2015-02-24 22:05
Друзі... Не у всіх вони є, а часто вони носять тільки назву друзів. І тим одиницям, які зустріли справжніх друзів, дуже пощастило. Дехто може сказати, що вони не потрібні, є сімя і того достатньо. Це здорово, коли є чоловік чи дружина, які можуть бути і другом, і коханцем, і т.д. Але одне іншому не заважає, коли це справжня дружба. Мені в дитинстві часто не щастило з друзями. Я, начитавшись книжок, чітко уявляла якою має бути дружба, але в житті все було інакше. Та ще й той підлітковий максималізм... Уже в більш дорослому житті я зустріла Людину, яка стала мені справжнім Другом. Знайомство наше було досить незвичним. Я, взагалі, не конфліктна людина, так само й вона. Але дружити ми стали саме завдяки нашій сварці. Одна із нас навіть плакала! Але це була перша і остання сварка за майже 20 років! Різні часи ми переживали разом, як і успіхи, так і невдачі. Іноді, достатньо того, щоб була поряд людина, яка може тебе просто вислухати, не даючи жодної поради. Бо буває й таке, що порадити, дійсно, нічого. Та й поради давати - це неабияка відповідальність. Ні, я не боюсь відповідальності, але дуже засмучуюсь, коли щось не виходить у людини, якій ти ці поради даєш. Так ось, я весь час думала, що друг - це коли він тебе може підтримати в біді. А виявилось, що ні, це не зовсім так. Значно важче люди переживають успіхи інших. І не так давно я змогла в цьому впевнитись. Одна із моїх "подруг" дуже вміла мені співчувати, коли чула про якісь негаразди. Але одного разу сталося так, що, почувши від мене приємну новину із мого життя, не змогла приховати свій зіпсований настрій. Мене різка зміна інтонації в її голосі дуже здивувала, про що я не забарилась сказати. Пояснення зі сторони "подруги" тільки підтвердили мої здогадки. Ось так буває, коли люди матеріальне ставлять вище духовного. На щастя, моя "стара" подруга не така і їй, як і мені не важливо, що у кого в кармані, а має значення тільки те, що в душі у людини. Духовні цінності ціни не мають, отже - вони безцінні, а значить значно дорожчі матеріального. Бо все матеральне має свою вартість і його може купити кожен, хто захоче. І ще... я дуже вдячна своїй подрузі за те, що вона є. Бо такі люди, як вона, на жаль велика рідкість.
6

Коментарі 5

  • 2015-02-24 22:17
    До боли знакомая ситуация. Но моя дружба после 19 лет закончилась. Причина? Неожиданные деньги свалившиеся на голову изменили человека полностью: приоритеты, отношение, внимание, ценности. Такое ощущение, что у человека просто что-то щёлкнуло в голове и он стал совсем другим. Это было неожиданно и больно. больше не общаемся. Да и не о чем, всё ведь изменилось. А была такая дружба: всех бы порвала за этого человека. Теперь не верю ни в какую дружбу. особенно в женскую.
    • 2015-02-24 22:32
      Читаючи ваш коментар, мені стало дуже сумно. В моєму житті є теж люди, яких незначні кошти дуже змінили і я побачила їх з іншої сторони. Але це означає, що ця риса характеру була в людині ще до матеріальних змін. Просто ми її не помічали. Та по одній людині не потрібно судити всіх. Мене в дитинстві та в підлітковому віці часто зраджували ті, кого вважала своїми друзями. "Дружба" закінчувалась разом із зїденим бутербродом та цукерками, якими я пригощала :) З часом стала відлюдькуватою та замкнутою в собі. Багато хто цього не розумів і сприймав мене, як високомірну особу. Але "розморозити" якраз змогла мене моя подруга. Щирі, добрі, чесні люди насправді є. Просто ми їх часто не помічаємо, коли закриваємось, отримавши удар від інших.
  • 2015-02-25 12:29
    :) Я же не сказала, что моя бывшая подруга недобрая и неотзывчивая. Она добрая и отзывчивая, но тогда, когда ей это удобно. :)) интересную вещь вы сказали, я об этом тоже подумала, когда анализировала произошедший разрыв, что она действительно была таковой, но повод показать это пришлось только через 19 лет. Ничего, вся эта история в прошлом, а я не люблю на прошлое оглядываться. Маємо, що моємо.
    • 2015-02-25 12:34
      Так, кожна людина, яка зустрічається у нас на шляху, щось з собою несе, чогось навчає. Можу виглядати банально, але точно знаю, що все, що не робиться, то на краще. Просто виносимо для себе урок і йдемо далі :)
      • 2015-02-25 12:38
        Я бы по-другому сказала: каждый играет свою роль в жизни других людей, что приводит к каким-то изменениям в жизни двух сторон отношений.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.