Психологія

Група, учасників: 45
2015-06-18 23:45

Дружба між чоловіком та жінкою.

Отже, я продовжу) наголошую, що це моя особиста думка, і я нікому її не нав’язую.)
Дружба між двома особами різної статі можлива лише за трьох обставин:
1. Вони-екс-коханці.
2. Вони-коханці зараз.
3. Вони-коханці у майбутньому.
Міцнішої дружби, ніж у людей, котрих у минулому пов"язував інтим, не буває. Звісно, за умов, що статус коханців вони змінили на "друзів" за взаємною згодою і зробили це полюбовно) Достатня кількість часу, що провели поруч, спільні таємниці та спогади, і, як наслідок, повага, турбота та щира цікавість до життя друга -основні риси такої дружби.
П.2 думаю, питань не викликає, тут все зрозуміло.
Дружба майбутніх коханців має дещо романтичний характер. Вона юна, тендітна та несмілива. Поступово зближує двох людей, зростає та стає міцнішою на тлі взаємної симпатії. І тут раптом бац!-лібідо! А його вже нікуди не дінеш… Саме не пройде, прийдеться щось робити. Зазвичай завдяки #Почуття \м особи з п.3 поступово переміщаються на другу сходинку, і їх платонічним стосункам приходить кінець.
Нажаль, я рідко зустрічала щасливих друзів -екс- коханців. Під час розриву стосунків гарячі натури наговорять, а й нароблять, багато зайвого. Потім, буває, шкодують, але…
Можу навести один-єдиний приклад дружби між чоловіком та жінкою. Вони не підходять під жодну категорію. Так, вони саме друзі. Без категорії. Але лише тому, що непереборні обставини та 1000 км залишили для них малееесенький шанс, практично шансик на те, що коли-небудь, можливо...)))
Я дуже вболіваю за них!)
14

