2015-01-13 09:48

Діти та магазини

Раніше не звертала уваги на те, що зовсім юні дітки самостійно ходять до магазину, щоб придбати: хліб, сірники, цукор, сіль і т.д. На перший погляд дитям (яких я бачила) років 5-7. Мені здається, наприклад, що в такому віці рано відпускати дітей до магазинів. По-перше, можуть продавці обманути. По-друге, дитина буде йти по вулиці з пакетами і не одним, і не маленькими. Хто що думаю про це?
7

Коментарі 7

  • 2015-01-13 12:41
    Я теж не раз помічала, як моя сусідка бігає в магазин, але я думаю, що не варто хвилюватися. Якщо мами відпускають таких маленьких діток, значить вони впевнені в своєму чаді. І особисто моя думка,що це найкращий спосіб навчити дітей правильно рахувати,так як вони роблять це на практиці.
  • 2015-01-16 17:39
    Я думаю, що за великими покупками мами ходять самі, а дітей відправляють за мілкими товарами, тому хвилюватись, що дитина буде сама тягнути важкі пакети не варто. Ну і в магазини відправляють в ті, що поруч з домом. А думати, що продавці обдурять не варто. Вони знають, що мама вдома перевірить здачу і якщо щось не так прийде скаржитись. 
    Відпускаючи дитину саму потрібно більше хвилюватись за безпеку дитини. Навчити її не довіряти незнайомим людям, а також знати, що робити в разі проблем. Зараз мамам трохи легше стало - є мобільні телефони і з дитиною можна зв'язатись в будь-яку хвилину.
  • 2015-01-16 18:48
    Чесно кажучи, таких ситуацій не бачив, щоб такі маленькі діти ходили самі до магазину. Вважаю, що головною небезпекою для дітей є сторонні люди та проїжджа частина. Дитина має чітко усвідомлювати, чим для неї може завершитись спілкування з чужими людьми. І, звісно, вміти правильно переходити дорогу.
  • 2015-01-17 12:49
    Я живу в домі, де дуже багато молодих сімей з дітьми. Моя донька вперше пішла сама до магазину, який знаходиться в сусідньому будинку (дорогу непотрібно переходити) в шість років. І віком шість-сім рочків діти ходять до магазину в основному за морозивом або жувальною гумкою. А щоб купити щось для сім’ї (хліб ,молоко тощо)– з таки не зустрічалась.
  • 2015-01-26 14:47
    Меня в детстве тоже посылали в магазин, писали список, а читать в 7 лет я уже умел, давали денег строго на покупку. в основном это был хлеб и бублики. Очень редко давали на бутылочку лимонада. Раньше я относился нормально к тому что ребенок лет семи идет в магазин и покупает хлеб особенно если живет рядом с магазином.Да и потом, если ребенок ходит в основном в один и тот же магазин, куда он ходил и раньше с родителями, его наверняка знают продавцы. Здесь обман уменьшается, но и не исключается.  
    Сейчас, в наше тяжелое время, легко обидеть или оскорбить могут и взрослого человека. Ребенок же беззащитен. Это к сожалению реалии нашего времени. Нужно учить ребенка быть осторожным на улице, не разговаривать со взрослыми и тем более не брать у них ничего. Правильно воспитанный ребенок будет внимательным и риск возникновения происшествий снизится.
  • 2015-01-27 15:48
    Мені здається, багато чого залежить від місця проживання. Якщо це маленьке містечко або селище, то нема нічого страшного, якщо дитина шкільного віку (7 років) піде до магазину купувати хліб, наприклад. Звичайно, не варто давати цілий список продуктів, які треба купити на тиждень. Да і продавці не дурутимуть, бо в малому населеному пункті всі знають один одного. Хоча, можу помилятися. П"ятирічних дітей без батьків у магазині не бачила)))
  • 2015-05-13 20:13
    Думаю, це таки дуууже нормально. Мене почали привчати до смостійних покупок з 5-ти рочків. В 10, моя Буня (бабуля) почала мене привчати до планування домашнього бюджету, разрахунків продуктів на тиждень-місяц и планування покупок та необхідних коштів. Це нормально, якщо дітей цьому вчать. Не нормально, коли в 10-15 рочкиів, "маля" не знає скільки родина витрачає коштів на житло, або сімейний харчовий бюджет...А все починається саме в 5, з першими навичками покупок...І це таки гарний досвіт самостійності :)

Наступний запис

2015-01-12 09:04

Правила дорожнього руху і діти

1
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.