2015-01-15 15:39
Привчаю дочку до жорстокості Спока. Їй три роки, хтось може сказати - запізно. Але я пообіцяла собі, що я буду "давати накричатись" їй тілько тоді, коли зможу пояснити ЗА ЩО! Жорстока тема, але іноді без цього ніяк. Моя совість і досі не дуже чиста - ненавиджу себе, коли вона плаче...але я три роки демонструвала свою любов - сподіваюсь тепер вона вірить, що я не просто так її кинула!:)
9

Коментарі 6

  • 2015-01-17 17:27
    Цікаво, вперше таке чую. А яким повинен бути результат і коли? Мене здивували слова - "Моя совість і досі не дуже чиста - ненавиджу себе, коли вона плаче...". Кожна дитина любить свою маму, бо вона частіше поруч і поведінка мами обов'язково впливае на маленьку дитину. Я не можу щось робити мовчки (просто піти і все), тоб то коли я чимось ображена, я обов'язково обговорюю що саме не так і як повинно бути. У мене теж є дочка, скоро їй 4 рочки виповниться, і як мама, я Вас добре розумію, іноді буває така втома що хочется втікти без слів...
  • 2015-02-03 13:05
    Ви не зрозуміли. Я не тікаю без слів і не хочу цього. Саме тепер я стала залишати її саму, коли треба (але обовєязково пояснюючи - чому). А не тоді, коли рекомендує Спок - з самого народження, коли малеча ще не здатна зрозуміти, ЧОМУ, скільки не пояснюй
    • 2015-08-09 13:02
      Що Ви маєте на увазі "...я стала залишати ї саму"? Ви лишаєте доньку одну вдома чи за нею хтось дивиться?  
      У мене син і дочка, які мають різницю у віці 1,7 року. Зараз їм 6 і 5 років. Ще два роки тому вони плакали й просилися зі мною, коли мені потрібно були піти на деякий час з дому, а вони лишалися з кимось із родичів. Я пояснювала, що скоро повернуся й обов'язково принесу їм щось смачненьке. Зараз вони можуть самі посидіти вдома, але більше, ніж на півгодини я дітей не залишаю самих, бо можуть почубитись. 
      Щодо Спока та інших фахівців, то я вважаю, що мамі слід прислухатися до власного серця й робити так, як воно підказує.
  • 2015-08-11 12:16
    Нет, не саму дома. Хотя бывает и такое, ей уже почти 4 и полчаса она вполне может посидеть сама, главное, оставить включённым свет в туалете и предварительно накормить, напоить))) Я имела в виду, что предоставляю ей возможность развлекать саму себя) 
    А с вашим комментарием насчет спока и специалистов я согласна лишь наполовину - сердце чувствует ЧТО ДЕЛАТЬ, а специалисты подсказывают технику КАК ДЕЛАТЬ. надо согласовывать одно с другим умеренно просто)
  • 2015-08-20 12:45
    Есть много различных методик, "умных" специалистов, которые считают, что могут за других решать, как им воспитывать детей. Вообще, книга доктора Спока была написана еще в 1947 году, и как-то для нашего времени не совсем подходит... Сам сын доктора Спока подал на отца в суд за жесткое обращение, а внук покончил жизнь самоубийством.  
    Ну и в завершение хочу привести цитату доктора Джеймса В. Прескотта, кандидата наук из Института Гуманитарных Наук, и в прошлом исследователя из Национального Института Детского Здоровья и Развития Человека: «Самый простой и быстрый способ привести младенца к депрессии — не трогать, не брать на руки и не носить его на себе.»
    • 2015-08-22 16:15
      Аминь!)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.