2015-01-28 14:46
(М)учень – спектакль, що створений на основі п'єси німецького драматурга М. фон Майенбурга. Головний герой – школяр Всеволод, релігійні погляди якого зайшли занадто далеко. Саме через релігію хлопчик відмовляється ходити в басейн, так як християнська мораль не дає йому можливості перебувати поруч з напівоголеними дівчатами. Батьки школяра здивувалися такому моралізму сина, але вони й уявити не могли, що це тільки початок. Всеволод вважає себе пророком, якому уготоване змінити світ, що загрузнув у гріху. Ревний віруючий – школяр, який вивчив Святе Писання напам'ять, а тому йде війною проти аморальності. Всеволод вважає себе світочем віри, борцем за добро, мораль і духовність, але при цьому хлопчик веде себе жорстоко і безжально. Ефектний і оригінальний #спектакль задає актуальні нині питання про релігію, але відповідей не дає.
5

Коментарі 1

  • 2015-02-01 01:00
    Цікавий сюжет, одразу виникло бажання переглянути спектакль. Тема моральності і релігії потребує особливої обережності, тому цікаво як постановникам вдається донести ідею автора до глядача. Спектакль, ймовірно, порушує багато аспектів релігійності. Але ж і залишає недосказаністю глядачу самостійно вирішувати, яких поглядів дотримуватися і що вважати прийнятним у даній ситуації.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.