2015-07-16 15:40

Обережно! шахраї – стоматологи. Купонні знижки на імпланти?

Хочу застерегти усіх читачів від так званих «купонних» шахраїв. Розповім вам історію, яка сталася зі мною днями.
Я, як і багатенько громадян нашої країни, час від часу користуюся послугами знижок організації «SuperDeal». Поки що проблем ніяких не виникало. Тут я побачила привабливі ціни у подібний організації знижок «Всімкупон». Вони рекламували і продовжують рекламувати так званий «Центр зубної імплантації та протезування зубів на імплантах» (фото 5). Річ у тому, що 2 роки тому моєму старшому сину у бійці вибили з корінням два передніх зуба (фото 1). Це окрема історія. Звичайно, що я хочу поставити сину імпланти. За різними джерелами імпланти можна ставити тільки з 18-21 року (хлопчикам). Ми терпляче чекали. Зараз сину майже 19 і я активно цікавлюся темою імплантації зубів. За умовами згаданої акції, усім бажаючим у вищезгаданому центрі встановлюють ізраїльські імпланти за привабливою ціною 1499 гривень (фото 3). Я зателефонувала до «центру» за більш детальною інформацією. Так, доктор мені підтвердив наявність акції і порахував, що один зуб - імплант обійдеться (все-все) у 4000 гривень. Правда дешево? Домовилися з доктором про зустріч, але потрібно було окремо зробити в іншому місці панорамний знімок щелепи сину (220 гривень). Зробили і поїхали. На місці зустрічі (Харківське шосе 121, територія поліклініки) виявилося, що ніякого «центру …» немає. Персонал «центру» налічував дві особи: батько Леонід Григорович і його син Тарас Леонідович. Приймають вони пацієнтів в одному з тамошніх кабінетів без пізнавальних вивісок чи надписів. Кімната велика й замурзана. Десь у кутку стояло допотопне стоматологічне крісло. Зустрів нас син – асистент, а потім підійшов і батько, який начебто має звання професора (може й так, але!) і саме він робить операцію зі встановлення імплантів. І батько, і у син мали халати, які може колись були білими, повністю замурзані. Огляд ротової порожнини сина відбувався без необхідних стерильних рукавичок. На велику кількість моїх питань відповіді були якимись дивно суперечливими і невпевненими. Крім того, виявилося, що ніяких ізраїльських імплантів немає, замість них встановлюють імпланти українського виробника. Да і саму процедуру мені описали не так, як про неї описується в різних клініках. Загалом, в мене було таке погане внутрішнє відчуття, що після закінчення консультації і доїхав додому, я почала шукати інформацію про цих лікарів-стоматологів в Інтернеті. Якимось дивом я натрапила на сторінку однієї жінки у фейсбуці, яка майже рік назад ледве не постраждала від цих лікарів. Її публікацію я вам демонструю (фото 2). Вона там виклала і фото цих лікарів. Я зв’язалася з цією жінкою і в мене волосся заворушилося від її розповіді. Ця жіночка не залишила так просто цих лікарів і звернулася до різних інстанцій. Крім того, вона дала мені посилання на трансляцію журналістського розслідування такого неподобства http://sobytiya.tv/ua/episode/33857/ (з восьмої хвилини).
Коротше кажучи, я була в шоці! Добре, що я не заплатила коштів. Я зателефонувала до «Всімкупон» і пояснила ситуацію. На це вони вибачалися і «не розуміли» як таке може бути, якщо вони так довго вже працюють з цими лікарями. Може хтось і повівся на таку привабливу ціну, але вибачте, імплантація зубів це серйозна операція, і стерильність – на першому місці, бо занадто часто зустрічаються випадки, коли після операції починає гнити кістка щелепи.
Мораль моєї оповіді зрозуміла: не кидайтеся на привабливі ціни, перевіряйте інформацію, шукайте відгуки та рекомендації.
А я тішу себе думкою, що мене минула ця біда.
7

Коментарі 12

  • 2015-07-16 17:58
    Ой, Танюша, такої ціни точно не можке бути! Я теж цікавилась, ще років 4 назад один імплант коштував більше 4 тис!!!!
    • 2015-07-16 17:58
      Додам, що це реально якісні імпланти перевірені роками!
      • 2015-07-16 19:29
        Та да((( будем копить дальше)
  • 2015-07-16 23:58
    Жуткая история! Хорошо, что все уже позади... но ведь реально есть люди, которые на это ведутся!
    • 2015-07-17 09:37
      Ведутся, т.к. деваться некуда с этими ценами.
  • 2015-07-17 16:04
    О боже, я думала, что первое фото - из интернета, просто в тему поста, а это твой Ярик, оказывается??? Я аж мурашками покрылась... как же это было больно, наверное... я даже не знала, что зуб можно выбить вместе с корнем! Они же так прочно "сидят" в десне!
    • 2015-07-17 16:52
      ((( сидели.... прикинь, как стукнуть нужно было. Это фото сделали после того, как на скорой отправили в больницу швы накладывать.
      • 2015-07-17 17:26
        Десну зашивали???
        • 2015-07-17 17:52
          дааа! на фото швы видны
  • 2015-07-17 16:05
    А с этого сайта, "SuperDeal", мне уже несколько лет приходит рассылка на почту))
    • 2015-07-17 16:54
      Так пока к "супердиал" у меня претензий нет: ходила по маникюрам и педикюрам без проблем. теперь на море по купону едем. А тут впервые попробовала "Всемкупон" и попала... а я ещё хотела татуаж бровей сделать. ХА! конечно теперь не хочу!
      • 2015-07-17 17:26
        А, поняла... это два разных сайта)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.