2015-02-27 17:58

Відпочинок в Буковелі.

Коли настає зима і у багатьох з'являється можливість подорожувати, ми починаємо думати про те, де можна весело і корисно провести свою зимову відпустку!
Ось так і я зі своє родиною в цьому році розмірковував над тим, де провести Новорічні та Різдвяні свята.
Порадившись з членами своєї родини, ми прийняли рішення відвідати чудовий зимовий курорт, розташований в Карпатах, широковідомий як #Буковель . Подорож свою ми планували заздалегідь, адже попит на проживання у святковий період доволі високий. Порівнявши ціни на проживання в Буковелі, а також в с. Поляниця, розташованому поруч з відомим гірськолижним курортом, ми забронювали проживання в доволі великому будинку, а саме взяли в оренду 3-ій його поверх, на якому було розташовано 3 кімнати, своя кухня, та ванна з туалетом.
Заздалегідь внесли передоплату, у розмірі 10% від загальної суми, забронювали білети на поїзд до Івано-Франківська, та стали очікувати з нетерпінням дня, коли ми зможемо вирушити на #відпочинок . Дорога була досить комфортною, сівши на прямий поїзд до Івано-Франківська та прибувши на місце, ви виходите з будівлі залізничного вокзалу, пройшовши наліво метрів 400 Ви побачите автовокзал, де можна придбати білети на найближчий автобус до Буковеля, які ходять тут кожні 30-40 хвилин.
В дорозі ми провели близько години з невеликим, і прибули на місце, де нас вже очікував хазяїн будинку, в якому ми мали проживати. Він виявився дуже приємною людиною, відвіз нас на місце, допоміг нам з речами.
В будинку було все необхідне для комфортного поживання, в т.ч. була і сауна, більярд, можливість пожарити шашлик на великому кованому мангалі.
Поївши, та трохи відпочивши з дороги, перший свій день ми, звичайно, розпочали з екскурсії до Буковелю. Перші наші враження були дуже приємними, це доволі великий курорт, з багатьма витягами, які розташовані вздовж курорту з лівою, та правої сторони. Посеред них є багаточисельні отелі, та місця для відпочинку: кафе, ресторани, колиби, піццерія. Ми взяли в прокат лижі та необхідне спорядження і вирушили на схили, де можна сповна насолодитися справжнім активним зимовим відпочинком. Витримали ми всього декілька спусків, адже після дороги ми вже були досить стомленні, та ще й свіже гірське повітря вплинуло на те, що всім захотілося спати.
По дорозі ми ще завітали в хорошу піццерію Felicita де замовили смачну піцу та зігрівалися прекрасним глінтвейном.
Так пройшов перший наш день тут...
На другий день ми також зранку поїхали кататися на лижах. Певно перший день ми були дуже стомленні і не змогли в певному обсязі оцінити всю красу природи. А пейзажі тут і справді дуже мальовничі. Сподіваюсь, на фото ви зможете побачити цю красу.
Ввечері ми вирішили сходити в сауну. Відпочинок в ній, після активного дня - це те, що треба.
На третій день ми вирішили покататися на снігоході. Ніколи раніше це не робили, побачили тут оголошення, і взяли в оренду снігохід на 1 годину. Якщо у вас є гроші для цього, обов'язково рекомендую поїздити на ньому. Це настільки захоплююче, такі враження, які просто не описати. Коли вас оточують дуже красиві пейзажі, а ви на шаленій швидкості роздмухуєте сніг поперед себе і проноситесь через снігові завали.
Завершити свій день тут ми віришили в колибі. Замовили національні страви, узвар (рекомендую), посиділи в приємній компанії, насолодились прекрасним пейзажом нічного #Буковелю , який в вогниках виблискує та просто закохує в себе, дуже романтичне місце.
Я описав ті дні, які найбільш мені запам'яталися на відпочинку. Було і ще багато цікавого, але про це вже якось іншого разу. Сподіваюсь, для когось ця розповідь буде цікавою та корисно.
Наостанок хочу підсумувати розповідь і сказати, що нам тут дуже сподобалося. Гарні пейзажі, багато можливостей для активного відпочинку, смачна національна та європейська кухня, чисте повітря, привітні люди - все це далеко не повний перелік того, заради чого варто відвідати це прекрасне місце.
12

Коментарі 7

  • 2015-03-03 13:11
    Очень красивое зрелище!
    • 2015-03-04 16:16
      Спасибо!
  • 2015-03-03 21:15
    Немає нічого прекраснішого, ніж відпочинок в екологічно чистому місці, на лоні незайманої природи, а саме в Карпатах. Карпатські гори - це один із найпрекрасніших куточків України, який славиться незабутніми пейзажами і чарівними властивостями чистого гірського повітря. Зимові Карпати стоять, щоб на них глянути зблизька і відчути всю їхню велич. Дуже гарні фото.
    • 2015-03-04 16:16
      Дякую Вам, там дiйсно дуже гарно!
  • 2015-03-08 12:42
    Дуже корисний відгук! Впевнена: якщо нам вдасться туди поїхати, обов'язково скористуюся цими порадами. З моїх знайомих ніхто ще там не відпочивав, а збирання інфи в інтернеті не завжди благодарна справа: щось устаріло або недостовірне, щось - реклама, а чогось взагалі немає. Так, колись шукала розповіді про одне селище в Криму, щоб спланувати маршрут перед поїздкою - інформацію знайшла, але якусь неконкретну. На місці виявилося, що половина написаного - перекручений переказ, пропущений через "зламаний телефон". Тому дуже цінні такі детальні звіти як цей.
    • 2015-03-11 00:29
      Дуже приємно, що інформація, якою я поділився, виявилась корисною. Ще планую другу частину свого відпочинку в переферії Буковелю описати з корисними порадами, де також дуже гарно і є дійсно на що подивитися. Тому якщо буде цікаво, відвідуйте сторінку, з часом буду публікувати тут нові пости з розповідями про відпочинок у різних місцях нашої неньки України:) Взгалі зараз є багато цікавих місць в Україні, де можна дуже непогано відпочити, і навіть дешевше і якісніше, чим в деяких іноземних країнах з відомими курортами.
      • 2015-03-11 16:47
        Зайду ще із задоволенням. Ви цікаво розповідаєте)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.