Коментарі 34

  • 2015-06-19 08:55
    4. они в разной возрастной категории; 
    5. они сексуально не заинтересованы в друг-друге. 
    Всё остальное правда.  
    У меня есть дружбан - кум, у нас разница (дайте вспомнить) лет 12-14. Начали хохотать на работе, давно поменяли работу, но продолжаем хохотать. Так он стал крёстным младшему и очень хорошим крёстным. Видимся не особо часто, но созваниваемся систематично и обсуждаем его невест, моего мужа, приколы, проблемы.
    • 2015-06-19 08:56
      И да, я для него старая, а он для меня слишком молодой + вообще внешне "не то пальто"...
    • 2015-06-25 15:45
      У меня есть друг, с которым связывает огромное количество общих интересов и тем, но сексуальной заинтересованности нет. Дружим 15 лет, была масса возможностей и ситуаций для предложения интима, но друзья не занимаются сексом, вот и всё.
  • 2015-06-19 10:56
    Не згідна) 
    4. Для лібідо немає вікових обмежень, крім фізіології, пардон. Я не кажу, що віковий мезальянс (назвемо це так) є нормою, але погодьтесь, що навряд чи різниця у віці в 20 років сприяє зміцненню того ж лібідо. Так, сивина в бороду, біс у ребро, але це тоді більш схоже на утримання, ніж на дружбу, нє?) Якщо ж старша жінка - це взагалі сприймається з осудом суспільства. 
    5. Знову ж-таки) Якщо не виникло взаємної симпатії- про дружбу мова не йтиме. Немає бажання спілкуватись, а це чи не найголовніше. Без сірої речовини ми нікуди) А про "пальто" - давайте трохи детальніше. Я так розумію, що зблизило спілкування, почуття гумору та шмат часу разом на роботі? І зовнішність відійшла на другий план? Ви можете не погодитись зі мною, але я впевнена, що принаймі ОДИН раз у вас обох, можливо навіть і одночасно, можливо під допінгом, але виникали думки на тему: "А що було б, якби...А може таки варто спробувати? "-і т.д. в тому ж напрямку. Інакше просто не може бути - природа про це подбала))) 
    І на завершення: Таня, ви можете на 99 % бути впевнені у собі, а за нього лише на 50%) Вірогідність зустріти динозавра на Хрещатику теж 50%)
    • 2015-06-19 11:31
      4. Да не скажите... У каждого "либидо" своё. Поэтому, я в жизни не рассматриваю мужчин, которые на столько младше меня как сексуального или ещё какого-то партнера. Может кто-то из женщин и тащится от этого, но для меня это физиологический и психологический барьер. А если такое есть у меня, значит, возможно, что и другие женщины есть подобные мне. 
      5. И при чем тут симпатия до сексуальной тяги? Вы что каждого мальчика-мужчину воспринимаете как потенциального партнера? Сочувствую. У меня на первом плане - человек с его качествами, а потом ВОЗМОЖНО "статева" принадлежность.  
      И что, для вас не табу мужчины подруг, родственников? А если табу, то что вы не можете с ними дружить? Какие-то у вас такие крайности.  
      И еще: когда я в себе уверенна на все 100%, вышеописанные отношения - 100% уверенность (а в случае, когда мужчина меня вообще не интересует, то он знает об этом и если даже у него какие-то мухи в голове, то они моментом улетают, потому что количество алкоголя на меня не действует, как и другие причины, если меня в трезвом состоянии мужчина не интересует).
      • 2015-06-19 14:05
        Різниця у віці. Розумієте, я вважаю, що дружба грунтується на спільних інтересах, манері спілкування, рівні розвитку, схожому світосприйнятті, колі спілкування... І не бачу безліч спільних тем у людей, одному з яких 20, а іншому 40. Це різні покоління. Знайомі-так, приятелі - звісно, добрі приятелі-можливо й так, але не друзі.
        • 2015-06-19 14:18
          Ну, теперь вы начинаете давать определение дружбы... Вы же писали просто о друзьях, а не о лучшем друге или закадычном. Ходить в гости, обсуждать разные темы, выезжать вместе на природу - это что, не дружба? А разве не дружат женщины с большой разницей в возрасте или мужчины?
          • 2015-06-19 15:11
            як на мене - це добрі приятелі. Друг-це той, котрий о 2 ночі привезе тобі ліки, наприклад. і разом із ними дасть по шії за те, що довела себе до такого стану) Писала я саме про таку дружбу. А одностатева та різновікова дружба мені нагадує батьківську опіку)
            • 2015-06-19 15:19
