Краса та Здоров'я

Група, учасників: 26
2015-08-10 15:49

Болить горло у дитини: допомога при перших симптомах ГРВІ

Моя донька вирішила застудитись. Серед літа в самісіньку спеку. Взагалі з двох до шести рочків я майже не мала спокою – дитина весь час хворіла, часто приходилось лікуватись у стаціонарі. Тому на хворобах і ліках, я (як кажуть) «собаку з’їла». Тому вирішила поділитись самими простими та на мій погляд дієвими засобами лікування.
Частіше за все червоне горло результат вірусної інфекції. Рідше винувате холодне морозиво або переохолодження.
Коли дитина зовсім маленька таке почервоніння небезпечне тим, що хвороба миттєво може опуститись у бронхи і легені. Я мама дитини з такою особливістю. Вранці трішки забитий носик, в обід червоне горло, а ввечері ми в приймальному відділенні з бронхітом (а два рази з пневмонією). Дитина росте, бронхо-легенева система зміцнюється і тоді нежить і кашель вже не такі небезпечні.
Першим ділом при застуді необхідно подивитись дитині у горло, щоб виключити ангіну. При ангіні на мигдалинах є білі цяточки – від одної до безлічі.
Якщо таких цяточок немає, то перше правило наступне: пити дуже багато теплої рідини: в ідеалі це компот, чай і звичайна вода.
Найдешевший і найефективніший спосіб швидко допомогти дитині – полоскання. Моя донька вміла полоскати горло з трьох років.
Полоскання саме звичайне – в теплій воді розчинити сіль з йодом (на склянку води ½ ч л солі та 2-3 краплі йоду) або зробити полоскання з содою (на склянку води ½ ч л соди). Я також іноді роблю розчин з декасаном, хлоргекседином або перекисом водню, але мені дозування і пропорції розраховував лікар виходячи з віку дитини.
Трошки важче – змазати горло обліпиховою олією або олією хлорофіліпта. Процедура неприємна, не кожна дитина погодиться на таке знущання. Замість олії можна купити спрей з хлорофіліптом, але на мій погляд олія ефективніша, хоч і не така зручна
Також необхідно зволожувати слизову оболонку носика будь якою солоною водичкою. Такі бризкалки досить дорогі, тому один раз купляємо зручний розпилювач, а потім в цей флакон наливаємо звичайний фізрозчин (натрію хлорид) і користуємось.
Ще я наношу на крильця носика «протизастудну мазюку» - вона полегшує дихання, запах ефірних олій трішки знімає закладеність носа.
Якщо горло першить і болить і це викликає у дитини дискомфорт то я купую недорогі льодяники з ментолом, які змащують слизову оболонку і полегшують біль. Але з мого досвіду, навіть найдорожчі льодяники не такі ефективні як полоскання і олія.
67

Коментарі 11

  • 2015-08-10 20:51
    Поддерживаю полностью увлажнения и обильное питье при любых болезнях.
    • 2015-08-12 00:53
      Так! ++++++!!!
  • 2015-08-11 12:47
    Запах ефірних олій корисний лише тим, хто не схильний до алергії. Я при перших ознаках застуди у дітей даю їм фітоконцентрат для зміцнення імунітету. Якщо є нежить і кашель - обов'язково антигістамін та інгаляції з фізрозчином. Якщо у дитини червоне горло або ларингіт - рятує антисептик "Лісобакт".
    • 2015-08-12 00:54
      Лісобакт до 3-х років ще нормальний, а потім вже не такий ефективний, як інші препарати.
      • 2015-08-14 11:39
        Моїм дітям допомагає. Вони нічого іншого не хочуть: купувала "Лізак", "Ісла-мінт", "Фарингосепт" - відмовляються від них(
  • 2015-08-11 13:30
    Наче я статтю пиcала) 
    Спрей з хлорофіліптом спробувала ще під час вагітності - допоміг, і малюкові не шкідливий. 
    А от порожнину носа я і собі, і дитині не просто зприскую фізрозчином, а добряче промиваю. Краплі, що звужують судини призводять до звикання, і нежить може нас не залишати більше тижня, а промивання фізрозчином допоможе вилікуватись за 2-3 дні. 
    Горло також полощемо содою, йодом і сіллю. Іноді дорослим можна ще й лимонну кислоту спробувати, особливо коли ангіна з гнійниками. Також допомагає полоскання відваром ромашки - вона має антисептичні властивості. 
    А температуру краще всього збиває відвар липи. Ще моя бабуся казала, що кращий парацетамол - то є липа :) Звісно, цей метод підходить для людей старше 12 років, які не страждають на алергію. 
    Бажаю всім не хворіти!
  • 2015-08-12 00:59
    До 3-х років евкаліпт протипоказаний дітям, бо в них може наступити спазм бронхів. Але я по своєму бачила, що він переносить його добре, бо змалку як хворіє - то у мене по всіх кімнатах кастрюльки із завареним евкаліптом і чабрецем, маслом соснових бруньок, піхти.... Хай таке не лікує, але обеззаражує повітря.  
     
    А от щодо бризкалок - так само я зробила: в бризкалу залваю фізрозчин або слабкий сольовий розчин. 
     
    Знімаю капелюха - Ви навчили полоскати рота дитину так рано! Я мрію навчити свого, бо вважаю, що саме полоскання при хворому горлі - то саме дієве!!! Хоча, на цей раз нам може допомогло змащування горла люголем.... Х(то) його З(нає)....
  • 2015-08-17 13:56
    В мене дитина теж в спамісіньку спеку захворіла. Лікувати почала до приходу лікаря. На дуже добре при закладеному носі допомагає сольовий розчин, на нічь капаю Віброцило, щоб легше дихалось. Хлорфіліпт маслянний теж використивую для лікування але капаю в рот дитині, якщо горло червоне. Полоскати горло не виходить, бо ще маленька і замість того, щоб виплюнути рідину - ковтає. Якщо висока тепмература, то збиваю за допомаю дітячого Панадолу або Норуфену.
    • 2015-08-17 19:12
      К виброцилу может быть привыкание, его нельзя использовать два раза подряд. Я этого незнала, теперь он не действует ни на меня, ни на дочку.
      • 2015-08-21 14:10
        Останній раз через Віброцил мене дуже збентежив дітячий лікарь.Вона виписала його дитині, якій 2,6 роки. Коли, я запитала, який Віброцил купити, то врна сказала, що він для всіх однаковий. Коли я подивилася в інтернеті, то зясувала, що для діток є в краплях. Його використовують до 6 років. Випускається, ще у вигляді спрею, але підходить для дітей старше 6 років і дорослах. Як таке міг не знати дітячий лікарь(
        • 2015-08-21 19:33
          Мы всегда в каплях покупали, про спрей я даже не знала. Просто дозировка разная для взрослых и делей

Наступний запис

2015-08-09 21:22

Лікування ангіни

154
36

© 2010 - 2024. Всі права захищено.