Психологія

Група, учасників: 45
2015-06-21 22:53

Звички, яких повинні дотримуватись щасливі пари

Психологи впевнені, що варто дотримуватися певних звичок (їх нараховують 10), щоб досягти гармонії у стосунках і стати щасливою парою.
1. Якщо хочете бути щасливою парою, то шукайте у своїй другій половинці більше позитивних сторін і менше негативних.
2. Навчіться довіряти та прощати свою половинку. Це особливо актуально під час сварок.
3. Коли закохана й щаслива пара кудись вирушає, партнери повинні триматися за руки або хоча б іти поруч.
4. Наша шкіра має пам'ять на хороші дотики. Вони в свою чергу допомагають нам легше перенести негаразди. Обіймайте кохану/коханого щоразу, коли вітаєтеся або прощаєтеся.
5. Надзвичайно важливо лягати спати разом. #ЩасливіПари добираються до ліжка в один і той же час, навіть якщо потім один з партнерів займатиметься своїми справами.
6. Щодня варто запитувати один у одного, як справи у другої половинки.
7. Прості фрази «Я люблю тебе» і «Доброго дня» слід говорити коханій людині щоранку. Це дасть змогу зарядитися хорошим настроєм з самого ранку. До речі, цю звичку вважають найважливішою.
8. Необхідно кожного вечора бажати один одному доброї ночі, навіть якщо посварилися. Адже це набагато важливіше, ніж незначний інцидент, який забудеться найближчим часом.
9. Щоб стати щасливою парою, психологи рекомендують мати спільні інтереси. Навіть якщо їх нема, варто знайти щось таке, що стане цікавим для обох партнерів.
10. А ще треба радіти, а не соромитись, коли оточуючі бачать вас разом. Адже закохані не зобов’язані приховувати своє щастя. Вони просто насолоджуються від того, що знаходяться разом.
Якщо вам вдасться дотримуватися таких правил поведінки (а це вимагає неабияких зусиль), то ваші стосунки з коханою людиною стануть набагато щасливішими. Чи погоджуєтеся ви з цими пунктами? Чи, справді, ці звички зможуть покращити стосунки?
13

