2015-02-11 11:22
Ще до війни на #Донбасі , ми з сім’єю кожен рік їздили в Свято-УспенськуСвятогірськуЛавру. Це дивовижний природний і духовний куточок, який розташований на півночі Донецької області.
В даний час Свято-Успенська #Святогірська Лавра налічує понад 130 насельників. В обителі є більше десяти храмів і каплиць, серед яких особливе місце займають собор Успіня Пресвятої Богородиці, храм Покрови Пресвятої Богородиці, храм преподобних Антонія і Феодосія Печерських, храм святителя Миколая Чудотворця на крейдяній скелі, печерний храм Святого Олексія, храм ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», дерев'яні храми Всіх Святих.
1

Коментарі 3

  • 2015-02-11 13:10
    Дуже красиві краєвиди довкола цієї святої обителі. Я багато чув про Свято-Успенську Святогірську Лавру. Про те, що вона надала притулок біженцям. Але, на жаль, ніколи не був там. Надіюсь, що все буде добре і колись відвідаю це святе місце.
    • 2015-02-11 17:03
      Так дійсно дуже красиві краєвиди, особливо, коли піднімаєшся по серпантину пішки аж до самого храму Миколая Чудотворця, то оку відкриваються такі простори. А знаєте Ви, що Святогірська лавра відноситься до трьох головних православних святинь України?
  • 2015-02-11 13:33
    Ми колись сплавлялись на байдарках по Сіверському Донцю із Змійова до Святогорська. Це не складний і дуже популярний маршрут. Після триденного виснажливого походу, наприкінці маршруту дуже приємно отримати винагороду - можливість споглядати цю неймовірно мальовничу білу скелю.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.