Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-27 22:21

Рецепт смачної запіканки з кабачків

Запіканка виходить дуже ніжною і смачною.
Нам знадобляться:
- кабачки;
- сир твердий;
- борошно;
- манка;
- спеції;
- соняшникова олія.
Кабачки необхідно натерти на крупній тертці. Я взяла три кабачка. Посолити, поперчити. При необхідності віджати зайвий сік. Додати дві столові ложки борошна. Чашу мультиварки змастити олією, посипати манкою. Викласти нашу суміш і затерти сиром. Випікати протягом 40 хвилин. Можна подавати зі сметаною і зеленню.
Смачного!
П.С. Люблю цей рецепт за простоту, швидкість і відсутність зайвих калорій.
10

Коментарі 5

  • 2015-05-28 10:08
    Класний рецепт) Я дуже люблю подібні запіканки - вони мало того що дуже смачні, так ще й час на них витрачати не потрібно (як, наприклад, на млинці з того ж складу). А ще я іноді замість твердого сиру беру плавлений і підмішую його до самого тіста - теж нічого)
  • 2015-05-28 11:25
    Так, ось це запіканка, на вигляд дуже апетитна. Найголовніше, що приготування не вимагає багато зусиль, а смак напевно дивовижний, Як хочеться випробувати такий шматочок. Обов'язково спробую приготувати у своїй мультиварки. Я от тільки не знаю як вибрати режим приготування? ((((
    • 2015-05-28 11:47
      Я думаю випічка підійде, і я вже планую таку страву, дякую автору за ідею, а поскільки в "Сільпо" на кабачки знижка, то треба брать)))
  • 2015-05-28 14:19
    Ще пара-трійця таких рецептів - і я бігу до магазину, за мультиваркою!)) Сумнівалася, чи потрібна вона мені - чує моє сердце, що сумніви розвіюються.  
    А кабачкову запіканку я готую за трохи іншим рецептом. Не так швидко (кабачки смажити треба), але смачне - м-м-м-м-м! Молоді кабачки ріжу кружальцями, обкачую у борошні та обсмажую. Зазвичай готую їх одразу багато, на декілька різних страв. Трохи - одразу до столу, з сметанно-часниковим соусом чи майонезом. Частину - тушкую у гострому томатному соусі, дуже подобаються як холодна закуска. А решту - на запіканку. Рецепт запозичила з румунської кухні - в неї дуже популярна овеча бринза, така солона та гострувата. Запах специфічний, не всім до вподоби, але ті, кому подобається (як мені, наприклад), коров’ячу бринзу не визнають такою - тільки з овечого молока! Саме з неї готую начинку для запіканки: натерта бринза та багато свіжої зелені: селера, кріп, петрушка, можна ще пару листків м’яти - .дуже оригінальний смак буде. Обсмажені кружальця кабачків кладу у форму, перемежуючи з натертою бринзою. Верхній шар - кабачки. Усе це заливаю збитим зі сметаною яйцем та запікаю у духовці, доки апетитна скоринка не з’явиться. Кабачки можна не обсмажувати - вийде легка та ієтична страва, але мені більш з обсмажених подобається. Якщо з необсмажених готувати - то запікати трохи довше потрібно, хвилин 30.  
    Дещо схожий за смаком рецепт, теж румунський - кабачки, фаршировані бринзою. Підготовлюю кабачки як зазвичай до фаршування, серединки мілко ріжу та трохи обсмажую, змішую з бринзою, зеленню та начиняю кабачки. Тушкую під кришкою у сметанному соусі. Готуються не дуже швидко, треба слідкувати, щоб не переварилися та щоб вогонь слабенький був, а то рідина швидко википить. Ось де мультіварка б стала у нагоді!
  • 2015-05-31 21:06
    За таким же рецептом, тільки без сиру, я готую кабачкові оладки) До запіканки не додумалась)) тепер спробую запіканочку. Для мене цінність такого рецепту не тільки в простоті, а ще й в тому. що це дуже корисна страва для дитини) та ще й без смаження. А для себе ще часниковим соусом зверху помастити..:)

Наступний запис

2015-05-27 20:54

Рецепт хлібця з печінки

2505
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.