Коментарі 36

  • 2015-06-22 10:14
    Є категорія людей, що соромляться публічного прояву почуттів. З такими важко, адже здається, ніби вони взагалі скупі на прояв емоцій. Але поступово під турботою та ніжністю ( переважно жіночою) прогулянка за руку сприймається як норма. Ще можна вигадати "свої" жести, погляди та дотики, і тільки двом людям буде відомо, що вони означатимуть. Тобто зовні буде не дуже помітно, що чоловік, котрий, наприклад, почухав праве вухо і посміхнувся коханій, тим самим на їх секретній мові сказав їй, наскільки він її кохає.
    • 2015-06-23 01:02
      Це Ви підкинули хорошу ідею з секретною мовою, треба буде запропонувати своєму коханому так поспілкуватися))) Думаю, було б весело, хоч ми наче й не соромимося публічного прояву почуттів))) За руку раніше постійно прогулювалися, то тепер старіємо)))
  • 2015-06-22 10:17
    Я думаю, что каждая семья должна иметь свои привычки. И я котегорически против п.7. Ценность таких важных слов теряется, если их болтать каждый день от нечего делать. На них просто не обращаешь внимания.
    • 2015-06-23 00:30
      Цікаво, як часто Ви кажете своєму коханому три звичних слова? Лише на свята?
      • 2015-06-23 07:02
        Когда он этого не ждёт и когда для этого идеальный момент. Кроме этих трёх слов есть ещё куча слов, которыми можно поддержать, понежничать, пожалеть и т.д. А у меня вроде как все хорошо со словарным запасом)))
        • 2015-06-24 00:35
          У Вас со словарным запасом более чем хорошо, Татьянушка))))
          • 2015-06-24 07:01
            Нюшечка, вот смотрите: когда каждый день говоришь к примеру "солнышко", то со временем уже не рбращаешь внимание на это, правда? А если вы перестанет так говорить, то супруг обе покоится почему. Когда же не говоришь ничего, а лишь изредка что-то в виде похвалы или благодарности, любви (не часто), то реакция другая: супруг обращает внимание на это, ему это нравится и он стремится сделать ещё что-то, чтобы ещё услышать "приятности". ))) Это как своеобразная дрессировка. ))) Правда, так прикольнее?))
            • 2015-06-26 00:06
              Та якісь ми з моїм чоловіком неправильні. Шо кажу йому "солнышко", шо не кажу... Різниці не помічаю. Як Ви й рекомендуєте, рідко говорю про своє кохання. Коли ж все ж таки це чудо трапляється, той недовірливо відповідає: "Да ладно. Не може бути. Чого ж ти не розповідаєш про свої почуття до мене?!" О, ну шо тут сказати?! Наче ж він у мене і не блондин))))
              • 2015-06-26 06:56
                )) мама род боком - хуже блондина)))
                • 2015-07-07 19:14
                  А якщо він блондин, ще й мама під боком - це взагалі катастрофа:))))))
                  • 2015-07-07 20:23
                    Куда же вы, Нюша, раньше смотрели?)))
  • 2015-06-22 12:55
    Мені подобається ходити, тримаючись за руки - наче весь час відчуваєш підтримку і отримуєш заряд енергії, тепла... Велике значення також надаю обіймам.
    • 2015-06-23 01:03
      100%
  • 2015-06-22 13:13
    Так не люблю слово "повинен" - завдяки йому такі приємні речі перетворюються в обов'язок, а обов'язки в свою чергу починають дратувати. 
    п.10 - може я щось не так зрозуміла, але якщо людина соромиться свого партнера, то ні про яке щастя взагалі йти мова не може.
    • 2015-06-22 13:39
      я тоже не особо поняла это пункт. и меня тоже смущает слово "должен" ))
    • 2015-06-23 00:28
      Соромиться не партнера, а того, що люди (різні є люди, очі не в усіх хороші) бачать їх разом. Є такі пари, котрі не хочуть афішувати свої стосунки, не виставляють їх напоказ. А в цьому пункті мається на увазі, що зовсім не потрібно приховувати свої відносини, якщо це щире та щасливе кохання.  
      Щодо "повинен"... психологи такі, часто нав"язують своє бачення речей:)
      • 2015-06-23 07:04
        Аааа, не я за то, что счастье должно быть тихим. Пусть тогда сами психологи и выполняют свои "должен"))
        • 2015-06-24 00:39
          І я за те, що посторонні люди не повинні бачити й знати зайвого. Адже кохання - це справа двох, а не цілого світу. Хіба що хтось буде їм свічки тримати, тоді вже хай самі розбираються:)
          • 2015-06-24 07:03
            ))) типа: я своего ребёнка (из близнецов) уже забрал, иди, сосед теперь своего забирай)))
            • 2015-06-26 00:08
              Ага))) У нас більше кум замішаний, ніж сусід)))) Якось розповім:)))
      • 2015-06-23 10:26
        Ну у всьому має бути міра. Бувають пари які аж занадто все це виставляють на показ)
        • 2015-06-24 00:37
          Точняк! Мені іноді буває навіть соромно на такі пари дивитися, хоч я і сучасна жіночка, але не настільки))))
  • 2015-06-23 18:17
    Дуже важливим кроком у зміцненні стосунків є не тільки спільний інтерес, а й щире намагання разом приймати рішення стосовно усіх аспектів життя. Це, звісно, не стосується подарунків одне одному, але все інше, бажано вирішувати і втілювати, прислухаючись до своєї половинки.
    • 2015-06-24 00:43
      Все вірно. Треба разом крокувати по життю, вирішувати складні питання, приймати будь-які рішення, радитися один з одним, давати поради і т.п. Одна голова добре, а дві, як не крути, краще.  
      А от про подарунки можу посперичатись. Ііноді, коли вже ну взагалі нема варіантів, можна спитати й у своєї половинки, чого вона хоче)))
  • 2015-06-24 18:07
    Надзвичайно важливо у повсякденному спілкуванні не забувати говорити своїй половинці "дякую", "вибач", "будь ласка". Погодьтеся, прохання виконувати набагато приємніше ніж наказ (навіть мити посуд і виносити сміття ;-))  
     
