Психологія

Група, учасників: 45
2015-06-10 13:53
Як боротися зі стресом ?
При боротьбі зі стресом важливо пам'ятати, що повністю від нього позбавитися не вийде, тому що все життя людини - це безперервний стрес. Він є нормальним станом індивідуума . Коли ж йдеться про стрес, як про шкідливий для здоров'я явище, мається на увазі дистрес , або надто великий звичайний стрес, що може негативно вплинути на здоров'я.
Причин для появи негативного стресу може бути безліч. Це і надмірна завантаженість на роботі, і постійні конфлікти з оточуючими , і невдоволення життям , і багато іншого , з чим може зіткнутися будь-яка людина . Знайшовши справжню причину виниклого дискомфорту, треба зробити все, щоб усунути стресогенний фактор , або хоча б зменшити його дію.
3

Коментарі 6

  • 2015-06-10 22:32
    Чи можливо перемогти стрес? Не знаю, але невже варто намагатись його саме перемогти? На мою думку, краще зробити його своіх товаришем та помічником. Як ми будемо по-дружньому ставитись до емоційних перевантажень, так і вони будуть не такі вже й жахливі, адже друзі допомагать один одному... хоча б інколи, чи не так?
  • 2015-06-11 09:40
    Я не знаю як боротися зі стресом. Для мене лікарем є тільки час, і то не завжди. Можна вдень відволіктись, зайняти себе, але ввечері все одно згадуєш неприємну ситуацію. Все ще може від характеру залежить. Я все сприймаю дуже близько до душі, хвилююсь через пожну дрібницю. Чоловік з мене сміється, каже що мені потрібна велика дозу пофігіну -)
  • 2015-06-11 14:18
    Знаєте який для мене найкращий спосіб позбавитися стресу - це подорожі. Хоча б один раз на рік (а краще два) треба їздити відпочивати. Дуже дієвою є зміна обстановки, оточуючих, ти забуваєш про роботу, відволікаєшся іншими турботами, і одразу ж забуваєш про стрес, проблеми.
  • 2015-06-16 15:13
    Стрес є наслідком не лише негативних емоцій. Переживання раптової радості може завдати чимало проблем (наприклад, сердечникам). Влучно про причини стресу сказав фізіолог Г. Сельє: «Все, що прискорює ритм життя, може призвести до стресу. Пристрасний поцілунок і болючий удар однаково можуть бути його причиною». Еустрес, на відміну від дистресу – позивний стрес, викликаний щасливими подіями. Отож, приймаймо його у помірних дозах, і приводів для депресії стане значно менше.
  • 2015-07-04 13:00
    Абсолютно підтримую думку що уникнути стресу неможливо, тому більше ніж впевнена що в кожного є свої механізми боротьби із ним, те що завжди заспокоїть. Але як виявляється люди які страждають ожирінням їдять багато через такий собі заспокійливий ефект прийому їжі (з дитинства цей процес асоціювався з приємними емоціями : мама, тепло, спокій), тому "заспокійливим" теж зловживати непотрібно ;) Спорт справді піднімає настрій+самопочуття, в моєму випадку йога добре розслабляє, відчуваєш спокій та гармонію) Також заспокоює рукоділля (вишивка, плетіння...).
  • 2015-07-25 14:31
    Не можливо уникнути стресу, але можна зробити його не таким шкідливим для свого самопочуття. Як вже написала Люба, потрібно згладжувати стрес чимось заспокійливим, тобто замінювати погані ємоції на хороші.Але стресс приходить до нас із віковими кризами, зміною у житті.Та якщо подивитися на стрес із зовні, то можна побачити, що це не тільки негативні ємоції.Стрес може бути і під час весілля і народження дитини, і піся підвищення на роботі.І такий стрес також несе негативний вплив на наше психо-ємоційне здоровья, але в першу чергу це свого роду закалка для людини.Стрес робить людину сильною і його не потрібно сприймати як щось негативте.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.