2015-01-12 14:48

Готуємо смачно - смажені болгарські перці

Дуже люблю #свята , тому й старанно готуюся до них. Звісно що це завдає трохи клопоту, але, як на мене, це приємні моменти #життя . Приготування смачних наїдків улюблена справа для будь-якої господині, звісно що притаманні такі властивості й мені. Готую різні #страви , особливо на #Різдво . Це, перш за все - холодець, голубці, котлети, запечена качка з яблуками. Зрозуміло що на столі мають бути й овочеві страви, - вони корисні й поживні. Ще восени роблю консервації - огірки, томати, перці й салати, - усе за різними рецептами. Свою улюблену капусту також заготовляю - у квашеному й консервованому вигляді. Але понад усе мені подобається болгарський #перець .
Хочу запропонувати й вам чудову страву із нього, - сподіваюся, що цей #рецепт станеться вам у нагоді. Вживати такий перець можна як #влітку , так і взимку. Отже, перці миємо, витираємо серветкою - аби були сухі. На горячу пательню з олією викладаємо їх цілком, із хвостиками, не вибираючи середину. Треба підсмажити перці з усіх боків, час від часу перевертаючи їх виделкою, не проколюючи ( бо ж тоді буде сильно шкварчати, а це недобре). Викладаємо перці на тарілку й даємо їм вистигнути. Тим часом готуєму смачну приправу, у ній і полягає, як то кажуть, #сенс .
Подрібнюємо часник й перетираємо його із сіллю у склянці. Додаємо чорний перець, оцет й свіжу олію (не ту, у котрій смажилось). Все перемішуємо. Тепер руками видаляємо із поверхні перцю тонкі скоринки - це зробити легко коли перці охолонуть. Затим послідовно, кожну перчину, взявши за хвостика, опускаємо у склянку з часниковою приправою й викладаємо на блюдо. Усе те, що залишилося на дні склянки, виливаємо зверху, - можна вибрати ложкою. Все, нехай перці відпочинуть, будут смачніші. Подають їх до столу разом із відвареною картоплею. Їсти перці треба узявши руками за хвостика. Мої вдома ще й полюбляють у приправу макати картоплю, нанизавши її на виделку.
Нам знадобиться: на 12 доволі крупних болгарських перчин голівка часнику, 1 ст.л солі, 1 ч.л чорного перцю, 100 г оцету, півсклянки свіжої олії й плюс олія для смаження. Смачного вам. Якщо хочете таку страву споживати #взимку , - підсмажте перці, покладіть їх у парену банку й простерилізуйте хвилин із 20. А взимку зробіть таку приправу. Ще буде краще, якщо перці виростити на власному городі, але це вже інша #тема .
7

Коментарі 1

  • 2015-01-15 16:52
    Ви справжня чарівниця. В мене після читання Вашої статті аж слинка потекла ... вже хочу спробувати такі смажені перці! Уявляю собі яка це смакота! Я такий рецепт не знала раніше і не чула про нього. Тепер треба попробувати і самій зробити це цікаве блюдо. Дякую за рецепт!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.