2015-03-05 22:51

Харчівня «Майдан»… або спроба побути ресторанним критиком)

Довелося мені сьогодні відвідати місто #Рівне та відобідати в харчівні #Майдан . В цьому місці я вперше побувала декілька років назад, і тоді воно запам’яталось мені симпатичними офіціантками в українських #вишиванках . Та і сам заклад досить цікавий, наповнений національним колоритом і старовинних речами. Тільки голова кабана на стіні і аляпуваті фіраночки збивають з пантелику. Як на мене, власники харчівні спробували повторити стилістику відомої корчми #ДецаУнотаря , порозвішувавши на стінах картинки з кумедними висловами... та трохи не дотягнули.
Варто відзначити кухню – усі страви дуже смачні, порції великі, а ціни приємно дивують. Обслуговування на висоті: салати і напої ми чекали хвилин 5 (і було видно, що вони нарізані прямо в тарілку, а не накидані з загального коритця), гарячі страви – 20.
#Меню оформлене в тому ж стилі, що й харчівня, і присмачене веселими жартами. Мені особисто дуже подобається, коли меню роблять оригінальним, а не просто вкладають листочки з переліком страв до папки з файлами.
А ще ми дуже сміялися, коли нам принесли справжні #гранчаки )))
PS. От тільки дівчатка вже не в вишиванках((
212

Коментарі 18

  • 2015-03-06 00:08
    Тетяно, я також відвідувала це місце. Коли буваю у різних містах я люблю посидіти де - небудь в новому кафе, в якомусь новому місці та покуштувати якихось нових, дивовижних страв. Таким місцем свого часу стала харчевня Майдан. Там дійсно все просякнуто духом національної української кухні. А який червоний борщ з пампушками там готують... ммм.. просто пальчики оближеш. І не тільки борщ. Звичайно, сучасні реалії диктують те, що на ряду з українською кухнею тут можна замовити і страви типово європейські, але в народі цей заклад асоціюється саме як харчевня з українським колоритом та стравами традиційної кухні.
    • 2015-03-06 00:35
      Ага, я трохи здивувалася, коли побачила у меню піцу - раніше такого не було. Та й у такій обстановці замовляти щось не з української кухні не хочеться))
  • 2015-03-06 09:29
    Вы прямо таки Олей Фреймут обернулись :) на чистоту не проверяли? А у меня был прикол: во всех местах искать смешные названия блюд... даже блокнот завела, куда всё записывала. Блокнот потеряла в поезде ((( и больше не захотела нового заводить.
    • 2015-03-06 14:31
      Тань, Олі Фреймут вже не зустрінеш. Там тепер якийсь хлопчисько. Він на відміну від неї куштує і там, де чисто, і там де брудно. Мені здається, не такий скандальний і більш витриманий. Мені більше подобається.
      • 2015-03-06 14:44
        Ну я же не буду тебя мальчишечьим именем обзывать! Я вообще эту передачу не люблю.
    • 2015-03-06 19:33
      Ні, не взяла собою білих рукавичок =) А стіл ніби чистий був, теж зроблений під старовину, з розколами. Виделки-ножі блищали, подавались загорнутими в серветки. Склалось приємне враження. 
      А вашого блокнота шкода. Щось пам'ятаєте з нього?
      • 2015-03-06 19:52
        Пару названий с яйцами помню из ресторана Поплавского по Одесской трассе, но будет пошло звучать :)) промолчу. Пытаюсь вспомнить смешное название закуски в козацком ресторане Запорожья, но что-то память подводит меня...
  • 2015-03-06 14:29
    Найбільше посміхнув цукор. У сміття є свій дім. Так з двояким глуздом вийшло. Яблука підвішені так, немов люстри))) Теж прикольно. Навряд чи знайдеш сьогодні заклад, де порції великі і недорого. Пощастило.
    • 2015-03-06 19:37
      Мені теж цукор приглянувся)) 
      А порції реально здивували. Замовили салат і картоплю з м'ясом, так я салатом вже й наїлася, можна було обійтись і без гарячого.
  • 2015-03-06 16:28
    Кілька разів була у Рівному і завжди лише проїздом :( Наступного разу доведеться зупинитися там щоб перекусити і відпочити у цій харчівні . А то получається, що всі були там , а я ні :)
    • 2015-03-06 19:37
      Заходьте - не пошкодуєте))
  • 2015-03-06 16:29
    Дуже красива будівля, все в українському стилі. Мені подобається. Треба якось навідатись туди. Так, на жаль, Фреймут, вже замінили якимсь парубком, чи то вона сама відмовилась. Якось не цікаво стало дивитись ці передачі.
    • 2015-03-06 19:38
      Ви мене всі заінтригували новим ведучим)) Треба подивитись, хоча, мені здається, без Фреймут це вже не те.
  • 2015-03-08 20:32
    Зачепили за живе) я з Рівного) У Майдані не була - весь бракує його, часу) Та й відкрились вони лише декілька років тому, ще встигну) Але якщо ви полюбляєте каву - розкажу про прикольну кав"ярню. Називається вона "Далі", типу Сальвадор Далі. Я полюбляла раз на місяць, якщо не частіше, туди заскочити. Там атмосфера -ніби десь в інший світ поринаєш, відволікаєшся від усього, і релаксуєш стільки, скільки тобі готують каву. Легенька приємна музика, та стіни, усі у фотографіях - там фотогалерея Кульчицького, та учнів його школи. У двох залах підібрані роботи. Часом самі портрети, часом пейзажі, але все цікаве. Моменти, зловлені чужою камерою...Цікаво завжди. Не все, звісно ,подобається, але виставлені роботи привертають увагу. Кава теж непагана, мабуть, трохи дорожче, ніж будь-де - до 15 грн. Також там є десерти, але потрібно зважувати на свіжість. Чаї теж досить непогані ,але я кавоман, і не розкажу подробиці. Після зимових прогулянок там приємно було смакувати глінтвейн, дуже зігріває) Ну, загалом все, якщо цікаво-питайте, розкажу)
    • 2015-03-08 21:25
      Цікавий заклад, дякую за рекомендацію! А де саме він знаходиться? Бо я не з Рівного, а з Нетішина, але часом доводиться навідуватися у ваше місто. Тепер постараюсь потрапити в "Далі")
  • 2015-03-11 22:45
    Дістатися туди досить просто. Якщо йтимете від театру- прейдете дорогу до харчового базару наліво. І по лівій стороні у цьму провулку минете декілька крамниць, не пам"ятаю з чим) Потім побачите стоячі столики на вулиці, а на розі будинок. Вхід із кутка, але там непомітна вивіска. Можна спитатись у будь-якої бабці, що торгує тут само усілякими дрібничками. Після того, як перейшли дорогу-максимум 200 метрів. А якщо із транспортної зупинки-тоді треба трохи вертатись назад, знову ж таки в бік театру. Перший провулок до базару наліво - вам туди. Цього разу праворуч в кінці провулочка будинок на перехресті, і вхід у кав"ярню перед вами) Тут ще вихід із підземного переходу є, з нього теж направо. Даааа, штурман з мене вийшов так собі) Але, сподіваюсь, не заблукаєте, і вам там сподобається)
    • 2015-03-11 23:13
      Спробую дістатися)) А то Ваша розповідь дуже сподобалась)
  • 2015-03-11 22:46
    Переходит дорогу треба біля театру, а не на Соборній, це суттєво)

Наступний запис

2015-03-04 20:29

Пральний день

4
17

© 2010 - 2024. Всі права захищено.