Рукоділля

Група, учасників: 38
2015-07-05 15:43

Браслет з резинок без станка “Зігзаг”

Браслет “Зігзаг” плететься дуже просто, для його плетіння не використовується станок або рогатка. Він плететься тільки за допомогою звтчайного гачка. Браслет можна зробити багатокольоровим або використовувати лише три кольори — основний і два додаткові.
Для мого браслета я використала як основний чорний колір, і червоний і зелений — як додаткові.
На гачок вдіваємо чорну гумкі в два оберти. Відразу необхідно одягнути застібку. Далі через дві чорні петельки протягти наступну кольорову гумку. Далі чорну гумку протягуємо через першу петельку кольорової зеленої гумки. Другу частинку чорної гумки накидаємо на гачок.
Зараз на гачку дві чорні петельки і одна зелена. Тепер всі ці петлі знімаємо з аска і повертаємо на 180 градусів. Таким чином на гачку перша тепер зелена гумка, за нею — ді чорні.
Коли на гачку дві чорні резинки наступною резиночкою вплітається кольорова. Коли дві кольорові — вплітаємо чорну.
Тепер беремо червону резинку, простягаємо її крізь зелену, захоплюємо гачком чорну резиночку і простягаємо їх через останню чорну петельку.
Знімаємо конструкцію з гачка і вставляємо його з іншого боку (повертаємо на 180 градусів).
Ці дії повторюємо поки браслет не досягне потрібної довжини.
Ось тут відео
PS вчора збирала малину, тому всі пальці чорного кольору -)))
8

Коментарі 2

  • 2015-07-05 22:28
    У нас у дворі дітвора ганяється за цими браслетами з резинок. Бачила, що вони плетуть їх якимось спеціальним верстатом. А тут виявляється, скринька просто відкривається. На допомогу приходить звичайний в'язальний гачок. Завтра покажу їм ідею. Навіщо гроші витрачати, якщо можна впоратися банківськими резинками для грошей і звичайним гачком.
  • 2015-07-06 12:28
    Цікава технологія, навіть і не думала що можна з допомогою гачка робити такий візерунок. Мій племінник, коли сідає за роботу, не користується станком, а використовує тільки пальчики. Плетіння виходить гарним, без дефектів і нерівностей. P.S. А в мої шкільні роки, всі плели браслети з бісеру. Пам'ятаєте??? Збирались купками, кожен зі своїм материалами і хизувались своїми роботами))). Ото були часи)).

Наступний запис

2015-07-03 23:39

Намисто

7
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.