2015-04-17 02:09

Паска і консерванти

Давно задивлялась на красиві італійські паски у картонній упаковці. І ось дочекалася - нам подарували такий шедевр кулінарії. Здивував мене... термін придатності продукту. Уявіть собі, паска (по суті, хліб) має термін придатності в 1 рік! Наша паска - та, що на фото - виготовлена ще в серпні минулого року! Коли ми відкрили упаковку, то запах був просто неперевершений, ніби її тільки-но витягнули з печі. М'яка, приємна, паска здалася свіжісінькою, аби не дата виготовлення. Смак - на високому рівні; цукати, родзинки - всього вдосталь.
Ум'яли ми її за 2 години. А тепер я думаю: скільки ж консервантів, і яких саме, треба додати у хліб, щоб він ТАК зберігався? Я працювала декілька років на виробництві продуктів харчування (не безпосередньо в цеху, але близько), тому маю досить непогане уявлення про кількість і якість консервантів у товарах з полиць супермаркетів. Але ТАКОГО еффекту годі собі навіть уявити! Паска була завернута ще й у поліетиленовий пакет. У ньому, мабуть, був харчовий газ (суміш азоту з вуглекислислим газом, яка уповільнює розвиток бактерій), але так довго зберігати продукт навіть він не в силах.
Працюючи на виробництві, помітила: ті, хто безпосередньо приймає участь у виготовленні продукції, теж її купують, хоча й знають, з чого та продукція складається. Намагаються, звісно, щось краще вибирати, але все одно їдять ті ж самі консерванти і підсилювачі смаку.
Цікаво, а як мешканці Бета-проджекту ставляться до хімічних домішок у продуктах, і чи звертають на них увагу при виборі продуктів до столу?
10

Коментарі 8

  • 2015-04-17 15:10
    Я ще давно намагалася купляти продукти без усіляких Е та барвників, проте знайти таке дуже складно у звичайних супермаркетах. Зараз по максимуму намагаюсь харчуватися здоровою іжею та купила соковижималку) Проте на жаль повністю уникнути консервантів поки не вдалося.  
    І до речі, навіщо у пасці підсилювач смаку?
    • 2015-04-17 19:28
      Щоб була смачнішою. Підсилювачі смаку (найбільш відомий - глютамат натрію) зараз є практично у всіх продуктах харчування - від булочок до сосисок, від йогуртів до консерв :(
  • 2015-04-17 19:10
    І справді, чого там має бути намішано, щоб вона рік не черствіла... може нам цим від старості можна лікуватись?))
    • 2015-04-17 19:28
      :)))
  • 2015-04-17 21:59
    Хотіла купити зоологічне печиво дитині, а в нього теж рік придатності, мені аж недобре стало, печиво, яке є дієтичним і рекомендується дітям і тим хто має проблеми з шлунком в магазині може пролежати рік. 
    Ні, більше його не купую, я раніше менше звертала уваги на склад продукту, а от коли стала мамою дуже прискіпливо купую продукти, та купую я майже одне і теж якщо чесно.
  • 2015-04-18 16:28
    Виглядає пасочка дуже аппетитно)) але все ж, цікаво, як вона змогла пролежати більше, ніж півроку, і нічого з нею не зробилось... це певне якась секретна технологія, відома тільки італійцям))) наші паски за тиждень підійшли до кінця, хоча їх в нас було більше десятка)) власного виробництва)
  • 2015-04-18 20:11
    Ой, ці італійські паски такі смачні що й не задивляєшся на її складники. Зазвичай ми не купуємо, а нам передають родичі із Італії.
  • 2015-04-21 14:07
    Так, така красива і апетитна красуня, але як подумаєш скільки хімічних домішок. Шкода здоров'ю незворотна. Адже крім цієї паски ми протягом дня ще і в інших продуктах вживали хімічні добавки і підсилювачі смаку !. А наша паска не буде черстою довго якщо в неї додавати горілку, так завжди мені казала бабуся! У мене є рецепт такої пасочки!)))

Наступний запис

2015-04-15 19:23

Топінамбур

9
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.