2015-01-16 20:52
Сьогодні вдень пішли, як зазвичай з моєю дитиною гуляти по місту. Погода дозволяла це зробити, і ми вирішили, піди далі, ніж зазвичай. На вулиці було дуже слизько, і наша прогулянка пішки була довгою. У цій прогулянці у нас була необхідність перейди автомобільну дорогу кілька разів на світлофорі. Але #світлофор сьогодні не працював. Цю жваву дорогу перейти виявилося не так просто, навіть з маленькою дитиною. Машини мчали суцільним потоком і не хотіли пропускати пішоходів на зебрі. Я помітив таку дивну ситуацію, що коли #машина зупинялася і пропускала пішоходів, вони їм говорили спасибі і кивали головою. Ми з дитиною зробили теж саме і в мене виникло відразу питання. Навіщо ми їм говоримо спасибі ???? За те - що вони зобов'язані робити за правилами дорожнього руху. Куди дивиться наше #ДАІ ? Автомобілісти вже знахабніли, що їх не лякають навіть великі штрафи. Пропускають пішоходів тільки в їх присутності. Я не знаю чому так відбувається у нашому місті і як в інших.
13

Коментарі 2

  • 2015-01-17 17:16
    Я живу в Києві і тут ситуація схожа, але не усюди. Наприклад, біля мого дому на зебрі усі машини призупиняються. Навіть величезні вантажівки, які їдуть по три машини разом, тому що у нас тут поряд будівництво житлових домів. Тролейбуси, маршрутки, легкові автівки - усі пропускають і вдень, і ввечері. Живу на окраїні міста. Буває навіть що зупиняються, коли я ще на тротуарі стою, а не на зебрі. І зебру я намагаюся переходити дуже швидко, майже бігом. Не знаю чому) На цій зебрі навіть собаки дороху переходять)) Але я знаю переходи, де машини мчать як скажені. Чому так - невідомо. Водійська нечемніть мабуть. У Ізраїлі, наприклад, дуже серйозні штрафи водію за те, що не пропустив пішохода на зебрі. Так водіі там зупиняються за три метри до неі, а пішоходи інколи йдуть по зебрі і навіть не дивляться по сторонах)
  • 2015-01-21 14:35
    Це не тільки у вашому місті. Це всюди. Іноді доводиться довго стояти на пішохідному переході. А іноді водії зупиняються відразу. А сама безглузда ситуація, коли один зупиниться, а інші їдуть.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.