Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-26 22:13

Фото герані, сенполій, молочая та калатеї.

У минулі вихідні їздила я до батьків у сусіднє місто. І ось зробила там ще одну серію фотографій домашніх квітів, які розводить моя мама.
Частина з них ростуть в підвісному ящику на балконі. Вони не сильно вимогливі до родючості грунту, його кислотності, водонасиченості і так далі.
Це квіти, які називаються пеларгонія звичайна. У неї звичайні, не махрові квітки, зібрані в #суцвіття . Ви можете побачити пеларгонію на фотографіях нижче (останні 5 штук).
А ще у мами є квіти домашні, які ростуть прямо в квартирі. Вони вимогливі як до грунту, так і до поливу. Серед них #сенполії (фіалки) різних кольорів, #молочай , схожий на пальму та смугаста #калатея . Фіалка вимоглива до кислотності грунту, тому періодично підсипаємо подрібнені соснові голки в горщики. Поливаємо тільки в блюдце.
Молочай любить, щоб був піщаний #грунт і помірний #полив . Калатея любить, щоб грунт частіше робили пухким зверху і вдосталь поливали водою. Бажано двічі на день обприскувати її #листя водою.
20

Коментарі 4

  • 2015-06-01 08:51
    А ви знаєте, що молочай отруйний? У нього отруйний сік, тому з ним потрібно обходитися дуже обережно, так, щоби сік не потрапив на шкіру, тому що може бути опік. Сімейство молочая начисляє дуже багато видів та всі вони отруйні.
    • 2015-06-10 13:49
      Яно! 
      А ви знаєте, що молочай - лікарська рослина? 
      А те, що хтось, десь вигадав про "отруйний сік", а ви цю інформацію розповсюджуєте, вибачте, викликає тільки посмішку... 
      Рід (не вид!) рослин, які мають забарвлення соку, одним молочаєм не обмежується. Таких рослин - сотні! І всі вони внесені до національних фармакопей.
      • 2015-06-12 16:56
        Дякую за підказку, але не забувайте, що всі лікарські рослини є отруйними, в невеличкій кількості – це ліки, у більшій кількості – це отрута! Що стосується молочая, так, він є лікарською рослиною, я не заперечую, але молочний сік, що знаходиться у ньому дуже отруйний! Самостійно використовувати молочай, як ліки я не рекомендувала би! А також заборонила би дітям його доглядати! Це моя думка!
  • 2015-06-30 13:14
    Я щось не зрозуміла де тут молочай? Звикла його бачити на городі в якості буряна, а мушкателька мене порадувала, сама викохую. Тільки ось фіалки у мене жити не хочуть, чи то їм світла забагато, чи води? Не підкажете?

Наступний запис

2015-05-26 11:04

Як правильно доглядати за орхідеями.

11
14

© 2010 - 2024. Всі права захищено.