Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-08-16 15:06

Що то за поза сну така?

Коли малюк набігається, втомлюється, вирубується ось в такій от химерної позі. Ніжки підтискає під себе, попу відстовбурчує назад, ручки складає попереду. Якщо подивитися уважно, дуже змахує на на позу в утробі матері. Невже він настільки втомлюється, що хоче повернутися назад в животик? Ще, згадала, він так робить, коли щось в нього болить, наприклад, зуби, або животик. Цікаво, Ваші дітки теж так засипали? Або це моя дитина - унікум?
П.С. Причому в такій позі може відпочивати протягом години. Я, звичайно, розгортаю його по можливості і кладу на бочок :-)
11

Коментарі 16

  • 2015-08-16 16:36
    А чому ви його перевертаєте? Це наша улюблена поза з того моменту як ми навчились самостійно перевертатись. Перші місяці ми весь час страждали від кольок і часто плакали вночі, а от як тільки синок навчився сам перевертатись, то в такому положенні проспав майже всю ніч, тільки ручки час від часу кладе чи під себе, чи над головою, коли як йому зручно. Я спочатку перевертала його, бо боялася, шо так спати небезпечно, але з часом зрозуміла, що дитина спить так як йому зручно тільки поглядаю щоб нічого не перележав, ми навіть на вулиці рано перестали спати, бо незручно було перевертатись у візочку. 
    Ви вже без памперсів?
    • 2015-08-18 19:37
      Ми майже все літо без памперсів. Спочатку було якось незручно, бо підсикав потроху. А зараз привчився, витримка з'явилася. З попісять проблем немає, а от з більш серйозними наслідками поки боротися не виходить. Все в труси. Але я поки не наполягаю, нам рік і чотири місяці, думаю, до зими навчиться, ще осінь попереду
  • 2015-08-17 13:28
    Малюки - це маленькі дорослі. Тому ми адже спимо так як нам зручно. У мене сестра. так вона з дитинства любить спати на животі, а я люблю спати тільки на боці і якщо мені потрібно буде заснути на животі, то я думаю вряд чи у мене вийде ... Найголовніше, коли ще дітки маленькі ми їх викладаємо на бочок, для того щоб вони могли вільно дихати і не захлинутися своїми блювотними масами. 
    Нехай малюк спить, він собі не зашкодить ...
    • 2015-08-18 19:39
      Якраз тому і переживаю, раптом сригне або слина сильно потече, або носиком уткнеться в матрац, взагалі страхів багато. Напевно, як і у будь-якої мами. Ще дуже за мотузочку на шиї переживаю. Може, звичайно, я не зовсім нормальна :-)
      • 2015-08-19 12:09
        Це все нормально, мама - це є мама. У нас завжди є страхи, бо діти це саме дороге, що є у нас. За мотузку не переживай, не одна ще дитина не затягнула її, а от пакети целофанові надівають на голову, о це страхіття.., такі життєві історії були, коли дитинка одягала на голову пакет і не могла зняти і задихалась.... Все буде добре, треба в це вірити і тоді ніколи нічого статися...
  • 2015-08-17 17:19
    А что обозначает пятое фото с рукой?
    • 2015-08-18 19:41
      Мама охоронець :-) Захищає сон малечі від світла. Просто вимикала світло, татко сфотографував. Хотіла намацати всліпу. В нас лампа вимикається від дотику. Треба тільки доторкнутися до металевої частини :-)
  • 2015-08-18 12:41
    Мій малий так само спить, не треба його перевертати або класти на бочок, йому так добре спиться. Ця поза сну в ніякому разі не говорить про те що йому хочеться назад в живіт, це мені здається просто пам'ять тіла, як зручно відпочити. Взагалі якщо ви займались йогою то знаєте позу "Дитини" (або баласана) в ній дуже зручно розслабити м’язи спини та шиї, і вона дуже схожа на ту в якій сплять малі діти. З віком вони перестануть так спати, моєму синочку вже три роки і сім місяців і я вже давно не бачила щоб він так спав.
    • 2015-08-18 19:41
      Ніколи не чула)
  • 2015-08-18 12:45
    У мене дочка так спала, коли їй 3 роки було, потім само якось забулося. Мене тоді теж це дивувало! Ну коли ще животик болить це якось можна зрозуміти (ніжки до себе піджимаєш і стає легше), але щоб спати?! Синочку зараз один рік, але у нього такої звички поки що немає (і раніше не було), спить зазвичай на животику або на спині.
  • 2015-08-18 16:15
    Моя донька теж так спала. А коли була місячним немовлям, відхиляла голову так, що вона майже діставала до попи. Ніжки притискала до животика, ручки складала біля підборіддя. Вони мабуть всі так сплять -))) Тільки на відміну від вашого ліжечка, в нашому не було м’яких іграшок.
  • 2015-08-18 19:43
    Прикольно, виходить, усі дітки так сплять :-) Це дуже добре, бо я вже почала хвилюватися :-) Може то з моїм синочком щось не те. Взагалі добре, що є Бетапроджект, де можна поділитися своїми страхами, сумнівами, почути поради матусь з досвідом :-)
  • 2015-08-21 12:33
    Це, між іншим, найприродніша поза. Всі тваринки так сплять:) Це рятує від проблем із животиком, плюс так тепліше. До того ж, легко зірватись і кудись бігти у разі небезпеки. Жодна тварина (окрім людини) не спить на спині. 
    Мій малюк (2 роки) теж досі часом спить на пузіку. Баба (моя мама тобто) раніше переживала, як він може так дихати, казала, перевертай:) Але йому так добре. Сам собі вирішив так спати, місяців два-три йому тоді було.
  • 2015-08-22 16:21
    Та не перегортайте) Ми як тільки не засинали, та і зараз дуже смішні пози трапляються. Та завжди, коли я намагаюсь втрутитись, отримую скандал зі слізьми уві сні. Чи вам сподобалося б, якщо б вас хтось захотів перегорнути, бо йому здалося, що ваша поза "не така"?;) Це логычно для таких малих приймати цю позу - по вони ще пам'ятають, ЯК їм було у ній комфортно!
  • 2015-08-22 16:31
    Нам 11 місяців і ми теж любимо так спати! І свекруха розказувала, що чоловік мій в дитинстві теж так спав) Ну зручно їм так)На здоров’я! Найчастіше вона так спить лише спочатку, коли тільки засинає, а потім вже і поза зірочки, і на бочку, і в поперек ліжка. Хотіла й наше фото додати, та напевно в коментарі фото не додаються, а шкода)Спить так само, як і ваша) Так що не хвилюйтеся!!!
  • 2015-08-24 18:52
    У мене донька, коли зовсім малою була, в яких тільки дивовижних позиціях не спала. Бувало, за ніч у ліжечку переверталася на 180 градусів (як таке траплялося, досі не можу зрозуміти). Зранку, часом, неможливо було відірватися від сплячої дитини).

Наступний запис

2015-08-15 18:06

Високий Замок у Львові

23
22

© 2010 - 2024. Всі права захищено.