Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-24 22:22

Рецепти з буряка

Вже майже літо на вулиці, а мене ще збереглися запаси бурячка з минулого року. Підвал, глина, і оптимальна вологість - в результаті буряк майже через 7 місяців виглядає, як щойно з грядки. Вже скоро молоденький буде, а ми ще того не з`їли. Тому найближчими тижнями буду експериментувати зі стравами бордового кольору :)
Найулюбленіша - салат з горіхами, буряком, часником і чорносливом. Всі складові натерти на терці, чорнослив - порізати. Можна заправити домашнім майонезом.
Колись я жарила котлети з буряка. Натерти варений буряк, додати манку і яйце, сформувати котлетки і жарити на невеликому вогні по декілька хвилин з кожної сторони. Виходить досить смачно.
Класичну шубу можна приготувати у швидкому варіанті - оселедець, натертий буряк, дрібно нарізана цибулька, картопля і майонез. Можна не викладати шарами, а змішати. Мій чоловік каже, що так (перемішаною) "шуба" йому подобається навіть більше.
А які #КулінарніРецепти з буряком знаєте ви?
22

Коментарі 5

  • 2015-05-24 22:27
    Тушкований з рибою дуже люблю, та я взагалі можу їсти його без нічого, ну ДУЖЕ люблю бурячок)))
  • 2015-05-25 12:55
    А мені подобаються салати з сирим бурячком: або з морквою і капустою, заправлений олією, або з смаженою картоплею, смаженим м'ясом і сирими капустою, морквою, заправлений майонезом.
  • 2015-05-25 23:09
    А ми час від часу робимо звичайнісінький вінігрет або найпростіший салат - буряк, цибуля і олія. Виходить максимально просто, а ще й вельми смачно і з неабиякою користю для нашого здоров"я. А клисичну шубу я чомусь не люблю, зате її просто обожнює моя дружина і зимою часто цю страву готує виключно для себе)
  • 2015-05-28 14:21
    Бурячок у мене в родині дуже люблять. Найчастіше використовую в борщі , вінегреті , а ще роблю смачнючу бурякову ікорку. Треба бурячки відварити або спекти у духовці, потерти на терці, підсмажити на сковороді, додати також підсмажений дрібно нарізаний лучок та часник, приправи за смаком та все змішати. Ікра краще смакує охолодженою, але то вже як кому подобається.  
    А ще поділюся рецептом коктейлю, якій і дуже корисний, і не зашкодить фігурі: кладемо до блендеру невеликий відварений та очищений буряк, по пів склянки яблучного пюре та нежирного йогурту, один банан і столову ложку меду. Збити до пюреобразного стану. Все! Насолоджуємось солоденьким і не переймаємось за талію.
    • 2015-05-28 19:58
      дякую за рецепти, спробую

Наступний запис

2015-05-23 22:35

Кабачки смажені по чоловічому

12
13

© 2010 - 2024. Всі права захищено.