2015-01-27 23:55
Мюнхен славиться багатьма вищими учбовими закладами, серед них університет Людвіга-Максиміліана. Цей університет з 500-літньою історією являється провідним не лише у Німеччині, а й у Європі. Більш ніж 700 професорів викладають у цьому університеті, до складу якого входить 18 факультетів. У навчальному закладі можна отримати освіту за однією з 160 спеціальностей. У Мюнхенському університеті Людвіга-Максиміліана навчається більше 50 000 студентів, серед яких приблизно 7 000 з інших держав, у тому числі з України. Безсумнівно, цей учбовий заклад – гарний старт для вдалої кар’єри.
6

Коментарі 5

  • 2015-02-19 13:44
    Враховуючи, що навчання в державних навчальних закладах Німечини безкоштовне, а студентська віза надає право на роботу неповний робочий день (не більше чотирьох годин в день), то це дуже гарна можливість для високого старту. Але, для того, щоби поступити до університету потрібно скласти тест з німецької мови, наприклад, тест DAF, отримати необхідну кількість балів по якому (мінімум 79 зі 120) не так просто. Завдання складні, різнопланові і на їхнє виконання дається обмаль часу.
    • 2015-02-19 19:45
      Той, хто ще зі школи вивчає німецьку мову, а потім вступає до ВУЗу на ф-т іноземних мов, в більшості випадків складає DAF. Якщо людина цілеспрямовано йде до поставленої мети, працює над собою, постійно вдосконалює свої навики та вміння, то досягне бажаного результату.
  • 2015-02-20 11:31
    Я писала про високий старт саме для тих, хто три роки відучився в якомусь вищому навчальному закладі в Україні. Після отримання повної середньої освіти для вступу в навчальні заклади Німеччини, як і інших країн Європи і Північної Америки, треба закінчити, так званий, трьох річний абітур, або провчитися шість семестрів у вищому навчальному закладі на свїй історичній батькивщині. 
     
    Тест DAF, як і TOEFL - випробування не із легких. Адже, потрібно не лише банальне знання мови, а й вміння викладати свої думки, працювати з джерелами. Наприклад, при написанні твору потрібно добре розкрити тему, написати обгрунтований вступ, та в заключенні зробити доречні висновки або надати рекомендації. За кожну помарку та нерозбірливий почерк знімаються бали. Якщо, при виконанні усного завдання не вложилися у відведений час - теж знімають бали. Складання тесту відбувається перед відеокамерою. 
     
    Тобто, усім хто вирішить здавати ці тести, потрібно добре потренуватися, виконуючи завдання в режими онлайн. Тільки тоді можливо очікувати на успіх.
    • 2015-02-20 15:22
      Дякую, що так детально описали. Таке враження, що Ви самі вступали до німецького навчального закладу?! Якщо так, то куди саме? Чи вдалося скласти тест? Чи я помиляюсь?))) Моя подруга складала DAF, казала, що дуже важко.
  • 2015-02-21 20:12
    Да: я склала цей тест, на 5-5-4 (письмове завдання). Але я дуже ретельно підготувалася і багато разів тренувалася, виконуючи онлайн минулорічні тести. Сама велика проблема - це вложитися у відведений час. Без тренування це не вийде. Справа не стільки в рівні знання мови, який за визначенням має бути високим, скільки у вмінні швидко орієнтуватися і не просто говорити, чи грамотно писати, а змістовно розкривати задану тему. Мені знизили оцінку за помарки, всього то:(  
    Якщо вступати на юридичні, фармацевтичні, медичні спеціальності то потрібно мати усі п'ятірки (але це потрібно додатково з'ясувати на сайті обраного вами навчального закладу). Якщо вступати не в бакалаврат, а в магістратуру, то потрібно здати тест з англійської, наприклад, TOEFL, як мінімум на 79 балів зі 120 (я склала на 108). Але, все це було вже давно.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.