Психологія

Група, учасників: 45
2015-07-09 07:29

Інтуїція : вірити чи не зважати?

Прокинувшись зранку напередодні важкого екзамену, відчула, що на душі на диво легко. Усі вчорашні тривоги відпустили, ніби все вже позаду. І підготовлена не дуже, що там гріха таїти – було й таке – проте от легко на душі, і все. Ще й о сьомій ранку у водія маршрутки на весь салон лунає щось на кшталт Вакарчука «Все буде добре!». Все. З легкою посмішкою виходжу із маршрутки, і йду до навчального корпусу. Колеги нервують, курять, а мене не лишає впевненість, що все буде добре. Наш викладач захворів, на заміну прийшов інший. Ні, він не дав списати). Просто цей Учитель шукав знання, видлубував по крихтах, заставляв працювати головою, а не промовляти зазубрені фрази «як у моїй лекції». .
Знову маршрутка. За пару зупинок до виходу відчуваю нагальну потребу пересісти на інше місце. Автоматично переходжу на не зручну сонячну сторону-маршрутка напівпуста. За пару хвилин у те саме місце, де щойно була я, влучає гарненький джип Лексус. Легенько так, по дотичній, в момент гальмування, але таки влучає.
І з людьми таке теж трапляється. Особливо із новими знайомими. Не скажу, що бачу наскрізь, зовсім ні. Але чомусь з однією людиною є бажання спілкуватись, а з іншою – категорично ні. Здається, нічого ж поганого не каже, і не робить, а от ні, та й годі. Колега по роботі, найближчий мені за віком, протилежний напрямок у роботі. Ніби немає спільних інтересів, нічого не заважає здоровому співіснуванню у колективі. Привітний до всіх, ввічливий, симпатичний. На корпоративі навіть танцювали разом, спочатку, як тільки він прийшов до нас. А душа не лежала до людини. Почала обережно придивлятись. Все банально: гарненька підстава. Мета – моє робоче місце. Не вийшло. Та мова лише про те, що відчуття недобре таки було.
А чи вірите ви в шосте відчуття? Чи відчуваєте «отим» місцем, що щось не те діється? Чи вважаєте це забобонами?
10

Коментарі 16

  • 2015-07-09 09:51
    В одних людей це почуття добре розвинене. І вони знають свою особливість і тому прислухаються до свого «внутрішнього голосу». В мене інтуїція абсолютно відсутня. Ніколи не могла передбачити неприємностей, чи, навпаки, якоїсь гарної події.
    • 2015-07-15 00:54
      може, так і краще? )))
  • 2015-07-09 11:10
    Если честно, то я не совсем поняла историю с экзаменом и с коллегой по работе... Упустила нить сути. Хотя понимаю, что речь шла о шестом чувстве. Вообще, доверять своим чувствам нужно доверять, но не становится их заложником.
    • 2015-07-15 00:58
      Перечитала, ніби все зрозуміло) Колега мав величезне бажання підсидіти, тому і спробував гарненько підставити. Не вийшло. А про екзамен-не дивлячись на неякісну підготовку відчуття що все буде добре просто підтвердилось.
      • 2015-07-15 09:32
        вспоминала вас и вашу эту статью вчера с самого утра: чуть не попала в такую переделку! именно "шестое" чувство (у меня это было вчера в виде странного ощущения в подреберье... аж до тошноты + ужасное беспокойство) меня спасло от "вляпывания"... сегодня расскажу о шарлатанах в стоматологии ((
  • 2015-07-09 11:14
    Неодноразово перевіряла здібності свого шостого відчуття, і воно реально мене рятувало... Рятувало від проблем, сварок з оточуючими і виникнення інших неприємних ситуацій. Так що треба довіряти своїм відчуттям і слідувати їм. А те що з деякими людьми не хочеться спілкуватись з незрозумілих причин, то я вважаю що це інстинкт самозахисту на рівні підсвідомості... Особливо в жіночому колективі...
    • 2015-07-15 01:00
      О да! Террариум на работе - знатное место для оттачивания клыков и навыков самообороны!)))))
  • 2015-07-09 23:01
    Я завжди вірила інтуїції, але нещодавно вона мене так сильно підвела щодо однієї людини, що тепер я з нею не дружу(Бука вона!
    • 2015-07-10 09:57
      Не варто ображатися на інтуїцію. Швидше за все, це не вона Вас підвела, а Ви не зуміли розпізнати її сигнали за більш сильним (на той момент) і яскравіше вираженим почуттям. Можливо то була любов чи довіра, або надія, а може страх. Ви стали «жертвою» всезнаючого і логічного розуму. Його голос, як правило, звучить голосніше. Тому багато людей і не чують свою душу.
  • 2015-07-10 09:24
    Безперечно, щось таки таке є. Іноді допомагає, іноді підводить, але заперечити факт існування шостого чуття можуть тільки заскорублі матеріалісти).От тільки проблема, як навчитись керувати нею.
    • 2015-07-15 01:01
      Керувати, думаю, не вийде. А от дослухатись іноді варто)
  • 2015-07-11 09:34
    ООо. Це iсторiя прям про мене))) Завжди чую пятою точкою якiсь неприемностi. Або наприклад чоловiк купив менi подарунок i сховав. Я навiть не здогадувалась. I що ви думаете? МЕне потягнуло туди, де я зовсiм не лазю i я його знайшла)). I так постiйно ! Я i сама не хочу iнколи щось знать, а воно мене находить... Може це ми переходимо в нову эру телепатiв??)))))))
    • 2015-07-15 01:02
      Тренуйте чоловіка - нехай шукає надійніші місця!!!!!))))
      • 2015-07-20 14:46
        )))))) Мабуть треба)
  • 2015-07-12 15:18
    Пригадую як під час навчання в академії на одній із лекцій з психології викладач так сказав щодо інтуїції: дуже часто люди враховують тільки ті випадки, в яких інтуїція їх не підвела, але ніхто не запам*ятовує ті випадки, коли передчуття не виправдалося :-). Особисто я раніше зовсім не відчувала порад внутрішнього чуття, але за останній рік воно якось самостійно в мене розвинулося: вже не раз помічала, що в тривожній ситуації в мене різко виникає внутрішнє відчуття та впевненість в тому, що треба заспокоїтися і ситуація вирішиться добре. Не знаю що це - самонавіювання чи інтуїція, але я насправді стала частіше дослухатися до свого внутрішнього голосу, і це діє!
  • 2015-07-15 01:06
    Ніколи на задумувалась над цим) Обов"язково тепер буду звертати увагу на невиправдані передчуття. Доречі, іноді буває протсо тривожно на душі. Не перечуття - хороше чи пагане, а саме тривога. Це мене лякає тому, що не знаю, хорошого чекати, чи паганого. Зазвичай намагаюсь просто відволіктись думками, і тоді ясніше стає - "кака" чи радість буде.

Наступний запис

2015-07-02 23:32

Типи темпераменту.

8
16

© 2010 - 2024. Всі права захищено.