2015-05-23 13:50
#Рецензія на новий фантастичний фільм «З машини» 2015.
#НовийФантастичнийФільм «З машини»/ «Ex Machina» - британська стрічка від Алекса Гарленда. Фільм приємно здивував несподіваним психологічним навантаженням. Я б навіть сказала, що цей фільм є психологічною фантастикою. Більшість британських стрічок статичні і не підходять глядачам, які чекають активних дій, стрілянини, бійок. Так і фільм «З машини», хоч і фантастичний, але позбавлений динаміки.
#СюжетФільму . Обдарований програміст Калєб «виграє вакансію» у господаря фірми, де він працює. Господар фірми Натан – програміст – геній, який вже у 13 років став багатим і всесвітньовідомим. Натан має величезні статки, а живе і має лабораторію десь далеко у горах (прекрасні краєвиди). Дивовижний підземельний будинок - лабораторія і чарує, і страшить прибулого туди на тиждень Калєба. Суть тижневої роботи Калєба у будинку багатія полягає у тестуванні останньої моделі робота – жінки зі штучним інтелектом. У процесі тестування і експериментів Калєб закохується у свою піддослідну. І вона теж, начебто, відповідає взаємністю. Але чи так воно насправді? Наділена здібностями і запрограмована Ава (робот зі штучним інтелектом) проявляє не тільки інтелект, а й жіночність, сексуальність, уважність… хитрість. Обидва програмісти навіть не здогадуються, що Ава – їхня погибель.
Герої фільму постійно наштовхують глядача на роздуми, щодо людської фізіології, здібностей і, нашої з вами, особливості. Кінцівка фільму дає змогу глядачеві зробити висновки про цінність людської душі, природне вміння людини співчувати і кохати, чого позбавлений #ШтучнийІнтелект , навіть найдосконаліший.
Рекомендую до перегляду всім, хто цікавиться психологією.
14

Коментарі 19

  • 2015-05-23 14:12
    Бачила тільки трейлер, фільм ще не подивилась, але планую. Чомусь люблю такий жанр спокійної філософської фантастики. Та ще й від британців. Вони, на мою думку, знімають краще, ніж в Голівуді
    • 2015-05-23 16:34
      Ну не скажите. Я бы сказала, что они снимают чаще занудные фильмы. Но этот очень даже удачный.
      • 2015-05-28 22:00
        На все 100% соглашусь, что в фильмах британцев чаще всего преобладает занудство.
  • 2015-05-23 19:46
    Коли пишите рецензії - уникайте спойлерів, бо Ваша рецензія більше схожа на переказ фільму.  
     
    :)
    • 2015-05-23 20:01
      я же не описала подробностей (как, что произошло и чем дело кончилось), а лишь дала понять...
      • 2015-05-23 21:07
        Дати зрозуміти, натякнути - те ж саме. От для мене було загадкою для чого він туди прилетів, чим обернеться тестування і чим все закінчиться. На щастя, я прочитав Вашу рецензію вже після того як переглянув фільм. В рецензії, як правило, менше опираються на сюжет, а більше на враження від перегляду, на емоції, котрі глядач пережив.
    • 2015-05-23 20:31
      а що то є: "спойлер"?
      • 2015-05-23 20:51
        Спойлер - це "А вбивця дворецький!". Тобто інформація, котра розкриває важливі деталі в сюжеті фільму, котрі начисто вбивають інтригу. Тобто сказати чим закінчиться фільм - зіпсувати задоволення, котре можна було б отримати від перегляду.
        • 2015-05-23 21:16
          У вас немного искаженное представление "спойлера". Это "порча" - это преждевременное раскрытие ВАЖНОЙ сюжетной информации. Я её не раскрыла как по мне. А вот если бы я написала: "Вот как хладнокровно Она убила Его. Я была в ужасе...." Вот так я бы точно раскрыла сюжет. Видать, для нас с вами в этом фильме разные ВАЖНЫЕ моменты.
          • 2015-05-23 21:39
            Та як не розкрили?! Про погибель згадали, про стосунки, про кінцівку написали, на що вона наштовхне глядача. Я ж кажу, я уявлення не мав як все закрутиться. Вкінці кожного етапу тесту були відсутні будь-які натяки на результати наступного етапу. В людей бувають різні позиції стосовно фільмів і стосовно перегляду фільмів, як процесу. Комусь потрібно переглядати аватар 18 разів, а комусь - достатньо одного. 
             
