2015-01-23 01:07
На заході України в Тернопільській області є невелике містечко Почаїв, відомке всьому православному світу Свято-Успенською Почаївською Лаврою, розташованої в його околицях.
Лавра, рідкісне по красі і величі творіння рук людських, за переказами була заснована ще в 13-му столітті ченцями, що бігли з розореного Києва від монголо-татарських завойовників. Будувалася Почаївська Лавра протягом століть і, не підвладна руйнівній часу і численним загарбникам, збереглася до цього дня в сяйві свого пишноти у Славу Божу.
Великий храмовий і монастирський комплекс Лаври включає в себе: величний собор Успіння Божої Матері, собор Святої Трійці, печерний храм Святого Іова, чернечий або братський корпус, архирейский будинок, Лаврську дзвіницю, красивий Свято-Вратна храм Святого Онуфрія, Свято-Духів скит і багато інших споруд Лави, обійти й оглянути які за один день досить важко.
Головною святинею Лаври є Чудотворна ікона Божої Матері, Слід від стопи Її, залишений при явлення Богоматері ченцям і мощі святих угодників. Великою увагою паломників і екскурсантів користується джерело (озеро) Святої Анни і джерело Святої цілющої води.
4

Коментарі 1

  • 2015-01-26 14:54
    Я па'ятаю своі перші враження після відвідуваннь цих святинь. Містечко в волинскій частині Тернопілля все окутане живописними місцями. А навколо прекрасні пагорби Кременецьких гір. Все таке гарне - природа, клімат, а саме головне архітектура. Почаївська Лавра разом з Софією Київською являвляють собою найголовніші святині України. А ви чули дзвіницю? Це те, що виклакало найбільші мурахи по моій шкірі. Усю ту красу та святість неможливо передати словами, це те, що требе тільки власно побачити та почути.

Наступний запис

2014-12-27 14:47

Досягнувши цілі, ставлю перед собою нову!

8
0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.