2015-05-08 13:39

Медицина: Cosa Nostra чи всеж-таки клятва Гіппократа?

Невеличка передісторія. Не секрет, що пологи у нас платні. Лікарі-неонатологи, які дбають про матусю та малечу у перші 28 днів після пологів несуть величзну відповідальність за кожну свою дію. Звісно, молода мамочка дослухається порад - адже лікар, та ще й гроші заплачені. І з радістю мандрує додому на другу добу після пологів, адже лікар сказав, що все гаразд. Негаразди починаються вже на першу добу вдома, але це ж вже не в лікарні, це вже недогляд матусі.
Так сталось, що через ось таких неонатологів прийшлось шукати мені классного невролога. В лікарні за пропискою це місце було вакантне, тому подалась в іншу лікарню. Та ще й репутація у тамтешнього лікаря пречудова. Звісно, черга як до Мавзолею. Для того, щоб провести огляд, потрібна карточка. Для її отримання неохідно:1) отримати дозвіл заввіділенням;2) заплатити благодійний внесок (10грн) , але!!!!! у єдиному банку, що знаходиться за три зупинки від лікарні. Уявіть мій стан... Ну, отримавши жаданий дозвіл (безкоштовно, нерви не рахуються) на карточку та відстоявши чергу до лікаря, нарешті отримали консультацію. " Вітаю вас, мамочка, у вас все добре!" Я полегшено зітхнула - всі мої нерви були недарма та на сьогодні скінчились. "Але мені не подобаються ніжки, боюсь, вам терміново потрібне ортопедичне взуття. Ось, візьміть візитівку, тут адреса, це ЄДИНИЙ у місті магазин, де продають якісне взуття."-із таким собі співчуттям у голосі додає невролог. Виходжу з кабінету, слідом йде медсетра, котра щойно сиділа на прийомі, і простягає мені іншу візитку з тими самими рекомендаціями і пошепки додає, що саме ЦЕЙ магазин - єдиний, і далі по тексту. По дорозі мені довелося заглянути в один із цих двох єдиних, я була вражена - ціна на сандалики 22 розміру від 1500 грн. Я все розумію - ортопедичне взуття, профілактика, і все таке інше, але!!!! Люди, схаменіться трохи, нє? На чому ви прагнете заробляти??? Де ваша совість??? Давайте відверто, вам мало носять???
І ще. Як на мене, то невролог не може ставити діагноз замість ортопеда.
6

Коментарі 10

  • 2015-05-08 13:50
    Ну, чтобы поставить диагноз плоскостопия, нужно посетить хирурга или ортопеда (лучше). Именно ортопед скажет куда лучше обратиться. Я знаю, что специальные стельки (не обувь) заказывают в спец. мастерских при аптеках.
  • 2015-05-08 14:49
    Наш ортопед (у звичайній районній поліклініці) сказав, що до 3 років стопа у всіх - плоска. Але додав, що краще носити взуття з високим задником і ортопед. стелькою. Але ходимо ми в звичайних чобітках, кросівках, сандалях (нам 2 і 4), вдома босоніж. Влітку босоніж по траві і по піску - вважаю для профлактики поки що досить. ДО того ж малюк жвавий, лазить по усім камінчиками, ямкам. В мене дуже високий свод стопи, але ніякого ортопедичного взуття у нас в дитинстві і подавно не було:) 
    На рахунок Cosa Nostra - цілком погоджуюся. Спекулюють на батьківських почуттях. Ви в якому місті?  
    Доречі, є гаряча лінія, куда можна звернутися, якщо вже терпець увірвався. Мої родичі сьогодні подали таким чином скаргу - обіцяли розглянути терміново)
    • 2015-05-08 14:58
      Ну так всем скажите о такой линии. Я у старшего сына плоскостопие заметила ещё в год. Врачи смеялись надо мной. Но мы все же ходили на массажи. Увы, ничего не помогло. А плоскостопие все же было и осталось. И я была права, когда заметила.
      • 2015-05-08 15:11
        Телефонна "гаряча лінія" МОЗ України 0-800-801-333 
        Жаль слышать про сына.. а вы обувь какую-то специальную носили? тоже не помогла?
        • 2015-05-08 15:14
          Сначала носили, т.к. степень была большая, а потом перестали т.к. никакого результата не было. Раньше не стельки делали, а обувь... так неудобно. Сейчас он об этом не вспоминает, но все проблемы с ногами вылазят с возрастом, так что посмотрим.
          • 2015-05-08 15:14
            А телефончик надо записать... люблю жаловаться )))))
  • 2015-05-09 21:33
    Лікарі зараз заробляють цим гарні гроші. Моя подруга працювала в одній фармацевтичній компанії, так там за кожен рецепт непогано платили лікарям. Просто в когось вистачає совісті не призначати зайве, а комусь і слово совість незнайоме(
  • 2015-05-13 09:00
    Погоджуюсь на всі 100%! Просто дивуюсь, чому явище аж так поширене! Да і з компетенцією деяких "врачевателей" я б посперечалась...)
  • 2015-07-15 12:39
    Як я вас розумію. Ці лікарі геть подуріли. У нас схожа ситуація було в ортопеда. У нас и дисплазія і плоскостопість. Прописала стремена і ще купу всякого. наробила купу нервів аж поки не з'їздила до лікаря який не соромиться брати гроші проте такси в нього нема, кожній дає скільки може. ТО він сказав що ніжки чудові і їй самій потрібно ті стремена начепити. Отак-то.
  • 2015-08-10 18:47
    О, яка знайома ситуація! Тільки нам діагностував плоскостопіє дільничний педіатр і теж вручив картку з адресою магазину ортопедичного взуття у Рівному. Хоча все з ніжками у нас в межах вікової норми. А ще практично всі ліки педіатр нам виписує ті, що радять їм "ходячі аптекарські консультанти". І не важливо, що у них у всіх є замінники вдвічі, а то й втричі дешевші. Ну, це просто жах!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.