              Хм, по шее я дам любому, даже не другу. ))) Но кум как раз привезет в любое время суток то, что попросишь, также как и я ему. В статье вы не написали о лучшем друге или подобное. Вы просто пишите о дружбе так таковой. Кроме того, дружба в маленьких городах отличается от дружбы в мегаполисе. В большом городе люди не часто встречаются, т.к. просто нет на это времени. Но это не говорит, что от этого нет дружбы вообще.
        • 2015-06-19 14:26
          Психологічний бар"єр.  
          Декілька прикладів негарних ситуацій. 
          Знайома подзвонила, уся в сльозах. Невчасно повернулась додому, та застала свого 18-річного(!) сина із СВОЄЮ 38-літньою подругою. Подруги більше немає, з сином (малим язик не повернеться назвати) проведені розмови, КК України безсилий-хлопцю 18 років.  
          Був період - я займалась репетиторством. Трапився мені учень, хлопчик 13 років. Чудовий, ввічливий, розумні очі, уважно слухав мене при першій розмові із батьками. На першому ж уроці хлопчина у таких фарбах, виразах та деталях пояснив мені, що саме йому треба від мене, і куди я можу засунути свою математику, що урок тривав аж 10 хвилин -допоки я не оговталась. Перший порив поговорити з батьками я відігнала - янголятко не здатне на таке! Далі після дзвінків батьків я провела ще 4 уроки в присутності одного з батьків, він вдало написав контрольну, і я відмовилась від нього.  
          Сподіваюсь, Таня, з моїм психологічним бар"єром вам теж стало ясніше.
          • 2015-06-19 14:31
            "5. И при чем тут симпатия до сексуальной тяги?" Дійсно) Ми взагалі про дружбу говорим тут) Я до того веду, що спілкування зближує, а спілкуватись із людиною, яка тобі неприємна, навряд чи будеш.
            • 2015-06-19 14:44
              ну иии? я вам симпатизирую... так что куда меня это приведет? к сексу с вами? )))
              • 2015-06-19 15:08
                ми з вами, Таня, однієї статі)
                • 2015-06-19 15:15
                  Это другим как-то не мешает... ))) Симпатия есть симпатия, возможно вы, как и мужчина (тоже человек) импонируете мне как личность с широким кругозором или близкий по духу. Это как-то ведь нормально? Мне вот чего-то не понятно и чего вы так (не могу подобрать мягче слово, простите) "зациклены" на половом различии. мне кажется, что немного проще нужно воспринимать.
                  • 2015-06-19 16:09
                    Тут мова йшла про різностатеву дружбу. В попередньому пості про одностатеву. І в більшості в обох постах ви зі мною погодились. А деякі нюанси - ну, можливо це життєвий досвід, або пуританське виховання (хі-хі-хі), чи досвід знайомих. І в решті решт, ми ж усі різні)
          • 2015-06-19 14:47
            ну это же не правило, а исключение, то, что вы описали. и никто не говорит, что бывают моральные уроды как женщины, так и мужчины в разных возрастах. но если люди адекватные, то почему тогда не может быть между ними дружбы? вот этого я не понимаю.
            • 2015-06-19 15:07
              я намагалась пояснити мої принципи та межі.
              • 2015-06-19 15:10
                разве кто-то ставит под сомнение ваши принципы? Но, то что у вас не получается дружить с мужчинами, просто потому, что они тоже люди, не исключает такую возможность.
                • 2015-06-19 16:12
                  Да, вони люди) І у мене безліч приятелів-чоловіків. Але друзі- то для мене інше.
      • 2015-06-19 14:35
        Стосовно мух. Як чоловік дізнається, що він вас не цікавить? Він вам якось продемонстрував свою зацікавленість вами, чи не так? І лише тоді ви відмовили-пояснили йому усе раз і назавжди. Нема питань, але цікавість у нього таки була.
        • 2015-06-19 14:50
          пх, та нет. вы все как-то буквально понимаете. он знает мои склонности к мужчинам определенного типажа, а я знаю его. не обязательно что-то обсуждать, чтобы понимать человека. мы ни разу не подняли тему симпатии или отношений каких либо между нами... нет какого- либо повода: у каждого своя жизнь, интересы и при этом легко общаться, посоветовать, помочь друг-другу. Составить компанию при необходимости.
    • 2015-06-19 11:34
