Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-16 20:58

Рецепт пиріжків. Кулінарне розчарування

Чи було у вас таке, що ви дізнаєтесь про якийсь гарний рецепт (на перший погляд), втілюєте його в життя, а вже у процесі приготування розчаровуєтесь? Так вийшло і в мене. Знайшла я в Інтернеті цікавий рецепт чи то котлет, чи то пиріжків на паличці (соломинці). Та і тісто на майонезі я ніколи не робила. От і вирішила я проекспериментувати. Тільки вже на півдорозі я почала сумніватися. Тісто в результаті вийшло без всіляких особливостей. Тобто можна було і не вигадувати нічого, а зробити звичайне дріжджове або листкове тісто, вийшло б смачніше, як на мене. Тим паче, що вироби з такого тіста я не можу дати дитині їсти. А з тими паличками в мене взагалі майже істерика сталася, коли від високої температури фаршу при смажені, та соломка почала прямо таки танути. Прийшлося всі ті соломинки повитягати і викинути собаці. Стільки мороки, а в результаті – звичайні, нічим не цікаві #пиріжки .
Отже, якщо побачите рецепт тіста на майонезі (200 г. майонезу, 200 г. сметани, 1 яйце), то оминайте його. І знайте, що котлети/пиріжки на соломинці – приготувати не можливо, бо соломинка стає м’якою і не пригідною.
26

