Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-07-06 08:47

Квітуча орхідея Фаленопсис

У березні минулого року я подарувала мамі орхідею. Вона красуня просто! Квіти великі, білі, їх було до 30 шт. Це був мій перший контакт із Фаленопсисом власноруч. Колишня моя робота не дозволяла мені мати ні тваринку, ні рослинку. А ось тепер маю такий клопіт. Справа в тому, що рослина стоїть на підвіконні, і квітконосами поверталась за сонцем . Вийшла така собі квітуча спіраль. Чому їй в домашніх умовах його бракує? Можливо, вона потребує додаткового освітлення? Але загалом, здається :) вона почуває себе непагано - адже зацвіла знову, після пересадки, та ще як рясно! Декілька #ФотоОрхідей ось)
19

Коментарі 10

  • 2015-07-06 08:49
    Ничего себе какая красотень!!! У меня больше 2-3 цветков никогда не выкидывала орхидея, а в этом году вообще решила здохнуть. Ну очень красивые цветки получились. Супер!
    • 2015-07-06 10:36
      Дякую) Фото не дуже - здох мій фотік, це з телефона...І якість, і ракурс...А квітів - 28)
      • 2015-07-06 10:52
        Обалдеть! 28?! Вот это посыпало )))
  • 2015-07-07 12:14
    В мене теж є орхідея, тільки бузкового кольору. І я добре знаю, що якщо орхідеї всього вистачає, то вона зацвітає, якщо їй погано, то квіток не буде. І на сонце її не варто ставити, їй потрібен затінок. Дуже гарна в вас квіточка, а те що покручена, то не страшно.
  • 2015-07-07 15:15
    Мені колись теж подарували орхідею. Ох, як я з нею носилася! Прочитала всі рекомендації, правильно поливала, поставила в затінку, без прямих сонячних промінців. Не простояла вона в мене й двох місяців - загинула. Подарували з колегами на роботі дівчині таку ж квітку. Принесли взимку, на вулиці холодно, в приміщені холодно, поливати вона забувала, й що ж - росте собі та око радує. Отже чи квіти мене не люблять, чи я щось не так роблю(((
  • 2015-07-10 11:47
    Добрий день. 
    Передивилась всі теми, пов'язані з улюбленою квіточкою та, не знайшовши відповіді, вирішила звернутися з наступним питанням. 
    Ви написали, що ваша орхідея зацвіла після пересадки, а як саме ви пересаджуєте орхідеї?Вона в мене єдина та сама улюблена, не можу ніяк зважитися, а зараз, відцвіла, я, як тут і радили підрізала гілки (їх було 2), коли дивлюсь, ще одна пнеться(посередині на фото). 
    [URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://s017.radikal.ru/i435/1507/67/b95a0b33f3f6.jpg[/IMG][/URL] 
    Я рада звичайно, але чи не затісно їм буде?До того ж орхідеї-задоволення не з дешевих, а обмінятись завжди можна, от і вирішила, пора розсаджувати. Будь ласка напишіть послідовно, як ви це робили?
  • 2015-07-23 17:51
    Доброго дня! Мене теж дуже зацікавила тема про розмноження орхідей. Прогортавши декілька рекомендації можу розповісти Вам один із самих простих (як мені здалося) методів розмноження фаленопсиса. Найкращим періодом для розмноження є період після тривалого цвітіння орхідеї. "Палиця", на котрій цвітуть квіточки орхідеї розрізається на 4 частини по 4 см так, щоб посередині кожної була спляча брунька. Після цього всі зрізи треба обробити активованим вугіллям і поставити в міні-тепличку з мохом. А ще простіше поставити в воду в тепле місце. Тоді прокидаються сплячі бруньки і утворюються нові маленькі фаленопсиси.
    • 2015-07-24 22:58
      ООО, я не розмножувала, я просто пересадила із малого горщика в більший. Нехитра праця - купила спеціальний грунт, та чітко слідувала інструкції на пакеті. Там 3 наповнювача - керамзит для дренажу води, його на денце горщика, економити не варто. Далі мох, його насипала десь 2-3 см по рівню горщика, тоді перенесла туди квіточку, досипала мохом десь до 5-6 см загалом, і наверх встелила десь до 3 см корою. Ось і все. Судячи з квіток - їй добре, і мабуть я все зробила вірно.)
  • 2015-07-25 08:27
    Боже, яка благодатна тема. Дуже полюбляю орхідеї. Вони дуже невибагливі, головне - навчитися відчувати їх потребу в поливі. За власним досвідом можу сказати впевнено - пересаджувати не складно, навіть в період цвітіння (бо в мене цвіте майже постійно і її важко застигнути її в спокійному стані). Користуюся підкормкою майже кожного разу, коли поливаю квітку (занурюю на кілька годин у відерце з теплою водичкою). А от про розмноження тільки читала, самій не доводилося мати з цим справу. На жаль не знаю, як додати до коментаря фото. Хотіла похвалитися своєю красунею.
  • 2015-08-02 11:23
    Не знаю, як у кого, але в мене з орхідеями якось не склалося... Кілька років намагаюся їх виростити в себе, але вони всі гинуть. Я вже й так, і так - нічого не виходить! Сумно, адже дуже гарні квітки, проте, мабуть, не для мене!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.