Психологія

Група, учасників: 45
2015-07-27 23:40

Брехун та його жестикуляція

На нашому життєвому шляху часто зустрічаються #брехун /и. Деякі обманюють дуже професійно, навіть не червоніючи. А деяким не вистачає майстерності, їх видають #жести . Як же розпізнати, коли нам кажуть неправду? Якщо людина бреше, то намагається тримати дистанцію від співрозмовника, тому може «ховатися» за бар’єрами, серед яких книги, стіл, комп’ютер, сумка і т.п. Якщо перед тим, як дати відповідь на питання, співрозмовник, робить ковток чаю/кави/соку/води, закурює, покашлює, це може свідчити про брехню, яка звучатиме з його вуст. Якщо, відповідаючи на питання, співрозмовник торкається очей, носа, вуха, волосся, потирає підборіддя, щоки, схрещує руки, значить, що він відчуває стресову ситуацію і може казати неправду. І якщо ж людина обманює, розуміючи, що жестами може себе видати, то #жестикуляція може бути зведена до мінімуму. Так що будьте уважні! Не обманюйте і не будете обманутими. Хай вам щастить!
19

Коментарі 14

  • 2015-07-28 09:19
    Не, не всё правильно. Что касается скрещивания рук, то это немного из другой оперы. Чаще скрещивание рук говорит о том, что человеку неприятен разговор. Так он "закрывается" от информации и не желает продолжения (если не замёрз, конечно). Кроме того, если человек лежит (как ваш муж, Нюшечка), то ему просто некуда деть руки и он начинает "щупать" себя, если нету чем занять их. Очень многое зависит от обстановки, в которой находится собеседник, и не только. Настоящий виртуоз - брехун: положит вам ручки на плечи, посмотрит вам прямо в глаза, улыбнётся и расскажет вам самую невероятную историю, но вы обязательно в неё поверите, т.к. он был таким убедительным.
    • 2015-07-29 00:33
      Хе-хе))) Знову Ви своїм коментом викликали в мене посмішку:) За це Вам окреме СПАСИБІ!!! Чоловік себе обмацував, бо я бігала за ним з фотоапаратом з проханням позувати для бети))) Тож в нього не було вибору)))  
      Щодо схрещування рук, існує багато думок, що може значити цей жест. Да і взагалі все це теорія.... На практиці нас часто обманюють, а ми про це і не підозрюємо. Якраз Ви правильно описали справжніх віртуозів-брехунів))) А Ви себе можете віднести до цієї категорії????
      • 2015-07-29 07:10
        )))) Нюшечка! В каждой женщине живёт толпа виртуозов и время от времени каждый из них высовывает свою головку. Когда мне что-то надо, то я могу не только сказку рассказать, но ещё и убаюкать ))) О скрещивании рук: эта расшифровка много лет используется hr-менеджерами на практике. Считаю, что это точный вариант. А за вашего мужа я написала, т.к. мой точно так смотрит телевизор))) он же не может молча лежать и брехать, это просто привычка "свободных" рук.
  • 2015-07-28 14:39
    Згодна з коментарем вище. Схрещені руки це знак того, що людина навмисно "обмежує" свій простір та не йде на контакт. Також є прийоми щоб "змусити" людну розкрити руки, і що найцікавіше, на мою думку, це пряма залежність пози людини, настрою від положення тіла і навпаки. Тобто, якщо ви певним чином зміните положення людини - з часом і зіниться її настрій відповдно до пози. Щось я відволіклась :-) Також хотіла ще придертися до фрази що "деяким не вистачає майстерності їх видають жести" . Тут справа не в майстерності, якщо я брешу та торкаюсь носа чи губ (не важливо) це чисто психологчна, природня реакція, яка задіє певні зони мозку, тому майстерність тут ні до чого (у повсякденному сенсі)
  • 2015-07-28 14:43
    А якщо людина не милась довго, чи упріла через спеку, тоді ці ознаки можна не враховувати?  
    Як на мене краще включати аналіз формальної логіки і відсутності протиріч. Так не тільки брехня буде очевидна, а і дурниці які часто говорять з серйозним виразом обличчя.
  • 2015-07-28 14:46
