2015-05-06 06:36

Переваги годування грудьми в психологічному розвитку немовлят

Мені як мамі і психологу дуже цікаво спостерігати не тільки за своєю дитиною, а й за сусідськими малюками. Я помітила одну особливість: діти на грудному вигодовуванні психологічно і фізіологічно розвиваються швидше, ніж їх однолітки на штучному харчуванні. Почала шукати підтвердження своїх здогадів в інтернеті. Натрапила на деякі дослідження, які говорять, що діти на грудному вигодовуванні:
1. Отримують більше спілкування від матері в плані зорового, емоційного, мовного і тілесного контакту, що благотворно відбивається на їх психо-фізичному розвитку.
2. У грудному молоці є компоненти, які безпосередньо впливають на поведінку і інтелектуальну діяльність дитини, допомагають встановити міжнейронний зв'язок між периферичною та центральною нервовою системою.
3. Також дітки груднички, які годуються на вимогу, отримують більше материнського молока, так як жінки більш розкуті і не бояться, що у них його мало.
Робіть висновки, годувати грудьми чи ні ;-)
П.С. Обожнюю дитячі ніжки :-) Тут нам ще не виповнився місяць, а ніжка така, як у мужичка :-)
5

Коментарі 11

  • 2015-05-06 11:35
    Думаю, что это немного субъективное мнение. Развитие зависит от многих факторов и вид "вскармливания" далеко не не та причина, которая имеет существенное значение.
    • 2015-05-07 15:32
      Я повністю з цим згодна. Розумовий розвиток і розвиток фізичний залежить від того які гени закладені в дитині. Адже ми прекрасно знаємо, що жінки носії всього старого, а чоловіки носії всього нового. Адже всім не новина, що яйцеклітини закладаються ще в утробі бабусі. Тому від генів нікуди не дінешся. А все інше робить наше виховання. А грудне вигодовування, це ж харчування дитини .... Тому подумайте самі, як грудне молоко може вплинути на розвиток дитини?
  • 2015-05-06 16:10
    Я обома руками за ГВ, але маю сумніви щодо впливу його на розвиток дитини. Ми годувалися до 1р 9м і не можу сказати, що розвиток наш не випереджував однолітків. А говорити взагалі почав пізно. Навчився плавати менше, ні в 1 рік, але це впивплив щоденного відвідування басейну, а не ГВ) Діточки дуже різні. У мого малюка дуже цікаві здібності, але йу інших дітей вони те є, просто інакші) Той звязок, що був при ГВ, мені дуже до душі. Зараз інколи в роздягальні бачу, як мамочки годують немовлят після басейну - так в мене аж сльози на очах)
    • 2015-05-06 18:02
      Нам три, а син досі не розмовляє по-людські. Всі бабусі їдять мене живцем. Чому? Питають. Кажу, кожна людина розмовляє, навчилась. А коли навчилась - всі по-різному. Син був на ГВ, а от дочка на штучному. Розмовляє, мабуть, як тільки народилась. І кмітлива, і розумна. Я, вважаю, що багато факторів формують поняття Розвиток. Але ГВ, безумовно, позитивно впливає на психічний стан дитини.
      • 2015-05-06 21:06
        Моя мама мене теж поїдом їла, що малюк не розмовляв довго, до лікарів направляла. Быльш-менш почав в 2р 2м розмовляти, зараз 2 і - рота не закриєш)) на те вони і бабусі, щоб нас в тонусі тримати))
  • 2015-05-07 19:09
    А я годувала доньку до 1 року і 7 місяців, хоча лікарі мені говорили що після 1,5 року ніякої користі від грудного молока для дитини немає. А що стосовно скорішого розвитку, напевно я з цим трохи не згодна. 
    Для порівняння: у доньки - перше слово в 7 місяців, почала ходити в 10 місяців, зараз майже два - віршики розповідає( я починаю - вона продовжує)...а племінниця була на штучному вигодовуванні з народження, але також рано почала розмовляти, ходити і т.д... 
    Можливо фактор скорішого розвитку залежить ще від статі дитини. Судячи з розвитку малечі моїх подруг, то дівчатка набагато скоріше розвиваються від хлопчиків.
  • 2015-05-07 22:40
    І не згодна!!!! З усіма вами не згодна! Ті що на сумішах більш пастозні і менш спілкуються. Бачу то на сусідах! Та різних знайомих!
    • 2015-05-07 23:00
      Скільки людей, стільки й думок...:)
      • 2015-05-08 07:17
        То точно! ))) І усі трохи в чомусь праві)))

Наступний запис

2015-05-05 22:28

Як приготувати карасі?

17
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.