2015-01-19 14:35
#Рецензія на чеський #Фільм "Оксамитові хвилі" (Nezné vlny)
Дивовижне кохання, яке червоною ниткою пронизує усе життя чеського юнака Войта, зазнає випробувань, викликаних соціальною революцією. Через зміни влади в країні чимало добрих людей потрапляють у непрості ситуації. Непорушний Радянський Союз все-таки розвалився, ховаючи під уламками імперії тисячі людських доль, надій і мрій.
Хаос розрухи торкнувся і життя Войта. Юнак з самого дитинства приховує в серці ніжні почуття до рудоволосої наяди Елі, яка розфарбувала яскравими фарбами його монотонне, мирне життя. Доля хлопця була визначена з самого народження, батьки пророкували йому досягнення життєвих висот. Але Войт не став чемпіоном з плавання, як того хотів батько. Він не став і видатним піаністом, як того бажала мати. Войт виріс хорошою людиною, яка зіграла свою роль в революції.
3

Коментарі 1

  • 2015-04-10 12:31
    Дякую за рецензію. Не чув про цей фільм, але зараз подивлюся. Завжди хвилювала тема людських доль на зламі епох.Почитав ще рецензії про цей фільм - я так розумію, що проблема долі цієї людин була ще в тому, що батьки по-різному бачили його майбутнє...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.