    Хто дійсно цікавиться невербальною комунікацією, вельми рекомендую почитати і подивитися відео доктора Пола Екмана, американського псіхлога, професора Каліфорнійського універу. У 2009 році журнал Time включив його в список 100 найвпливовіших людей у світі. Також він був визнаний одним з найбільш впливових психологів 20 століття Американської психологічної асоціацією. На обивательському рівні його ідеї представлені у серіалі «Lie to me». Я читала його книги "Психологія брехні", "Чому діти брешуть", "Дізнайся брехуна по виразу обличчя" - практично і доступно. Для мене найвагомішим аргументом на користь цієї теорії було те, що Екман практично всі свої ідеї перевіряв клінічним методом. Та що там говорити, шарлатани на оборонку не працюють :)
    • 2015-07-29 11:35
      Інформація дуже корисна. Книги Екмана поки не читала, але нещодавно із задоволенням подивилася "Lie to me". Що сказати - перший та другий сезони дуже достойні. Особливо в першому зібрано багато матеріалів, завдяки яким можна вивчити найпоширеніші ознаки брехні, невдоволення, страху, гніву та презирства. З цього фільму вперше дізналася про "микровыражения" та жести-маніпулятори. Дійсно, якщо серйозно розбиратися у цьому, краще вивчати матеріали фахівця.
  • 2015-08-04 11:26
    А я взагалі коли потрібно збрехати, то намагаюсь бути максимально спокійним і не видавати себе всіма цими жестами. Здається у мене виходить. А взагалі то кожна людина індивідуальна і всі мають свої прояви побрехеньок. Спробуй ще й встигнуть розпізнати й побачити ці всі скрещення пальців на руках, моргання, посмикування обличчя. Треба бути дійсно справжнім психологом, щоб розрізнити ці всі жести.
  • 2015-08-07 10:56
    Ще можна розпізнати брехню людини, коли вона веде себе не так, як завжди. Тобто, здавалося б, в її поведінці немає нічого підозліролого, але вона використовує такі жести, фрази, які конкретно їй не властиві. Таке "неспівпадання" відразу помітне, тому я особисто таким критерієм користуюсь))
  • 2015-08-13 12:36
    Десь читав роботи досліджень психологів з різних куточків світу. Вони, за різними мірками стверджують, що середньостатистична людина бреше до 50 разів на день, недоговорює ще більше. В інтернеті цей показник взагалі досягає неймовірних масштабів. От і спробуй розгледіти, коли і як вона це робить.
  • 2015-08-14 12:09
    Приходить мій чоловік із вечірки, де зустрічався зі своїми однокласниками (15 років з дня закінчення школи). Зайшов "веселенький", дивлюсь, а в нього на комірці помада... Питаю: "Хто це тебе виціловував?" Сміюсь.)))) Він одразу до дзеркала зі словами : "Ніхто, не може бути!!!". Думаю, навіть, якби там не було помади, я б зрозуміла, що таки виціловували...)))
    • 2015-08-17 09:51
      Ох уж ці зустрічі однокласників та одногрупників)))) Всі ці шкільні та університетські романи... Пролітають роки, все забувається, а потім одна зустріч може змінити багато чого. Сподіваюсь, це не про Вашого чоловіка))) У нього були, мабуть, лише дружні обійми та поцілунки:)
      • 2015-08-17 12:10
        Я йому довіряю, ми 8 років у шлюбі. Кажу, що знаю, в якому він насрої, зі спини ))) А там, хто-зна!!! Приніс паперову медаль - "Мрія дівчат!" )))) Ще і добавив, що то сину нашому передали... Точно збрехав!
  • 2015-10-24 15:47
    Коли дивлюсь інтерв’ю з політиками, або з відомими людьми, досить часто спостерігаю ці "брехливі жести". Хто ніс почухає, хто до вуха торкнеться...от і вір після цього людям. А ще цікаво спостерігати, коли мій синочок 6-ти класник розповідає мені вірш, що вчив самостійно на пам'ять, дуже часто підкашлює. Дивна хвороба одразу минає після уроку літератури. Згодна, що все це йде на вербальному рівні, який людина не контролює.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.