Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-13 23:08

Кімнатні квіти фіалки.

Кімнатні #фіалки ще називаються #сенполії . В нашому домі було багато різних сенполій: з овальним, округлим та подовженим листям, які по краях могли бути з рівним або хвилястим краєм. Самі #квітки теж мали різні #листочки (#махрові і не махрові, з рівними краями або торочкуваті), були різного #кольору . Зараз у нас залишилися в основному тільки #бузкові , #рожеві та #фіолетові сенполії, а решта не прижилися чомусь.
У догляді фіалка не надто вимоглива, але любить кислий грунт та полив через піддон або блюдечко. Грунт для цих рослин ми набираємо зазвичай в лісі, недалеко від будинку. Пересаджуємо фіалки навесні, щорічно. При посадці на дно горщика укладаємо дрібний керамзит та мох. Розмножуємо фіалки листовими #живцями .
197

Коментарі 6

  • 2015-05-14 13:24
    Дуже люблю ці прекрасні квіти, які раніше стояли у мене на підвіконні в кухні і радували мій погляд. Але чомусь два роки тому ці квіти у мене почали гинути. Мені підказали хороший засіб у такому випадку - це хвоя, якою я засинала зверху. І після цього мої квіти, які залишилися в живих більше не пропадали .
    • 2015-05-14 13:41
      Хвоя зверху? – цікавий засіб. Розкажіть, будь-ласка подрібніше, що це за засіб та для чого він потрібен. Ще фіалки полюбляють, коли їх поливають у піддон, так, щоби вода не потрапляла на листя. У такий засіб фіалка візьме стільки води, скільки їй потрібно, а залишок можна буде вилити, не хвилюючись за те, що ми переллємо свою квітку.
      • 2015-05-14 15:46
        Якщо не помиляюся, то хвоя окислює грунт, роблячи його більш підходящим для цієї рослини.
  • 2015-05-14 13:43
    Вроді всі кажуть, що кімнатні фіалки непримхливі. Влітку в мене вона добре стояла, але коли на вулиці задощило і похолодало, квітки – обсипалися. Не знаю, що трапилось. Чула, що вона боїться протягів. Іншого пояснення не маю, бо було ще не холодно. Воду для поливу відстоюю.
    • 2015-05-15 14:36
      Листя обсипалося як? Якщо згнило та облетіло, проблема в переливі, якщо листя покрилося жовтими плямами – листя згоріли на сонці, якщо покрилися бурими плямами – холод та протяги. Ще можуть бути різні шкідники. У більшості випадках, фіалку можна підрізати та дуже обережно поливати у піддон, з часом вона пустить нові листочки.
  • 2015-06-05 20:08
    Чудова квітка! Навіть коли не цвіте гарно виглядає,все підвіконня зелене!) А коли розпускаються квіти це просто неймовірна краса!!! Раніше в мене були одні фіолетові квіти,а зараз з'явилась новинка (замовила в інтернеті) гарна крупна квітка біло-рожевого кольору! Зараз розквітла "шапкою"!)) Краса!  
    Мамі знайома порадила підливати квіти бурштиновою кислотою, не повірила, але спробували! Результат неймовірний! Багато фіалок повикидало квіточки! Скоро будуть цвісти! Чекаю, з нетерпінням!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.