      И честно говоря, аж как-то "фу" стало неприятно от ваших слов: "...принаймі ОДИН раз у вас обох, можливо навіть і одночасно, можливо під допінгом, але виникали думки на тему: "А що було б, якби...А може таки варто спробувати? ". Для меня это так примитивно. Хоть верьте, хоть нет, но у меня четкие понятия, принципы и разграничения в этом плане.
  • 2015-06-19 11:36
    Мне кажется, что в этом вопросе категоризировать ни в коем случае нельзя, так как у каждого были свои отношения, и закончились они у каждого по-разному! Кто-то расходится в ссоре и больше видеть друг друга не хочет, а кто-то здраво все взвесил и просто разошелся, сохраняя теплые отношения друг с другом! Это нормально!
    • 2015-06-19 12:39
      так і я про це кажу) Була можливість залишитись друзями і мати подальші теплі відносини - так і сталось.
  • 2015-06-19 12:55
    Мені здається, що Ви занадто категорична. Випадки бувають різні, на скільки я можу судити по собі. Так, підтвердженням Вашої теорії є моя сім'я, яка розпочалася саме з дружби. Але крім того у мене є друзів чоловічої статі, про відносини з якими навіть мови йти не може - і я їх не сприймаю як сексуальний об'єкт, і вони відносяться до мене як до рівної (колись один знайомий сказав "Таня, ти справжній мужик", і нехай це звучить грубо, але для мене було найкращим компліментом). До речі, мій чоловік раніше доволі сильно нервувався через цю дружбу, але з часом, побачивши чим вона є насправді, навіть не звертає на це уваги.
  • 2015-06-19 14:13
    Можливо, але...) Зверніть увагу на перше речення посту) І повірте, моя думка теж на чомусь грунтується)
  • 2015-06-20 20:04
    Для мене дружба між чоловіком і жінкою - це своєрідний вид любові. Адже, у кожного своя доля і свій шлях, але є смисли, які єднають людей, є спілкування, яке приносить задоволення, є спільні інтереси, які легче реалізувати разом. І питання про те, чи був, є, чи буде секс між друзями не є суттєвим. Я, навіть, не можу назвати секс між старими друзями, зрадою. Навіть, перебуваючи у шлюбі, людина має право на ковток свіжого повітря і якусь свободу. Від цього родина стає тільки міцнішою.
  • 2015-06-22 14:02
    Я для себе ще визначилася чи існує ця дружба чи ні. Чоловіків - приятелів багато, мені з ними якось навіть і простіше і цікавіше часто, але не думаю, що ця дружба надто сильна і вірна (втім та сама ситуація і з жіночою дружбою) та швидше все залежить від характеру людини: хтось дружить з усіма, а хтось тримає всіх на відстані. Вашу думку розумію, так як допускаю такі моменти.
    • 2015-06-22 14:07
      Дякую)
  • 2015-06-28 16:32
    Дружби між чоловіком і жінкою бути не може в принципі! Як би ми не ховалися за словом „дружба” свідомо чи несвідомо приміряємо до себе людину. Це закладено природою і є запорукою існування людства!) Інша річ, що суспільні і моральні норми часто примушують нас тримати дистанцію. Однак, в сприятливій ситуації, хоч один з „друзів” спробує зробити певні кроки. І, думаю, жінки це завжди розуміють, тому й намагаються підтримувати „лавку запасних”. Дівчата, відкрию вам велику таємницю – з друзями не сплять!) І дружні спілкування з жінкою лише проміжний етап до зближення.
    • 2015-06-29 10:58
      Як приємно зустріти однодумця!!!! І не можу сказати, що здивована статтю) Згідна з усім, що ви сказали! Конкретне резюме вийшло! Кожна фраза влучна! Про "Лавку запасних" особливо сподобалось) Можливо, інші представниці прекрасної половини людства образяться, але я вважаю, що і для чоловіків це не секрет) Проміжний етап - респект!
  • 2015-07-01 13:44
    Знаєте, от ця "лавка запасних" якраз найбільше бісить! От, наприклад, дай хлопчику ведмедика - він розбере його, щоб подивитись що всередині, а дівчинка - поведе його в гості до зайчика! Тому що психологічно налаштована не на предмет, а на звязки між предметами. Більшість моїх друзів та знайомих чоловіків обравши жінку - вважають це кінцевим етапом, а походи "на сторону" разовим екшином. А жінці без емоціїї складно..........)
  • 2015-07-19 12:38
    Повністю згідний,міцної дружби між жінкою і чоловіком не віднийти (хіба що вони родичі).Згадую фразу з мого улюбленого серіалу "Два з половиною чоловіки": 
    -Закрийте чоловіків і жінок хоч у підвалі,і вони полізуть одне на одного.

Наступний запис

2015-06-18 23:39

Чи потрібно триматися за руки?

164
15

© 2010 - 2024. Всі права захищено.