Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-18 00:05

Печінковий торт

Вперше в житті робила #печінковийТорт , а куштувала його третій чи четвертий раз за весь час))) Поділюся #рецепт |ом, який я випробувала. Для приготування знадобляться такі #інгредієнти : печінка яловича (або інша, яку любите)) – 500 гр., морква – 2 шт., цибуля – 3 шт., пшеничне борошно – 3-4 ст. ложки, яйця – 1-2 шт., молоко - 300 мл, соняшникова олія - 4 ст. ложки, майонез - 250 гр., цукор, сіль та перець за смаком. А тепер беремося за приготування. Подріблені моркву та цибулю обсмажуємо. Печінку пропускаємо через м’ясорубку. До печінки додаємо яйця, молоко, борошно, сіль, цукор та перець, все перемішуємо. На гарячій сковороді, змащеній олією, випікаємо млинці. Коли млинці охолонуть, кладемо їх один на одного, змащуючи майонезом і морквяно-цибулевою сумішшю. Прикрашаємо торт, як дозволить фантазія))) Печінковий торт перед подачею на стіл необхідно поставити на кілька годин до холодильника.
59

Коментарі 12

  • 2015-08-18 00:40
    Гарнота яка!!! ) Печінковий торт - ммм, я ніколи не робила сама, а їла раз чи два. Пробіл! А зараз - чоловік не їсть печінку. То ж жаль вошкатись-вошкатись три години, а їстиму лише я та може ложку синові впихну. ((( 
     
    Доречі, я думала, що натраплю у вас рецептик, як ото воно робиться печінковий торт, коли додають для ніжності кефірчик... Аж ні, у вас молоко. А я вже двох дівчат знаю, що додають саме кефірчик. Треба поспитати у них рецепта та поділититься тут. )))
    • 2015-08-18 23:54
      Дізнавайтесь, дізнавайтесь! І діліться з нами! Мені теж цікаво. Але робитиму його лише за умови, що хтось його вже стовідсотково робив власноруч:) Бо зовсім не хочеться переводити продукти))) Хочеться вірити, що на кефірі печінковий торт буде ще кращим, ніж на молоці.
      • 2015-08-19 02:03
        Точно що власноруч роблять. І одна - точно що перевірена людина, одна з моїх найкращих подружок! )))
    • 2015-08-23 20:20
      Пригощали мене колись таким, на кефирі. Чесно кажучи, не дуже сподобалось. Може, рецепт був "неправильний", але печінкові "коржі" нагадували звичайні млинчики, (ну не дуже вони смачні після холодильнику). Та й майонезом кремом не дуже добре просочилися. Здалося, що кефіру та муки було дещо забагато, а печінки могло й більше бути. Звісно, я нічого подрузі не казала, навіть похвалила (вона вперше готувала печінковий тортик) - але сама експериментувати не стала.  
      Я навіть молоко не завжди додаю (а якщо додаю, то зовсім трохи, не більш ніж півстакана на 0,5 кг. Без молока "тісто" густуватим буде, але мені подобається - "коржі" виходять більш товсті (але достатнью пухкі), а тортик - більш "печінковим", ніж "майонезним". А шоб скоріше майонезом просочилися, наколюю їх виделкою. . 
      А в остальному - усе як звичайно Печінка, яйце (на півкило одного яйця достатньо), сіль-перець, борошно (щоб тісто було трохи рідшим, ніж на оладки), та обов’язково дрібно посічену смажену цибулю. І, звісно, ніякого цукру: цибуля й надасть отий трохи солодкуватий присмак.  
      Завжди готувала із курячої печінки - дуже ніжні "млинці" виходили. Але нещодавно мені навчили, як із свинячою печінкою впоратися. Вона досить жорсткувата, та ще й специфічній трохи гіркуватий присмак має. А усе виявилось зовсім просто (ось тут без молока не обійтися). Очищену від плівок свинячу печінку добре промити, залити молоком та годину-півтори витримати у холодильнику. Молоко потім вилити у котячу миску;) А печінку - на м’ясорубку та готувати "коржики" для тортика.
      • 2015-08-25 15:28
        Печінку свинячу ще можна натерти гірчицею (поршоком) - тодітеж буде м'якою й не гіркою. І не тільки для торту, а й так - просто шматками посмажити - годицця. )
        • 2015-10-21 12:10
          Ой, а я про гірчицю не знала - обов’язково спробую! Усе одно гірчичний порошок треба буде придбати - дуже корисна річ на кухні). А щодо смаженої свинячої печінки - як на чий смак... Мені не подобається - вона й після молока у смаженому вигляді жорсткувата та якась трохи зерниста (може, гірчиця краще "працює" - не знаю). 
          А ось якщо її, смажену, потім блендером змолоти чи м’ясорубкою - паштет вийде дуже смачний. Я додаю смажені цибулю та натерту моркву, круті яйця, мелю усе це разом - навіть блендер придбала, саме щоб паштет готувати;) Заправляю майонезом - м-м-м-м! А ще можна такий паштет у харчову плівку загорнути, на кілька годин у холодильник - справжнісінька печінкова ковбаска вийде. Набагато смачніше, ніж з магазину!
  • 2015-08-18 12:17
    Який гарний у вас тортик! Дякую, що нагадали про цю страву, бо вже давненько не готувала. Без печінкового тортика не у нас не обходиться жодне застілля, але роблю і просто так, без будь-якої причини. Лише часто замінюю яловичу на курячу печінку, тоді смак виходить ніжніший, а для пікантності додаю до майонезу трохи часнику і меленого перчику. Коли "збираю" торт, то між промазаними коржами можу покласти кружальця помідорів і порізану зелень. А на роботі знайома пригощала печінковим тортиком, у якому м'ясні коржі чергувались з яєчними і це також було дуже смачно.  
    Взагалі, варіацій печінкового тортика дуже багато, але от на рахунок кефіру у коржах сумніваюсь. Мені здається 
    що це трохи змінить смак страви не у кращу сторону, але потрібно спробувати.
    • 2015-08-18 23:52
      Я ніколи не куштувала печінковий торт на кефірі. На цей довго не могла наважитись, а на додавання кефірчику тим паче)))  
      Розкажіть детальніше, що значить яєчні коржі? Це треба посипати м"ясний корж вареним яйцем? Чи не все так просто?)))
      • 2015-08-20 12:15
        Це омлетний корж, тобто яйце добре збити з невеликою кількість молока і підсмажити як печінковий корж.
  • 2015-08-18 22:33
    Ого, як прикрасили - просто картинка)
    • 2015-08-18 23:48
      Дякую! Погодьтеся, що печінковий торт з таким оформленням виглядає апетитніше))) Не захотіла прикрашати лише звичайним вареним яйцем, я вирішила трохи поекспериментувати з тими інгредієнтами, які вже входять до складу тортика:) Так що морква виручила:)
      • 2015-08-19 01:47
        Ага, гарно прикрашена страва створює атмосферу свята в звичайний будень. Мій би чоловік сказав, що ваш тортик шкода їсти)

Наступний запис

2015-08-17 23:42

Фарширований перець в мультиварці

11
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.