2015-02-06 13:01
Вчора подивився нашумілий #Левіафан Звягінцева. Дуже вже хотілося дізнатися, за що його так хочуть заборонити в Росії. Фільм сильний, дуже сподобався саундтрек, оператор вихоплював красиві пейзажі, та й сама атмосфера фільму затемнена і похмура. Гра Серебрякова на нерві, хоч його персонаж більшу частину фільму п'яний. Сподобалися ці арт-хаусні елементи, як у Гаса ван Сента або Абделатифа Кешиша, ніби ми підглядаємо за героями в замкову щілину. І ось що ясно, клерикали і путіністи хочуть заборонити фільм лише тому, що правда очі коле. Українські глибинки нітрохи не краще містечка, що зображений у фільмі. І проблеми суспільства ті ж, боротьба проти системи і держави, яких ототожнює левіафан то ж пияцтво, ті ж гнилі менти. Забороняти тут нічого, хіба через велику кількість російського мату. В цілому фільм дуже гідний.
6

Коментарі 4

  • 2015-02-06 18:25
    Самі ж сказали, правда очі ріже!
  • 2015-02-15 13:18
    А мне фильм как-то совершенно не пошел, ну не смогла смотреть, какой-то тяжелый такой. Нужно наверно сделать еще одну попытку под другое настроение. Только вот под какое? 
    Мне из последних русских фильмов больше "Дурак" понравился
  • 2015-02-18 18:13
    Дуже сподіваюсь, що найближчим часом вдасться подивитись цю стрічку. І не тому, що вона висвітлює життя, не схоже на звичне росіянам, та безумовно, присутнє поряд з нами. У багатьох відгуках лунає думка про постійний вдих впродовж перегляду та відсутність полегшуючого видиху наприкінці, що свідчить о гарній роботі режисера.
  • 2015-05-14 14:15
    Я дивилася фільм, як тількі вийшов на екран. Гра акторів дійсно чудова, акторський склад відміний, сюжет несподіваний. До кінця сподіваєшся, що є вихід , що не все навколо чорного кольору. Тому, ні, не сподобалось. Я полюбляю коли у кіно є різні кольори.  
    Фільм "Дурак" - чекала коли вже цей будинок завалиться. Головний герой чесний, добре вихований, відповідальний бьється за життя людей цілого будинку, але чи оцінять його намагання всі ці люди? Він також б'ється з сістемою та вона його не зламує.  
    Сюжети двох фільмів такі разні, а враження оставили однакове - важкий осад всередині і бажання зробити світ чистіше і краще. Дійсно дивитися такі фільми потрібно, але не дуже часто, хай інші фільми будуть більш позитивні.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.