Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-07-01 22:53

Стародавні єгиптяни та косметика

Чи знаєте ви, що в Стародавньому Єгипті не лише жінки, а й чоловіки користувалися косметикою?! #СтародавніЄгиптяни вірили, що #макіяж має цілющі властивості. Так, наприклад, фарба для очей виготовлялася з міді та свинцю. Фарба, зроблена зі свинцю, була чорного кольору, а з міді – зеленого. Перш за все, жителі Давнього Єгипту використовували макіяж в якості захисту від прямих, до того ж пекучих, сонячних променів. А вже другорядне його призначення – для прикраси. Отже, #косметика приносила користь не лише прекрасній половині людства, а й сильній статі. Так що нам є чому повчитися у людей, котрі жили за часів Стародавнього Єгипту. Що вам відомо цікавого про #Єгипет та жителів країни?
13

Коментарі 4

  • 2015-07-02 08:40
    Ну если медь и свинец на лице приносили пользу, как вы пишите Нюша, то я вообще ничего не понимаю в косметике ))) Очень много существует интересных фактов о египтянах и их стране, но всего не напишешь.
  • 2015-07-03 12:53
    Наскільки я знаю, надмір міді приводить до інтоксикації організму, але й дифіцит міді дуже небезпечний, так можуть виникнути ряд хворооб: анемія, водянка, дерматози, затримка росту, депігментація волосся, часткове облисіння, втрата апетиту, сильне схуднення, зниження рівня гемоглобіну, атрофія серцевого м'яза. Ось так. Памятаю бабуся казала , що коли мідне кільце залишає на тілі слід то потрібно його носити - дефіцит міді в організмі.
  • 2015-07-03 15:38
    Після швидкого погіршення стану мумії фараона Рамзеса ІІ вченими було прийнято рішення везти її на обстеження до Парижу. Але оскільки вивозити культурні цінності єгипетськими законами заборонено, то мумії... зробили паспорт. В документі вказали ім’я фараона. У графі «професія» написали - «Король» та зробили помітку – «хворий».
  • 2015-07-04 12:54
    Доречі, зараз чоловіки теж користуються косметикою - тільки не декоративною - тоніки для обличчя, маски для волосся, очищуюче молочко і т.д. Доглядати за своєю шкірою - треба не тільки жінкам. 
    Але буває таке, що треба використати і "декоративку" - щоб не було видно слідів вчорашньої вечірки чи бійки.

Наступний запис

2015-07-01 22:04

Значення імені Лілія

28
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.