2015-01-13 11:31
Нещодавно спостерігала таку картину: три матусі прогулювались по парку із хлопчаками віком до чотирьох років. Попереду була здоровенна калюжа. Звісно, вона привабила малюків, і всі вони набрали швидкості у передчутті розваги. Мами зреагували по-різному. Одна одразу ж кинулась за дитиною із криками: "Ти куди? Зараз же повернись, кому кажу!" Ще й підтвердила свій крик легким стусаном по попі. Друга підвищеним голосом:" Стій, там калюжа! Впадеш, змокнеш, і підем додому!" Третя абсолютно спокійно зауважила:" Обережно, там море, не впади, але ми можемо там пустити кораблик!" ВСІ три малюка зацікавились спокійним голосом, зупинились, повернулись назад, і почали шукати і просити кораблики.
Мені сподобався вчинок матусі.
буду вдячна за коменти)
8

Коментарі 9

  • 2015-01-13 13:51
    Спокійно пояснити дитині що можна робити, а що - ні, безумовно, краще за крик. І це, насправді, ціле мистецтво, якому повинна навчитись кожна мама. Проте можу сказати, що цілком розумію й реакцію інших мам. Просто інколи, на жаль, не вистачає витримки, бо навколо безліч проблем, які не дають бути спокійними, врівноваженими й отримувати задоволення від пустощів наших дітей.
    • 2015-01-13 14:33
      Згідна на всі 100%! Наше сьогодення не сприяє спокою в душі та не дає спокійно дивитись на те, як на новеньких штанцях за немалі гроші знову плями) Або ще гірше - дірка! Але мені дала пораду с приводу як стримуватись в таких ситуаціях літня жінка, мама 6! дітей та бабця 9 онуків: "Спробуй уявити, чи краще було б, якби штанів не було?"Тобто дитина замість дірки на штанях отримала розбиті коліна...
      • 2015-01-13 14:36
        Звісно, від усього ні захистити,ні вберегти, ні навіть завбачити усього неможливо, але нехай, допоки вони такі малі, плями та дірки на штанях будуть найбільшими проблемами з ними - нехай вони будуть здорові!
  • 2015-01-14 19:51
    Это же какие нервы надо иметь, чтобы о корабликах думать! :)))
  • 2015-01-14 22:24
    согласна) наверное, достигается количеством детей)
  • 2015-01-14 23:28
    Якось сталося, що в нас і зимове, і демисезонне взуття - непомокаючого матеріалу. Тому по калюжах бігаеємо с радістю і сміхом. По багнюці топчемось теж з зодоволенням. А якщо вже замурзались - то це не так вже й страшно, це всього лиш одежина, Через пару місяців вже й мала буде) Звісно, треба пояснити, що не можна як поросятко в багнюці копирсатись, але сварити диину а бо бити за це ніколи не буду)
  • 2015-01-16 10:08
    Дитина по природі своїй цікавиться усім!) А ось завдання дорослого ,який поруч, спокійно пояснювати, що можна, а що- ні, і найголовніше- чому не можна. Я забороняю дитині лізти до розеток, чіпати ніж, ножиці. Олівці( більшість матусь теж не дають дітям в руки) я даю, так, під моїм наглядом - адже ми із задоволенням малюємо. А стосовно забрудненої одежі - не бачу проблеми взагалі, адже у кожного вдома стоїть пральна машина) Не розумію, як забрати у дитини радість побігати по калюжі та поляпати по ній палкою через майбутнє прання - адже у цю пору року і в нашому віці це одна із доступних забавок на вулиці!)))
  • 2015-01-16 18:39
    Рідкісна реакція. Можливо вона психолог по професії, чи працює у сфері, пов'язаній з психологією. А може просто в неї був чудовий настрій.  
    Дійсно, діти пізнають світ, вони активні, їм все цікаво. Але ми живемо у світі стресів та різних негативних явищ. Знайти час для спокою надто важко. Проте виражати таку стриманість - то заслуговує пошани.
  • 2015-01-26 19:08
    Яка кмітлива й охайна третя матуся) Треба у неї повчитися. Вона, мабуть, сангвіник) А ті дві другі - холерики))) Істеричні істоти. На жаль більша кількість так чинять зі своїми дітками. Нерви, гормони, неприємності у родині. Все це дає свої плоди. А потім і дитинка нервова росте(((

© 2010 - 2024. Всі права захищено.