2015-07-20 12:38

Повірка лічильників

В цьому році нова влада вирішила, що пора «навести порядки» у комунальному господарстві, водо-, електро- і газопостачальних організаціях. З нового року кожного місяця вводять нові правила та норми. Цей безлад вже усіх дістав. Замість рахунку у форматі А5 тепер надсилають рахунки-простирадла у форматі А4. Бідненькі бабусі, які зовсім не можуть розібратися в тих платіжках. Усі нововведення наразі тільки спричиняють кілометрові черги у таких організаціях, як «Київенерго», «Київгаз», «Київводоканал», «ЖРЕО». А все тому, що ще на початку весни людей налякали тим, що хто до 1 червня поточного року на підпише договір з вищезазначеними організаціями на постачання послуг, будуть впаяні штрафи, облік послуг буде за завищеними тарифами і т. ін. Люди у паніці з 6.00 ранку займають черги. Я не піддаюся паніці і терпляче чекаю. І це виправдано правильно.
Чотири роки тому я встановила лічильники води. Тобто, мені вже час зробити повірку лічильників. Але в мене виникло питання: яким чином це робиться в нових умовах, адже раніше повіркою лічильників займалося ЖРЕО. Зателефонувала я районному оператору і він мені продиктував номер телефону, за яким я можу замовити повірку лічильників. Зателефонувала я туди, а це приватна фірма, яка виконує платну повірку лічильників (150 грн. за один лічильник). Я була в шоці. Я знову зателефонувала районному оператору і просто кричала у слухавку (усі розмови записуються), що вони права не мають відсилати мене не оплатну повірку лічильників і що я не збираюся дарувати комусь 300 гривень. Це було 2-3 місяці тому. Мабуть таких як я незадоволених киян стало багато, бо тепер я зателефонувала на номер гарячої лінії 1588 і залишила заявку на БЕЗКОШТОВНУ повірку лічильників води. Через три дні з моменту оформлення заявки до мене завітав технік лабораторії «Центр Вимірювань» і не знімаючи лічильників провів їх повірку за 20 хвилин. Пристрої техніка такі дивні і цікаві: якийсь апарат вимірювальний підключається до крану, планшет, на якому виводиться візуальний вигляд (фото) моїх лічильників з показниками. Мені було цікаво спостерігати за тим, як робиться повірка. Технік склав акти виконаних робіт, встановив нові пломби і… все! Ніякої біготні, черг, грошей. А протягом двох тижнів мені повинні принести вже повні висновки роботи моїх лічильників води. Все виявилося так просто.
Бідні ті люди, що піддалися паніці, бігали по інстанціям і платили гроші. Може колись ми все ж таки заживемо, як у справжній європейській країні?
5

Коментарі 5

  • 2015-07-20 15:02
    Просто люди не вірять, що зможуть щось доказати, чогось добитися - от і маємо таку ситуацію...
    • 2015-07-20 15:44
      иногда и нельзя ничего доказать... только вот никогда не знаешь: а может стоит?! )
      • 2015-07-20 16:08
        Напевно було занадто багато розчарувань :( Хоча я повністю згідна, що ніколи не треба опускати руки.
  • 2015-07-21 22:46
    З Вами небезпечно зв'язуватись))
    • 2015-07-22 06:54
      Как это?! Вы уже связались ... и что тут опасного?

Наступний запис

2015-07-19 20:33

Вуличний ліхтар.

5
0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.