2015-03-10 23:19
#Капуста "#Пелюстка", або "Пелюстки"
Я вчора обіцяла написати #рецепт капусти "Пелюстки".
Із задоволенням поділюся з Вами даним рецептом^
Нам треба: Капуста 1/2; буряк - 1 од; #Часник -1 головка ( 5-7 зубчиків); перець чорний горошком -15 од., коріандр мелений -1/2 чайної ложки.
Для маринаду: цукор та сіль - по 2 ст. лоджки; 2/3 склянки оцту, 2-3 лаврових листки,
1) Підготуйте літрову банку таким чином: облийте її окропом і нехай так постоїть 2 хвилини, потім окріп необхідно злити. Далі в банку засипаємо половинку чайної ложки коріандру та чорний перець горошком (близько10 шт).
2) Невеличку білокачанну капусту розрізаємо навпіл і потім половинку ріжемо великими квадратами приблизно 4 * 4 см. Один #буряк середніх розмірів почистити і порізати приблизно 2 * 2 см. Головку часнику почистити, а кожен зубчик розрізати на 2-3 частини.
3) На дно банки покласти частину буряка, потім шар капусти, кілька половинок часнику і знову шар капусти приблизно щоб займало це 2/3 банки. Тепер ще шар буряка і ще кілька половинок часнику, а зверху – знову капуста. Все це укладаємо, щоб не було порожнеч, можна трішки утрамбувати, а потім ще насипати трохи коріандру та 5 горошин чорного перцю. У баночці повинно залишитися трохи місця, щоб маринад міг покрити все це зверху.
4) Тепер готуємо #маринад : в емальовану каструльку наливаємо трохи більше пів літрової банки води та доводимо її до кипіння. Кидаємо у цю воду цукор - 2 столові ложки з верхом, сіль - 2 столові ложки без верху, туди ж в каструльку кидаємо 2-3 лаврових листки. Нехай все це кипить 2-3 хвилини. Спробуйте маринад. Якщо розчин насичений, приємний на смак, то все в порядку. Знімаємо каструльку з вогню і перед тим, як залити в банку, додаємо 2/3 склянки оцту (можна і ще більше за смаком).
5) Тепер заливаємо акуратно цим маринадом до самого верху нашу банку з щільно укладеними в ній шарами капусти, часнику та буряка. Можна поставити банку в тарілку, щоб не пролити маринад. Накриваємо не дуже щільно банку кришкою, краще металевою, яку використовували для консервації та відставляємо її в сторонку стояти при кімнатній температурі десь 3 дні. У перший день розчин в баночці буде трохи рожевим. На другий день розчин ще більш забарвиться, а на третій стане яскравим, насиченим. Хто не зможе втриматися - можна #їсти вже в другий день "Пелюстки". Смачного!
7

Коментарі 9

  • 2015-03-11 17:19
    Цю капусту я куштувала багато років назад, а смак памятаю досі. Правда, в маринаді був ще присутній коріандр, чорний та духмяний перець і кмин. Дуже смачна, ароматна і гарно виглядає на тарілці. Особливо актуальна взимку, коли ми споживаємо мало овочів, таких необхідних для нормального травлення. Це чудова ідея з приготуванням такої капусти, обовязково нею скористаюсь :)
    • 2015-03-12 15:21
      Я теж зрозуміла, що це актуальне та корисне блюдо для зимового споживання. Фрукти і овочі дорожчають, та плюс в магазинах доводиться платити за тару, за роботу, за упаковку. А самим зробити виходить набагато дешевше. Виглядає апетитно, колір яскравий, приємний, а головне - без барвників та хімічних добавок.
  • 2015-03-11 23:56
    Так, в моєму рецепті теж присутній коріандр, який додає особливого смаку! Ще духмяний перець сиплю, та теж намагаюся побільше насипати. Часник маринований дуже вкусний виходить.
  • 2015-03-12 14:46
    Під пляшечку нормально йде як закуска.)) Взагалі, я люблю смак пелюстків, але ми їх вдома не робимо, купуємо вже готові на ринку чи в магазині, місця провірені, тому вірогідність отруїтись чи завдати якоїсь шкоди організму вкрай низька.)
    • 2015-03-12 15:16
      Іноді, буває, ми теж купуємо в магазині, для різноманітності. Але не завжди в магазинах бувають вони свіжими, тому періодично робимо "пелюстки" самі у себе вдома та із задоволенням з'їдаємо. Часу на приготування йде мало, довше доводиться чекати поки вони "дозріють".
  • 2015-03-14 09:49
    Спасибі Вам за рецепт, то я просила його викласти) Тільки побачила, неуважна))) Я не знала, що в цю капусту додають оцет, ще й так багать, 2/3 склянки... А можна готувати якось без нього? Дуже полюбляю пелюстки. Треба якось спробувати приготувати. Скопіювала собі, спробую при можливості :-)
    • 2015-03-14 14:31
      Так, оцту дійсно йде багато, я думаю, що можна менше його додати, тоді в капусті буде менше кислоти. А от взагалі без оцту я навіть не пробувала робити, не знаю що вийде в цьому випадку. Давайте Ви спробуєте і нам розкажете як вийшло на смак? Я пробувала нарізати буряк тонкими пластинками - вийшло краще, ніж кубиками. Так що можна пофантазувати.
      • 2015-03-14 21:38
        Спасибі, за рецепт, я теж невміла робити капусту "Пелюстки". Тепер обов'язково приготую і нагодую своїх рідних. Моя мама дуже полюбляє капусту. Це блюдо дуже актуально весною, коли вже дуже мало вітамін і мало фруктів і в магазині пусті полиці. )
  • 2015-03-18 11:18
    А, я знаю і ще один рецепт приготування «Пелюстки» - економний. Це рецепт моєї мами. Коли у нас в дома з’їдаються мариновані помідорчики, то вона використовує для «пелюстки» маринад, який залишився. В банку вкладає капусту і буряк, і заливає їх закип’яченим маринадом.

Наступний запис

2015-03-09 21:06

#8Березня у батьків

16
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.