Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-23 21:26

Поговоримо про холодні супи. Окрошка!

Немає страви більш приємної влітку, ніж освіжаюча окрошка. Стільки різних рецептів. Хтось готує на м'ясному бульйоні, хтось на кефірі, хтось на квасі... Я найбільше люблю на молочній сироватці. Вона дуже корисна і зовсім не калорійна. Виходить дуже смачно.
Нам потрібні:
- 3 курячих яйця,
- 2 картоплини,
- Ковбаса або м'ясо відварне,
- майонез,
- 2 літри сироватки,
- цибуля порей,
- 1 чайна ложка гірчиці,
- сіль, перець за смаком.
Яйця і картоплю відварити. Всі необхідні інгредієнти подрібнити. Посолити, поперчити, приправити гірчицею і майонезом, залити сироваткою. Дати постояти пів години в холодильнику. Смачного!
10

Коментарі 2

  • 2015-05-24 14:42
    Окрошка - це одна із найулюбленіших сімейних страв. Пам'ятаю з дитинства, що то був цілий ритуал, коли ще самі готували квас. Традиційно вперше в сезоні окрошку робили на Пасху, потім на травневі. Приємні спогади)  
    Зараз готую теж на сироватці. Додатково до описаних інгридієнтів ще додаю кілька редисок для краси. А ще раджу спробувати прийом, який використовувала моя бабуся - зелень, яку додаєте до окрошки, - кріп, зелену цибулю, петрушку, базилік - дрібненько ріжете і розтираєте з сіллю за допомогою дерев'яної ложки або ступки . Так пряні трави віддадуть максимум свого запашного соку, і окрошка буде надзвичайно ароматною. Цей секрет, до речі, можна використовувати щодо будь-якої страви.
    • 2015-05-24 21:33
      Дякую за таку корисну пораду!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.