пам'ятника Т.Г.Шевченку. Це тільки нижня частина пам'ятника, де багато дуже колоритних фігур, а верхню частину я пізніше Вам продемонструю. Пам'ятник розташований в саду імені Т.Г. Шевченка, який межує з #площеюСвободи .
На четвертому фото Ви бачите крутий вигин річки, а на задньому плані #Успенський собор, поруч з яким знаходиться міськвиконком, а ще Покровський собор та площа Конституції.
Далі новий міст через річку на п'ятому фото. Закохані пари і молодята залишають замочки кохання на цьому мосту, а ключі від замків кидають в річку або зберігають на грудях.
На шостому фото Ви бачите порівняно молодий пам'ятник (встановлений на площі Конституції в 2012 р.) #НезалежностіУкраїни , що представляє собою скульптуру богині Ніки. Чула, що молодь чомусь порівнювала обличчя, зображене на пам’ятнику з обличчям Ю. Тимошенко.
На сьомому фото - Харківський національний медичний університет, - член Міжнародної асоціації університетів (під егідою ЮНЕСКО) з 1998 року, внесений до реєстру медичних університетів Всесвітньої організації охорони здоров'я (Avicenna Directories). Хочу ще раз подякувати багатьом його випускникам та викладачам, бо э за що.
Перехрестя на передньому плані та #Благовіщенський собор на задньому плані видно на восьмій фотографії. Cаме з цього собору вже кілька разів падав хрест, тому деякі харків'яни обходять стороною цей красивий зовні собор.
На дев'ятому фото - вид на Покровський собор з дзвіницею й Озерянську церкву. #Покровський монастир, який знаходиться поруч - православний чоловічий монастир. Цей комплекс церковних будівель розташований поруч з площею Конституції, близько від виходу зі станцій метро "Радянська" та "Історичний музей". Покровський собор - цінна пам'ятка української архітектури другої половини XVII століття. Храм Покрова Пресвятої Богородиці - найстаріша будівля міста Харкова.
А на останньому фото Ви можете бачити пам'ятник засновникам міста Харкова. Це пам'ятник - кінна статуя козакові #Харько - міфічному засновнику міста Харкова за однією з легенд. Пам'ятник був відкритий у день міста - 23 серпня 2004 року, на честь його 350-річчя.
8

Коментарі 2

  • 2015-03-02 16:28
    Моє рідне, улюблене місто. Так хочеться, щоб скоріше потеплішало і ми мали змогу гуляти в центрі, а не тільки на дитячій ділянці. Дякую, за екскурс по Харкову. Як будемо гуляти, знаю де знайти персонального гіда. А де ви полюбляєте гуляти найбільше?
    • 2015-03-03 01:57
      Спасибі))), але "персонального гіда" вже не випхнеш із хати. Зараз я мало гуляю, мені зовсім не хочеться виїжджати в центр, постійно в голові думки про те, що можуть знову початися де завгодно в місті теракти. Раніше я любила бувати в різних частинах міста, але центр приваблював найбільше. 
      Мабуть я ще добавлю фото Харкова на свою сторінку у записи, та розповім докладніше вже там про свої улюблені місця.

Наступний запис

2015-03-01 01:06

#Фільм "Матч"

3
12

© 2010 - 2024. Всі права захищено.