    Стосовно п.1 у мене є якась пересторога. Чомусь уявляється розділений навпіл аркуш паперу, з одного боку "+" , з іншого "-" і розписані у стовпчики риси характеру коханої людини. Не впевнена, що така формалізація вашого обранця допоможе у налагодженні ідеальних стосунків. Скоріше навпаки: не дай Боже йому побачити свій відвертий психологічний портрет, мабуть образ не уникнути..
    • 2015-06-26 00:12
      У першому пункті мова йде про те, що в партнері треба бачити хороше. Помічати треба, що він зробив (наприклад, виніс сміття), а не те, чого не виконав (не помив посуд). Ну і хвалити за всі ті добрі справи, в яких допомогла кохана людина)))
      • 2015-06-26 07:03
        Опять же отношение как к ребёнку... Как часто мужчины хвалят нас за приготовленную еду, помытый пол, политые цветы? Есть обязанности, которые должны выполнятся.
        • 2015-06-26 09:58
          tatiana_bezsonova, а хіба Вас не хвалить коханий чоловік та діти за смачний борщ чи ароматний плов, за пухкенькі варенички чи вдало засмажене м"ясо, за тоненькі млинці з соковитою начинкою чи запечену зі шкірочкою картопельку..... Невже члени Вашої родини ставляться до приготування їжі як до ВАШОГО ОБОВ"ЯЗКУ і жодним чином не заохочують Вас своїми подяками та компліментами? Якщо - "так", то прийміть мої співчуття.  
          За политі квіти мені теж ніхто не дякує, але захоплення моїми рясно квітучими орхідеями і милими фіалками, я чую досить часто.
          • 2015-06-26 10:29
            Мне интересно, если бы в профиле стояло полностью Ф.И.О., вы бы меня полностью называли и по отчеству? Если что, то я Татьяна Анатольевна ))) По сути: Хвалят за еду? Нет. Благодарят? Да. А чего вы сочувствуете? В нашей семье четко организована работа и это очень хорошо и удобно. Кроме того приведу пример: растет ребенок. За что его хвалят? За все подряд? Нет. Его хвалят за то, что он что-то делает правильно новое, чтобы простимулировать его и закрепить навыки. Сам пошел, сам сходил на горшок, сам поел, сам ...., .... Похвалить мужа за какую-то НОВУЮ и полезную инициативу - одно, а за то, что он мусор вынес или хлеб порезал - слишком. Начните его еще хвалить за то, что крышку унитаза опускает и сам носки одевает.
            • 2015-07-01 14:24
              Не зовсім зрозуміла Вашу реакцію на копіювання ніку чи то псевдоніму на сайті, при звертанні до Вас. Я не вивчала Ваш профіль і, власне, навряд чи буду. Між іншим, я теж Анатолііївна. І що??? 
              По суті: Подякувати за щось - елементарний прояв вихованості. А ось похвалити, це вже показати свою зацікавленість, своє позитивне ставлення до чогось, відмітити старання людини. Не треба доводити ситуацію до абсурду, вказуючи приклади зі шкарпетками та унітазом, власне як і проводячи паралелі з привчанням дитини до горщика. Я вела мову про інше, саме у контексті допису автора Nyusha "Звички, яких повинні дотримуватись щасливі пари".
              • 2015-07-01 15:14
                Много слов и ни о чем(
                • 2015-07-02 10:49
                  Татьяна Анатольевна! Берегите свое (и мое) драгоценное время и не утруждайте себя чтением и комментированием моих комментов. Удачи!
          • 2015-07-07 19:27
            Ваше співчуття мені підходить:) Іноді так не вистачає заохочування, подяки, компліментів... Стоїш на кухні півдня, готуєш, щось видумуєш, стараєшся... За 10 хвилин всі налетіли, все поїли, ще й "дякую" можуть не сказати, дехто й тарілку іноді забуває зі столу прибрати... Ну то таке... Дрібниці. Буває, в мене складається враження, що я перетворююся на хатню робітницю! І мене це лякає. От тільки робота ця неоплачувана в мене))))
  • 2015-07-07 12:46
    Без довіри будь-які близькі відносини приречені на невдачу. Ревнощі та постійний контроль поступово вбивають найсильніші почуття, тому непотрібно вважати своїх коханих своэю приватною власністю, вони люди, якім потрібний вільний простір.
    • 2015-07-07 19:31
      Якщо немає ревнощів, партнери не контролюють один одного, то це часом не байдужість?
  • 2015-07-09 11:40
    Такий собі набір коротких порад. Якщо чесно, коли вдаватися в деталі, особливості кожної пари, то таких порад можна написати, не те що 100, а й мільйони. Кохання - це таке, щось давно звичне але до кінця не осяжне. В кожній парі і в кожній сім'ї є свої цінності, звички, тому те, що здається корисне одним, для інших просто не ефективно. А ті поради, що їх тут виставили ви, вони загальні. Я думаю, кожному, та бодай щось дуже навіть підійшло чи зворушило.  
    В коханні так, якщо ти вже обрав когось, не намагайся його змінювати, просто навчися любити і жити так, щоб було максимально комфортно двом. Поки ми це не зрозуміємо, будуть сварки, непорозуміння і кожен буде відстоювати своє "Я". Люди, коли є "МИ", про "Я" можете забути, якщо хочете бути щасливі!! Не соромтеся експериментувати, читайте подібні статті, змінюйте свою думку, коли вже все зайшло в глухий кут! Кохання варте... варте, щоб за нього боротись!

Наступний запис

2015-06-18 23:45

Дружба між чоловіком та жінкою.

14
34

© 2010 - 2024. Всі права захищено.