Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-15 23:14

Фото домашніх квітів.

На першій та передостанній фотографіях Ви можете побачити квітуче й закінчивше своє цвітіння #каланхое . Це декоративний вид каланхое (не плутайте з каланхое лікувальним). На другій фотографії квітуча #гастерія . Це #суккулент сімейства асфоделових. У гастерії язиковидне листя, яке зібране в розетку. Цвітіння я побачила у цього малого вперше і була дуже здивована таким незвично довгим квітконесом. Квітконес довжиною від 25 см, а самі #квітки зібрані в гроновидні #суцвіття . Гастерія мене дуже порадувала своїм цвітінням, її квітки яскраві, спочатку зеленувато-жовті, а пізніше оранжево-червоні. На 3,4,6,8 фотографіях - #сенполія (фіалка). Цвітуть фіалки майже постійно. У деяких екземплярів квітів багато, а у деяких лише по 1-2 квітки одночасно. На 7 фотографії Ви бачите маранту, листя якої розфарбовані в яскраві кольори: лист світло-зелений з плямами темно-зеленого кольору і червоно-коричневими прожилками. #Маранта любить пухкий вологий грунт та часте обприскування. На останній фотографії Ви бачите #фікус . Він росте біля вікна і дуже не любить якщо ми його переставляємо на інше місце -відразу ж починає скидати #листя і чахнути. А біля вікна йому дуже сподобалося.
9

Коментарі 5

  • 2015-05-16 00:03
    А на фото 2 це "хто"????
    • 2015-05-16 13:05
      Познайомтеся, - це гастерія! Вона з сімейства асфоделових, як і всім відомий алое або трохи менш відомі хавортії. Назву рослині дали у зв'язку з характерною квіткою, що нагадує пузату посудину (яка в перекладі з латині буде "gasltron"). На фото можна побачити ці квіточки, але вони там ще малі. Листя у гастерії м'ясисті, жорсткі, іноді з опуклими горбиками.
  • 2015-05-17 09:38
    Ох, маранта, прекрасна та дивакувата рослина. А у вас вже цвіла ця квітка? Які ж чудове ніжне цвітіння вона має. А от найбільше мене вразила наступна особливість рослини: листочки з приходом ночі поднімются до верху і закриваються, а от з настанням світанку вони знову відкриваються і опускаються. І що найцікавіше цей процес не залежить ні від електричного світла, ні від сонця. Існує дуже багато версій даної "поведінки" рослини: лягає спати, молиться, аплодує листю. А ось англійці називають квітку "prayer plant", що в перекладі «молитовна рослина». Як на мене виглядає це дійсно незвичайно. А ви помічали дану особливість?
    • 2015-05-17 13:53
      У мене маранта жодного разу не цвіла. Я навіть ніколи не замислювалася над тим які насправді у неї квітки, бо завжди милувалася саме її яскравим листям.  
      Мені відома незвичайна особливість маранти про яку Ви говорите і я багато разів спостерігала, як у маранти закриваються та відкриваються листові пластинки.
  • 2015-05-19 13:27
    Мне форма листиков в фиолетовой фиалке понравилась -)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.