2015-02-13 21:43
Знаю, що свої #рецепти трубочок з фотографіями вже не раз викладували сюди тутешні "господарочки". Але я також є володаркою старої вафельниці, тому маю бажання поділитися тим, як їх роблю саме я.
Отже, вафельні трубочки "з мого дитинства". Потрібні #інгрідієнти
1 склянка борошна
5 яєць
1 склянка цукру
200 гр вершкового масла
200 гр маргарину
баночка вареного згущеного молока
1 чайна ложка рослинного масла, щоб змазувати поверхню перед випіканням
ванілін
Яйця трохи збиваю. Додаю цукор, і знову збиваю до однорідної маси. Далі додаю борошно і добре вимішую.
Розігріваю в окремій ємності маргарин та даю йому повністю розтопитися. Охолоджую та виливаю в підготовлене тісто. Також кладу трохи ванілі. Утворену суміш гарненько перемішую, щоб всі компоненти абсолютно розчинились. Маса виходить гладкою, еластичною, дуже красивою на вигляд і смак.
Наступний крок, у середину форми вафельниці, попередньо добре прогрітій і змащеній олією, наливаю тісто. Порцію тіста треба підібрати індивідуально до форми, щоб воно не видавлювалося по краях. Знявши готовий "млинець", звертаю його гарячим трубочкою або "кульком" і даю охолонути. І так роблю з кожною порцією тіста.
Поки спечені вафельні трубочки остигають, в цей час я займаюся #кремом . Збираючись готувати трубочки з кремом, я самостійно варю згущенку протягом 2 годин, а потім кладу охолонути під проточну холодну воду. Хтось може сказати, навіщо варити, якщо готове вже продається на поличках магазинів, але якість того згущеного молока мене не задовольняє.
Далі необхідно по ложці вбити варене згущене молоко в м'яке вершкове масло, щоразу розтираючи суміш до однорідного стану. І так - до останньої ложки. За бажанням можна додати трохи ванілі в крем.
Поки я займалася кремом, спечені трубочки охололи. Можна приступати до їх наповнення. Для цього я використовую кондитерський мішок або звичайний новий поліетиленовий. Викладаю в нього масу, видаляю зайве повітря і перетягую.
Якщо ви будете використовувати полімерний пакет, відріжте маленький куточок, щоб дати можливість крему видавлюватися.
Ось так!!!
8

Коментарі 3

  • 2015-02-14 17:08
    Смакота! Дуже рідний з дитинства рецепт. Ще матуся вчила так пекти трубочки. Зараз і не знаю де придбати таку вафельницю. А ми не змащували олією поверхню, щоб смажити. Ви ж додаєте вершкове масло. Воно не буде пригорати. Ще можна замінити маргарином, щоб дешевше було ;-)
    • 2015-02-14 18:17
      Я вершкове масло використовую для крему )) А от трубочки- завжди маргарин.
      • 2015-04-05 18:52
        ... дитинство!

Наступний запис

2015-02-12 18:18

#Ідея #Рецепт #Піца #Інгрідієнти

13
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.