Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-08-13 00:37

Активний відпочинок.

Щось мене потягнуло на відпочинки…) Мабуть, трохи втомилась вдома, і хочеться активності.
Продовжую заманювати до нашого міста)
Був у нашому мікрорайоні такий собі парк. Місцями занедбаний, місцями захаращений. Мішаний та не дуже доглянутий.
За радянських часів частина цього парку мала назву автомістечка – була нанесена розмітка на доріжках, встановлені світлофори та стояло декілька фігур з мозаїки – машинки та авто техніка. Тут проходили змагання на знання Правил дорожнього руху. Залишився лише паровоз та чомусь ослик, котрого цього року пофарбували у жовтий колір)
Невеличке озерце, куди місцеві чоловіки тікали з вудками від дружин та домашнього клопоту. Ось і все.
Років з 10 назад тут все трохи змінилось. З одного боку облаштували дитячий майданчик з різним начинням, та поруч футбольне поле. Десь взялись і декілька надутих гірок-батутів від підприємливого люду та кіоск із солодкою ватою.
З появою дитини почала бувати тут частіше, з’явились улюблені місця. Особливо мені подобався березовий гай, що був ніби при парку - трохи осторонь. Там тиша стояла неймовірна , і поки маля сопіло в колясці, я насолоджувалась тишею та книгою)
І ось навесні цього року у моїм березовім гаю зашуміли електропилки. Нападало гілок на землю – шкода було до сліз. Так затишно там було ховатись у спеку – словами не сказати.
Тепер там теж «цивілізація». Побудували на берізках мотузковий парк. Модна нині розвага для любителів екстріму. До речі, в Рівному це вже третій такий, але кажуть, що наш самий крутий)
До озера навезли трохи піску, спробували облаштувати пляжик. Проте перша ж злива змила весь той пісок у воду, і все. Поставили пару зонтиків, поки стоять). Декілька столиків з компаніями та мангалами довершать пейзаж «цивілізації».
Пляжик покажу, а от столики( з кругляка та різьблені) – ні, забоялась, що наб’ють.)))
Велопрокат спершу привабив. Півгодини – всього 25 грн. Мені з малим і 10 хвилин би вистачило, проте у заставу попросили паспорт, або 1000 грн. Ну звідки у мамки, що вийшла ліпити пасочки, при собі паспорт чи такі гроші? Так ми і не покатались. Буду знати тепер.
Тепер трохи про саму мотузкову дорогу. Я страшенно боюсь висоти, але те, що все ніби нормально закріплено, і під ногами таки видно землю, дає мені надію на те, що колись я розкажу про власні враження від пройденого маршруту) Дорога не пустує – люду там завжди повно. І дітки маленькі - -десь з 3 років, і дорослі дядьки з тітками. Вартує то задоволення не дорого – дитячий маршрут 20 грн, самий дорожчий дорослий – 70. Деякі ділянки маршруту здаються дуже складними, проте після спостережень цілком можна виробити власну стратегію, і з легкістю подолати усі випробування.
Наші матусі, що гуляють тут постійно, просто в захваті від таких змін. А я, хоч іноді і затримую подих, коли над озером хтось летить на тарзанці, все одно сумую за березовою тишею.
6

Коментарі 7

  • 2015-08-13 08:31
    У нас тоже подобный аттракцион рядом в парке есть, но он меня почему-то вообще не интересует. А вот то, описанное вами, место обучения правил дорожного движения мне напомнило постсоветский пионерский лагерь. Мы там обучались в детстве.
  • 2015-08-13 13:13
    Насправді як на мене це досить цікавий атракціон , але тільки для тих хто не боїться висоти . На ньому безсумнівно можна повеселитися і порадіти . Нещодавно відвідував подібний в Запоріжжі і мені сподобалося. За безпеку можна не переживати . Страховка надійно закріплена .
  • 2015-08-13 20:29
    Такі атракціони набрали популярності останнім часом.. Навіть у нашому захлустьї щось подібне зробили. Але дітям подобається - там пусто не буває.  
    А от тихе місце Вам тепер доведеться знову пошукати.
  • 2015-08-16 12:25
    Супер! (Це я про атракціони) Я б із задоволенням подолала б і саму складну ділянку, хоч екстріму в житті достатньо, бо я працюю тренером по спортивному туризму, і наші смуги перешкод дуже схожі на ті, що на ваших фото. Але є одне але: я б туди не вибралась, поки сама особисто не перевірила б усі кріплення і страховки.
  • 2015-08-17 12:12
    Здається це зараз називають "Ектрим парк", дуже цікава річ.. для тих, хто любить активний відпочинок. Ми з сім"єю часто відвідуємо такі парки. Діти катаються на велосипедах, потім ходять канатною дорогою. Дуже цікаво і сприяє фізичному розвитку. Канати надійно закріплені.  
    Хто намагається побороти страх висоти - почніть з Екстрим Парків))
  • 2015-08-26 22:50
    Мої діти просто обожнюють мотузкові парки, але, на жаль, в нашому місті, такий парк не прижився, мабуть, був комерційно невигідним(((. Гарне місце в лісі, навіть в спеку там було прохолодно і комфортно. Тепер розваг на мотузковій дорозі, мусимо шукати далі від дому.
  • 2015-08-27 18:23
    Теж нещодавно відчула на собі всі принади "мотузкового парку", щоправда, в Харкові. Теж один із занедбаних парків перетворили в чудове місце для відпочинку. Раджу всім цей спосіб відпочинку. навіть для тих, у кого зовсім погана фізична підготовка (от як у мене=Р), Ви неймовірно чудово проведете час.

Наступний запис

2015-08-09 23:38

Культурний відпочинок.

7
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.