Коментарі 14

  • 2015-08-16 22:20
    Ну вийшли майже біляшики))) В мене чоловік завжди все, що на сковороді з тіста роблю обзиває "біляшиками"))) 
    Я теж бачила схожий рецепт, але не готувала, тепер не буду витрачати сили, дякую, Танюша! Я колись спробувала схоже тісто для рибного пирога, ну і жирний він вийшов... але сточили бистро, ну як завжди, але для мене краще щось одне покласти чи майонез чи сметану.
    • 2015-08-16 23:11
      Как ни странно, но тесто оказалось сухим и безвкусным.
      • 2015-08-16 23:53
        Цікво і чого воно так, ну не будем гадать, головне, що головні кулінарні критики, цей рецепт скритикували)))
      • 2015-08-17 09:49
        200 г. майонезу і все таки вийшло сухе? Дивне тісто, і справді краще було взяти дріжджове або листкове. Якщо дітям набридли звичайні пиріжки, можна зробити клубочки з листкового тіста, якщо цікаво, можу підказати рецепт :)
        • 2015-08-17 09:56
          Конечно интересно. Рассказывайте. Да, как ни странно, но первый недостаток, который озвучил дегустатор-муж - сухое невкусное тесто. И я полностью с ним согласна.
          • 2015-08-26 16:16
            Рецепт простий - робите фарш, як вам більше подобається (з курятини, свинини, з цибулею, зеленню, часником, приправами), головне щоб він не був занадто м"яким. З фаршу ліпите кульки і обсмажуєте з усіх сторін. Листкове або листково-дріжджове тісто ріжете довгими вузькими смужками і акуратно обгортаєте навколо кульок з фаршу, так щоб вийшли клубочки. Далі треба їх змазати яйцем, можна посипати кунжутом. Випікаєте до готовності і все, можна їсти :)
  • 2015-08-16 22:33
    На вигляд тісто здаєтьмя сухим. А ідея була класна)
    • 2015-08-16 23:13
      Так и есть тесто сухое. Мальчики конечно едят, но я даже смотреть не могу на это издевательство.
  • 2015-08-17 12:29
    Коней на переправі не міняють) В цьому переконалася давно. В інет не заходжу по рецепті - вигадуї все сама. Тісто - справа більш тонка, тому тут, звичайно, треба дотримуватися пропорцій. У меня є чудовий рецепт - пиріжки (смажені) виходять просто неповторні. Але не буду навіть тут викладати його, адже точно щось комусь не спобадається. Все, що порадила б, так при замішуванні тіста брати добрі дріжджі!
    • 2015-08-17 13:11
      Это если тесто дрожжевое.
  • 2015-08-17 14:14
    Таня, це ваші фотографії? Якось на них пиріжки виглядають надзвичайно апетитно :) Але повірю вам на слово. Гадаю, у кожного були свої "пиріжки". Я теж якось готувала за порадами відомої української кулінарки пельмені. Вона радила воду вимірювати шкарлупкою від яєць, і назвала підозріло нереалістичну пропорцію. Я засумнівалась, але зробила. Тісто, звісно, не вдалося. Тому теж рецепти намагаюся використовувати лише перевірені.
    • 2015-08-17 16:07
      Да, фото мои. Теперь будем знать, что не всё, что на фото хорошо выглядит - вкусно )
  • 2015-08-19 13:27
    Тетяна, не треба так сумувати. Адже кулінарних розчарувань не буває тільки у тих, хто ніколи не експериментує на кухні. В мене вони теж є. Так, мені якось впав у очі оргінальний, як здавалося, рецепт - котлетки на вафельних коржиках у клярі. Такі апетитні вони були на фото - одразу ж захотілося приготувати. Хоча моя "кулінарна чуйка" зовсім інше підказувала... Але ці котлетки такі ладненькими покащалися, та й самі ці коржики симпатичні такі - ну як було не купувати і не спробувати? Але поки смажила - оці хрусткі вафельні кругляші перетворилися у щось- розмокле та якесь в’язке, зовсім несмачне. Та й фарш "ніякий" - звичайні котлетки набагато смачніші.. Хоча на вигляд - зовсім даже непогано... В котрий раз впевнилася - до інтуіціі треба прислуховуватися. 
    А щодо майонезного тіста - це ви зря, воно дуже непогане виходить! Ніяке не розчарування - зовсім навпаки! Щось на кшталт крихкого пісочного печива. Звісно, якщо його пекти, а не смажити. Можна навіть солодки коржики з нього робити: 250 г майонезу, 250 г масла чи маргарину (на маргарині більш крихке виходить), склянка цукру та три-чотири склянки борошна, трохи соди (можна загасити оцтом). Яйце тут зовсім не потрібне. Тісто виходить жирнувате та крихке - як справжне пісочне. Цого треба обережно розкачати, вирізати печенюшки, посипати цукром та корицею, пекти до золотистого кольору. Хто не знає - ніколи не здогадається, з чого ці чудові печеньки.  
    Але мені більш до смаку солоні та гоструваті майонезні крекери. Колись вони у мене випадково вийшли - забула цукру у тісто покласти. Здавалося б, чергове розчарування - але ось вам! Викидати гарненькіі золотисті коржики було жалко - прийшлося іх трохи допрацювати. Тобто посипати тертим твердим сиром і знов відправити на пару хвилинок у духовку. Вийшло зовсім даже непогано - стало зрозумілим, що ідея заслуговує подальшого розвитку))). У майонезне тісто (без цукру) - трохи солі та перцю, нарізати коржики чи полоски, зверху посипати чи сиром, чи крупною сіллю з приправами (я зазвичай беру кмин чи негостру паприку), відправити в духовку. Виходять чудові солоні печеньки до пива - і тепер частенько пеку іх, коли збираємося з друзями.
    • 2015-08-19 13:32
      Я уже и забыла об этих пирожках/котлетках...всё съедено. О вафельных котлетках: это вы имеете в виду фарш между пластами покупных вафель? Если да, то мне очень нравится этот рецепт. только нужно правильно приготовить. О майонезном тесте: вы же пишите, что в коржики маргарин добавляли (целую пачку), так конечно тесто будет не сухим. А по тому рецепту, что я готовила, то никакого жира не нужно было добавлять и тесто ну "фе" какое получилось.

Наступний запис

2015-08-15 23:46

Салат з крабових паличок

15
12

© 2010 - 2024. Всі права захищено.