            Є ще один фільм 2014 року, котрий являється достойним претендентом на номінацію "кращий фільм року". Це фільм "Дикі розповіді" ("Wild Tales") (2014), локалізованого преекладу не знаю. Фільм складається з кількох міні-фільмів. І от якби Ви написали на нього рецензію аналогічну до цієї - кіномани б рвали на собі волосся, якби прочитали її перед переглядом :)
            • 2015-05-23 21:52
              "погибель" - какая? Физическая, интеллектуальная, ....? Об отношениях главных героев написала без указания на развязку, но с намеком об важности человеческой души. О тестировании и этапах я вообще ни слова не писала, потому что для меня и есть вот те все процессы и умозаключения на счет них - важные моменты. На что "натолкнул" меня фильм, о том я и написала. Таким образом я и поделилась своим впечатлением от просмотра фильма. А как надо было: "вау, какая умная Ава! Какая чудная природа! Какой хороший/плохой Натан!" Это же общие фразы для каждого понравившегося фильма. 
              И опять же, НЕОБХОДИМОСТЬ пересмотра фильма 17 раз - отсутствует. Существует лишь желание получить повторное наслаждение от пересмотра фильма, поиск деталей, на которые с первого раза не обратил внимания.
  • 2015-05-24 08:09
    Люди бувають різні. Є ті яким хочеться знати, на що вони втрачають час, і їм цікаво бути обізнаними завчасно у сюжеті фільму. Я до таких не відношуся, тому дочитавши до місця де автор починає розповідати фабулу стрічки, я не стала читати далі. Мене фільм уже і так заінтригував, і захотілося його переглянути. Нема нічого страшного у незначному розкритті сюжету, автор поділився своїми враженнями і йому захотілося розказати сюжет. Ми тут не професійні кінокритики.
  • 2015-05-25 14:52
    Нещодавно теж подивилася цей фільм, незважаючи на монотонність сюжет затягує, цікаво дивитися за грою акторів. Багато корисного та філософського в діалогах, показані сучасні технології на тлі первозданної природи, видовище вражає. Це фантастика для душі і роздумів, і найголовніше кінець не передбачуваний, можна тільки припускати хто бреше, а хто щирий.
  • 2015-05-25 15:11
    Бачила в кінотеатрі трейлер - заінтригував, але таку назву "3 машини" чую вперше... як на мене, дивний переклад.
  • 2015-05-28 22:02
    Татьяна, что действительно стоящий фильмец? С чем вы могли бы сравнить данную киноленту?
    • 2015-05-28 22:20
      Ничего не приходит на ум для сравнения. Я даже пару раз останавливалась и перематывала назад, чтобы лучше переварить услышаную информацию (психология и интеллект). Ради этого стоит посмотреть.
  • 2015-05-31 13:19
    У кіно я на такі фільми не хожу. Кінотеатри виключно для комедій чи 3D, з'явиться в нормальній якості в інтернеті тоді можна буде переглянути. В одному автор прав - як правило британці знімають дуже занудні фільми, під яки гарно засинати.
    • 2015-05-31 14:19
      Уже есть в интернете в хорошем качестве, мы дома смотрели.
      • 2015-06-11 07:48
        та після того як я прочитав ваш діалог з benderom про те хто такий Спойлер і навіщо він вбив дворецького, щось пропало бажання. Я переглянув "Дикі розповіді" - ! 9 балів з 10 можна ставити.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.