2015-05-20 21:44

Квіти петунії і їх опис.

#Петунія відноситься до роду трав’янистих або напівчагарникових багаторічних та однорічних рослин (сімейство пасльонові). Батьківщиною петунії вважають Бразилію. У природних умовах вона росте в Болівії, Уругваї, Парагваї, Аргентині. Гібридні види цієї рослини з’явилися лише біля ста років назад. Налічується від 15 до 40 їх видів.
Короткий #ОписПетунії .
В залежності від виду, петунії відрізняються між собою, як величиною (10 – 80 см.), будовою стебла (прямостоячі або сланкі густо листові), будовою листя (різнохарактерні за формою, розміром, структурою).
#КвітиПетунії - зазвичай великі, часто поодинокі, аромат солодкувато - нав’язливий і можуть мати неприємним запах, прості або махрові, на коротких квітконіжках, що відходять від пазух листя. Різноманітності колірних відтінків квіток петунії можна тільки позаздрити. Забарвлення квіток: червонуваті, пурпурні, білі, рожеві, фіолетові і сині, з ореолом, облямівкою, темними прожилками або білою зіркою. Садівники намагаються обов’язково прикрасити свої сади та алеї строкатими рослинами. Для вирощування у садах, на балконах, невеликих клумбах підійдуть сорти петунії садової або гібридної. Найпоширенішою групою гібридів, які можна вирощувати на балконах і в садах, вважається крупноквіткова петунія (грандіфлора). Перевагу віддають цьому виду петуній за величину її квітки. Але ця велика квітка тендітна і часто страждає від вітрів.
#ЯкВироститиПетунію ? Петунія популярна не тільки своїми кольорами, а й тим, що зовсім не вибаглива. Вона полюбляє і дощик, і сонечко. Але, в залежності від сорту, залежить і її вирощування. Виростити петунії можна як і з насіння, так і з розсади. У кожному випадку існують свої нюанси.
Важливо! Більшість сортів і видів петунії не викликають алергії, але деякі гібридні види алергікам все ж таки потрібно уникати.
Цікавий факт про петунію: на її честь названо астероїд (968) Петунія, відкритий у 1921 році.
254

Коментарі 6

  • 2015-05-21 09:45
    Королева красок. При правильном уходе эти прекрасные цветы могут радовать глаз все лето. А что за гибридные виды противопоказаны аллергикам?
    • 2015-05-21 09:56
      Нет, не все. И не всем аллергикам. Есть же сезонные аллергики, которые реагируют на одни виды, другие - на другие (тавтология). У меня нет аллергии на петунию, но я знаю тех, у кого есть. А цветут они аж до ноября (некоторые виды). а еще мы в детстве их срывали (сам цветок) и облизывали то место, где объединяются лепестки... сладенько было ))))
      • 2015-05-21 11:08
        Ооо.. я помню такое занятие с облизыванием )), но вот не помню что это было
  • 2015-05-21 12:58
    Якраз сьогодні їздила в сусіднє місто і звернула увагу на ці квіти - там усі клумби ними засаджені. У нас же в цьому році чогось їх ще немає. А от ту забавку з облизуванням я теж пам'ятаю)) Цікаво, а сучасні діти таке роблять?)
    • 2015-05-21 13:01
      Тааа, не думаю. В больших городах так точно такого нет.
  • 2015-05-21 22:49
    Моя подруга вирощувала петунью для своєї клумби. Сорти, що прості, невибагливі. А ось з рослинами, які мають гарне забарвлення, оксамитові, великі необхідно повозитись. Ця рослинка не така проста, якою здається на перший погляд -) Доречі, ми в дитинстві теж облизували квітку -)))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.